Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Muzyka
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (13): « 1 [2] 3 4 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
driada
Veteran (Ogre)

ciężka sprawa, serio....
ja chyba jestem z troche innej bajki
na pewno metallica, ech, ten koncert, juz sie nie moge doczekac. właśnie mi w tle leci "loverman", i stanowczo cover jest lepszy niz oryginał, słyszeliście to w wykonaniu nicka cave'a? zupełnie inny klimat...
moonlight nie musi mieć wiele wspólnego z orientacja seksualną ja lubię. i closterkeller też. i theriona tez.
a dead can dance? ostatnio nie mogę się od nich oderwać, lubię te trochę szamańskie klimaty.
i jest jeszcze queen, pink floyd ( szczególnie division bell), i mnóstwo jazzu.

i w ogóle mnóstwo jeszcze....

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 19-03-2004 11:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil driada Kliknij tutaj by wysłać e-maila do driada Znajdź więcej post'ów przez  driada Dodaj driada do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać driada prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
alka
alk(oholiczk)a

wlasnie muzyka z innej szafeczki
ambienty, transy, chillout... to jest rzadzaca muzyka ale tesh trzeba jej umiec sluchac
bo mozna przy tym odplynac w przestrzen astralna
a potem sie juz nie chce wracac, mialam juz takie akcje, jak sie czlowiek zeschizuje to jest dopiero masakra ale jakze przyjemna polecam wszystkim.
tylko znajcie umiar do kawalkow np oakenfolda bo ja ostatnio zaleglam przy 3 trackach na 4 godziny przy opcji replay

How I'm killing you

Old Post 19-03-2004 15:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil alka Kliknij tutaj by wysłać e-maila do alka Znajdź więcej post'ów przez  alka Dodaj alka do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać alka prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez alka

tylko znajcie umiar do kawalkow np oakenfolda bo ja ostatnio zaleglam przy 3 trackach na 4 godziny przy opcji replay

Mike Oldfield - Tubular Bells sie tez do tego pieknie nadaje ostatnio mialem to non stopes kilka godzin.. ale piekny kawalek ;D

Old Post 19-03-2004 16:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
insmac*1337
Guest

Alka, ja poprosze Twoje GG.

Old Post 19-03-2004 16:08
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SweepeR
sweter

Ostatnimi dniami (a wlasciwie to juz tygodniami ;D) fazuje sie przy plytach:

Myslovitz - Korova Milky Bar - stare dobre kawalki kolesi z Myslowic brzmia bardzo ciekawie z angielskimi tekstami. Naprawde niczym nie ustepuja takim popularnym kapelom jak Reamonn czy Coldplay, a nawet powiem, ze je w niektorych momentach przewyzszaja. Dlatego z checia zobaczylbym Myslovitz bardziej docenionych na europejskiej scenie (nie tylko pare razy w MTV).
Myslovitz - The Best of - przypomnienie starych kawalkow. Bardzo dobra kompilacja. Poznalem dwa swietne kawalki Myslovtz - "Zwykly dzien" i "Polowanie na wielblada". Nie zapomne ich koncertu na zeszlorocznych juwenaliach we Wroclawiu...
ATB - Addicted To Music - uuu, heheheh hi insmac ;D Uwielbiam sie przy tym fazowac, koles po prostu jest zarabisty. Taki rodzaj "techno" (jak to ogolnie nazywaja ludzie nie siedzacy w tych klimatach i nie rozrozniajacy tych wszystkich dance'ow, trance'ow, drum'n'bass'ow, triphopow, etc.) jaki mi najlepiej podchodzi. Fajne teksty, mily wokal. Wszystko ladnie sie komponuje.
Black Eyed Peas - Elephunk - to juz mi sie szczerze mowiac zaczyna powoli nudzic. Ale fajny jest kawalek "Retarted".

PS. Za wszystkie serdecznie dziekuje Lipas'owi ;D

Ogolnie teraz juz jest wiosna wiec zaczalem sluchac jakiejs maksymalnie pozytywnej muzyki (w sumie to od dluzszego czasu to robie, ale teraz z wiekszym natezeniem ;D). Blendersi (muahah! uwielbiam tych kolesi! ich muzyka ma tyle energii, ze po prostu nie moge - najlepiej ich sie slucha na zywo - znow zeszloroczne wroclawskie juwenalia sie klaniaja, chyba najlepszy koncert w moim zyciu, mam nadzieje, ze w tym roku tez sie pojawia), P.O.D. ("One word, a voice unheard. You can change the world!")...

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Jarek
Jeden osiem L :
Jak zapomnieć
-
Tak jak polskiego hh w stylu "Jestem thebescieak, powiedz ze nie to cie za*****" nie trawie, tak te kawalki mi sie podobają.

Ascetoholix - Suczki
n/c please

Doh... Kurde, tak jak te kawalki kiedys naprawde mi sie podobaly, to teraz zaczynaja mnie maksymalnie denerwowac... W kolko to wszedzie leci i po prostu juz mi sie chce od tego... Jesli chodzi o ostatnie dokonania polskiego hh to wole (w sumie tez ten sam sklad, czyt. Poznan) Mezo/Lajner - Zeby nie bylo. Ponadto taki kawalek co nie pamietam tytulu "Gdzie sie podziali prawdziwi oszusci...". Calkiem ciekawy jest Pezet (z wyjatkiem "Seniorita", ktory mnie maksymalnie wkurza). No i oczywiscie ziomki z K.A.S.T.A. Sklad mieszkajacy ode mnie jakies 400 m

Rzucam...
Rzucam klatwe na twe latwe teksty
Co lamia dziatwe jak podteksty teksty
Najlepszy styl to ten co sie sprzedaje?
Jakos ciagle wiary w to nie daje

(pewnie cos zrabalem, ale pisalem z pamieci )

Old Post 19-03-2004 16:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SweepeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SweepeR Znajdź więcej post'ów przez  SweepeR Dodaj SweepeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SweepeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DeZo
Veteran (Ogre)

Ja juz sie tez nie moge doczekac koncertu "Metallici"
Bilecik juz kupiony....lezy schowany Najgorsze jest to ze to tak daleko....kurde z Wawy do Chorzowa ladny kawalek jest
Ale moze mi sie uda namowic brata zeby mnie zawiozl...jakby cos mi sie udalo dogadac to sa 3 miejsca w samochodzie wolne

Mój numerek gg: 2285535

Old Post 19-03-2004 19:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DeZo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DeZo Znajdź więcej post'ów przez  DeZo Dodaj DeZo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DeZo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DEiMOss
sharimurai

Skalpel - Skalpel ~ wlasnie zassalem pierwsze trzy kawalki z tej plytki... Jesli ktos lubi eletroniczne pomieszane dzwieki bongosow, jazzowe klimaty + roznego rodzaju tegesy-floresy to sciagac/kupowac mi tu natychmiast Skalpel (i se zyly podciac, khekhe). Smaczniutka muzyczka.

http://www.skalpelsound.com/
http://www.ninjatune.net/ninja/release.php?id=825

w tle: Skalpel - High

Old Post 20-03-2004 00:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DEiMOss Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DEiMOss Znajdź więcej post'ów przez  DEiMOss Dodaj DEiMOss do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DEiMOss prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SweepeR
sweter

Tia... Moj brat ma xyvke Skalpel. I zawsze jest polewka jak na miescie wisi plakat "costam costam techno party + gosc specjalny: Skalpel"

Old Post 20-03-2004 10:18
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SweepeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SweepeR Znajdź więcej post'ów przez  SweepeR Dodaj SweepeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SweepeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DEiMOss
sharimurai

Nawet nie chce sie domyslac skad ma taka ksywe...

Old Post 20-03-2004 10:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DEiMOss Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DEiMOss Znajdź więcej post'ów przez  DEiMOss Dodaj DEiMOss do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DEiMOss prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SweepeR
sweter

Dee Facto - "Marzenie skalpela" Taki fajny póńgowy kawalek

Old Post 20-03-2004 12:59
Jarek
Pop Shop Boy :P

Chicane - Live From Palladium - 58min
GTR aka Gareth Emery - Promo Mix - 71min
Matt Hardwick - November 2003 Promo - 60min
Robert Gitelman - Live at ID&T Radio - 58min

wszystko z : http://tranceaddict.com

Taką playliste mozna zapuscic i zapomniec

Old Post 20-03-2004 13:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Jarek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Jarek Znajdź więcej post'ów przez  Jarek Dodaj Jarek do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

Kult - Kto Nie Rozumie - Ten Nie Pofrunie ...ten wolny jest... całkiem fajny kawałeczek z nowego singla kazika
Blind Guardian - Theatre of Pain taki lekko ambientowy kawałek, grany zapewnie na keyboradzie i perkusji
Blind Guardian - Bard Song piosenka taka bardzo fantasy
Hellsing - Ost 2 - 04 - tsumitsukuri na nikui yatsu Jak to mój kumpel określił: kawałek który świetnie się nadaje do sceny maniakalnego morderstwa

Old Post 20-03-2004 15:20
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Manfred
ponury ... grzybiarz

Sweeper: co tam o gejach piszesz - AIC facelift, dirt,
Soundgarden Badmotorfinger,
Temple of the Dog,
Days of the New
a nie wspominasz jakies bubki z pedalskimi peruczkami i kiepskich dresikach ala '70 disco

* * *
wszystkim maniakom chill tech, ambient i jazz :
Jeremy Dower Sentimental dancemusic for couples.
przepieknie kwasne brzmienia, bajkowy klimat i niewymuszone solowki syntetycznych dęciakow - wszystko co najlepsze do odpoczynku i relaxu, stwierdzam to za kazdym razem, gdy po nia siegam.

Old Post 20-03-2004 19:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Manfred Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Manfred Znajdź więcej post'ów przez  Manfred Dodaj Manfred do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Manfred prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Atari
Elite (Fiend)

Fantomas - Directors Cut (Experiment in Terror , Rosmerys Baby) ostro przerobione st z horrorow niezly klimat (rock/noizz)
Tool moj naj najlepsze kawalki to prabola, shizm, h., sober najlepsze sa zmiany tepa, swietna perkusja, wokal
Neurosis - Enemy of the Sun (Enemy of the Sun) to jest chyba noizz (chociaz nie wiem dokonca co to znaczy) napeno nie rock metal tez nie, swietny klimat, nie umiem opisac tej muzyki :| trzeba samemu posluchac
Mr. Bungle - California (Pink Cigarette) cos lzejszego, swietny wokal Mike Pattona (faith no more, fantomas, tomahawk) klimaty cos jak w nazwie plyty (rock?)
Four Tet - Rounds (She moves she, As serious as your life) troche elektroniki, swietne kawalki
Kult - Salon Reactivo (konsumet, wodka) najlepsza plyta kultu jaka slyszalem, mozna powiedziec 2 x lepsza od innych

Old Post 20-03-2004 20:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Atari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Atari Znajdź więcej post'ów przez  Atari Dodaj Atari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Atari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Atari
Elite (Fiend)

Aphex Twin - 26 Mixes for Cash
pierwasza plyta jaka kupuje po przesluchaniu 1 kawalka a mianowicie Windowlicker'a swietny jest poprostu (elektronika)

Old Post 20-03-2004 20:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Atari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Atari Znajdź więcej post'ów przez  Atari Dodaj Atari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Atari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
weirdo
kontemplator bytu

lepsze od sawii vol. 2?

you accept (reject, respect);

Old Post 20-03-2004 20:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil weirdo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do weirdo Znajdź więcej post'ów przez  weirdo Dodaj weirdo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać weirdo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
driada
Veteran (Ogre)

tool, niech ich szlag, mają najbardziej psychodeliczne teledyski, jakie można zrobic, ale swietne, oczywiście, muza też niezła zresztą.
ja ostatnio nałogowo, dopóki nie zepsułam walkmana, słuchałam w tramwajach taty kazika, świetna jest ta płyta, a kazik robi tam z głosem niesamowite rzeczy.
ech, jakiś koncert by się przydał....

Old Post 21-03-2004 10:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil driada Kliknij tutaj by wysłać e-maila do driada Znajdź więcej post'ów przez  driada Dodaj driada do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać driada prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Atari
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez weirdo
lepsze od sawii vol. 2?

nie wiem nie sluchalem

Old Post 21-03-2004 13:59
[FPP]krzysiek
w's'kendo

ot takie male "re"

zapetlam ostatnio s.p. pana juniora wellsa - snatch it back and hold it oraz chitlin con carne, a procz niego na najnowszej playliscie leza (troche posegregowalem tematycznie):

-inne blusowe jazzowe i swingowe kawalki, jak
nat king cole - let there be love (poprostu wiosna )
george melly with chiltons feetwarmers - anything goes (zawsze przy tym kawalku mam nieodparte wrazenie, ze facet najlepiej brzmi w duecie z kobieta)
billy taylor trio - i wish i knew (clap ur hands and feel the music )
blind boys of alabama - nobodys fault but mine (pod drzewkiem, na plantacji bawelny)
etta james - wayward saints of memphis (barowa babcia )

-wybrane pozycje z ostow animkowych:
hiroyuki namba - a city without sunshine
wlasciwie wszystko co pani yoko kanno (modna sie cos zrobila ostatnimi czasy)
z sel - inner vision oraz jikuu no sora
z excel sagi - sokomade hisanni (chcialoby sie rzec, ze plagiat animalsow )
asian kung-fu generation - haruka kanata (ale polecam cala plyte tej grupy)
nge - tumbling down (zda mi sie, ze podklad, a przynajmniej zblizone brzmienie do canon pachebela, uklony ku coolio )
nav katze - frozen flower (bardzo ciekawy duet japonek, nie wiadomo czmeu tak chetnie mixowany m.in. przez aphex twina, ultramarine czy autechre)
yuki kajiura - canta per me czy solitude by the window (jak sie zdazylem zorientowac to chyba kraza juz te kawalki po swiatku fpp.pl )
the first donuts - stories to tell
wyrwane z kontekstu te pozycje raczej nie beda atrakcyjne dla przecietnego sluchacza (wyjatkiem zapewne jest yoko), ale po obejrzeniu animka odrazu wpadaja w ucho.

-no i cala reszta roznego rodzaju muzyki jak:
lexy and k-paul - love me baby
apollo four forty - tears of the gods
moguai - freaks (insmac, my man )
korn - lowrider (krotkie ale co sobie bardzo cenie w muzyce, bez jakiejkolwiek wysilonej tresci i przekazu )
faith no more - easy (oj tak, jak niedzielny poranek )
the dandy warhols - the last high (chyba najsympatyczniejsze cpunki na swiecie)
boy sets fire - rookie (chyba nigdy juz nie zapomne jak na ex-tv do tej muzy koles robil dead bee - 50km/h z goorki na jednym kole gorala , zawsze mi sie bedzie kojarzyla ta muza z adrenalina)
goldfinger - superman (ot lajcik amerykanski punk/skate rock)
overseer - chump rock (wokal ala dzieciak wkreca ) i sparks (spokojny kawalek tej grupy, to zadkosc)
shakkazombie - sora wo torimodoshita hi (japonski hh, niektorzy zapewne by sie porzygali przy nim )
akasha - sweet child of mine (remake, ale o niebo lepszy imo od oryginalu g&r).
buju banton - til im laid to rest
kid koala - more dance music - (and remember, the more u dance, the more u romance )
chilled by nature - the unfolding
subatomicglue - bugeater
tipper - california rolls (niesprecyzowane dziwne dzwieki )

Edytowane przez [FPP]krzysiek dnia 21-03-2004 o godz. 14:59

Old Post 21-03-2004 14:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]krzysiek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]krzysiek Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]krzysiek Dodaj [FPP]krzysiek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]krzysiek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
CybeR
pr0-wokator

ostatnio dorwalem rozne kawalki Stamby...
Muza zaliczana niby do elektro, ale dla mnie bije na glowe te wszystkie elektroniczne kawalki ktore sa tak bardzo podobne do siebie i nic nowego nie wnosza Trzeba uslyszec stambe zeby wyrobic sobie zdanie ;p polecam np. seciki

Stamba - Fisherspooner miss Kittin & The Hacker Vitalic Funk.mp3
Stamba - Numlandmix (techno.elektro.wave) Tiga, Thomas Heckm.mp3

Niezly jest tez nowy album aphrodite, z kawalkiem Karmasutra na czele - lajtowy dramendbejs.

Old Post 22-03-2004 11:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil CybeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do CybeR Znajdź więcej post'ów przez  CybeR Dodaj CybeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać CybeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
G.mbit
kawoHolik

Talking Re Re Kum Kum :P

Fear Factory - Archetype - porównując z plytą Deamfacture (nie wiem do końca jak to się pisze) ta nowa plytka jest trochę słabsza (jeżeli chodzi o brzemienie) a texty to słucham czasami.

Old Post 22-03-2004 11:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil G.mbit Znajdź więcej post'ów przez  G.mbit Dodaj G.mbit do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać G.mbit prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Fausto
kto mi tu zmienia :< lame

Poprzedni FF nie liczac liveow to Digimortal. Bardzo mila tez, ale Archetype imho lepsze. Demanufacture to wczesniejszy album, po ktorym ukazaly sie przerobki i techniawe mixy zgrupowane w album o nazwie Remanufacture.

A ja musze powiedziec, ze Shadow Zone Statica miazdzy - Wayne static ma wypas glos :>

Old Post 22-03-2004 14:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Fausto Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Fausto Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Fausto Dodaj [FPP]Fausto do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Fausto prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
d4
* d r u n k *

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Fausto
A ja musze powiedziec, ze Shadow Zone Statica miazdzy - Wayne static ma wypas glos :>

Tak jak i brode ...

Old Post 22-03-2004 15:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil d4 Znajdź więcej post'ów przez  d4 Dodaj d4 do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DEiMOss
sharimurai

Negatyw - Pamietaj ~ mrauu... nie liczylem na cos tak dobrego. Nie wiem moze to tylko takie pierwsze wrazenie, ale Pamietaj wydaje mi sie lepszym albumem niz ich debiut Paczatarez (jestem posiadaczem oryginalu; takimi rzeczami trzeba sie chwalic). Lepszym pod wzgledem tekstow, melodii oraz samej produkcji i jakosci dzwieku.
Jak ktos lubi Rojka i Myslovitz to polubi tez Mietalla Walusia i Negatyw. Chociaz w gruncie sa to inne bajki.

w tle: Negatyw - Pamietaj

Old Post 22-03-2004 15:44
[FPP]Fausto
kto mi tu zmienia :< lame

quote:
Napisane oryginalnie przez d34d
Tak jak i brode ...

oraz caly fryz :E

Old Post 22-03-2004 15:52
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Fausto Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Fausto Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Fausto Dodaj [FPP]Fausto do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Fausto prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DEiMOss
sharimurai

Tak sie zlozylo, ze zassalem dzis Nagetyw i Chylinska, wiec chcialem sie z wami opinia podzielic.

Chylinska - Winna ~ po przesluchaniu tego albumu nikt juz nie powie, ze O.N.A. to byl zespol grajacy mocna muze. Cholera, jak ta kobieta przeklina! To w polaczeniu z ciezkimi gitarami i lekka dawka elektroniki daje naprawde niezly efekt. O ile bluzgi w ustach niektorych dziwnie brzmia, o tyle u Chylinskiej jest to bardzo naturalne i dajace efekt przejscia "ciarkow" po plecach, najlepszym tego przykladem jest Goraca Prosba. Zaskoczylem sie bo po singlu Winna nie spodziewalem sie takich mocnych i niekomercyjnych fajerwerow. Znowu na mysl przychodzi mi Illusion tyle, ze z bardziej bezposrednimi tekstami i babskim (bardzo dobrym) wokalem.

w tle: Chylinska - Wieczny Problem

Old Post 22-03-2004 18:31
Manfred
ponury ... grzybiarz

zmiana backupa z mp3kami:

tricky maxinquaye - chyba najlepsza produkcja tego goscia (nie liczac dwoch pierwszych albumow massive attack)

tom waits - pare przypadkowych utworow, bo u niego tak naprawde wszystko ma ten zaje.fajny klimacik

pink floyd the wall - odkrycie ostatnich dni, bez filmu, bez mlodzienczych alienacji, po prostu zimna analiza warsztatu i proste wnioski: FSOL wcale tak wiele nie odkryl swoimi sztandarowymi hitami - lifeforms, cascade, isdn byly po prostu logicznym nastepstwem floydow na gruncie elektronicznym (zreszta tez orb)

w planach na jablizsze dni cdki z albumami click/minimal/ambient

Old Post 22-03-2004 21:33
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Manfred Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Manfred Znajdź więcej post'ów przez  Manfred Dodaj Manfred do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Manfred prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]ZonK
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez Manfred
tom waits - pare przypadkowych utworow, bo u niego tak naprawde wszystko ma ten zaje.fajny klimacik
[/B]

a waitsa w wykonaniu kazika slyszales? b. fajnie wykonane

Edytowane przez [kosz]Krowa dnia 01-03-1337 o godz. 13:37

Old Post 22-03-2004 23:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]ZonK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]ZonK Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]ZonK Dodaj [FPP]ZonK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]ZonK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
weirdo
kontemplator bytu

quote:
Napisane oryginalnie przez Manfred
zmiana backupa z mp3kami:

tricky maxinquaye - chyba najlepsza produkcja tego goscia (nie liczac dwoch pierwszych albumow massive attack)

polecam jeszcze a ruff guide, znalazlem tam pare fajnych utworkow

you accept (reject, respect);

Old Post 23-03-2004 08:45
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil weirdo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do weirdo Znajdź więcej post'ów przez  weirdo Dodaj weirdo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać weirdo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Manfred
ponury ... grzybiarz

quote:
blah blah weirdo
polecam jeszcze a ruff guide, znalazlem tam pare fajnych utworkow

mam na tym samym cdku - w sumie rownie dobre, ale jakos nie moge sie przyzwyczaic, zwlaszcza, ze kilka utworow sie powtarza

quote:
blah blah zonk
a waitsa w wykonaniu kazika slyszales? b. fajnie wykonane

niestety, choc zestaw jest bardzo intrygujacy (zwlaszcza po Tacie Kazika, gdzie Staszewski pokazal, ze ma dryg do pijackiej muzy )

* * *
zgodnie z zapowiedzia dzis min/click/amb i
od razu dwa lole:

• alka deployed- sie dziewczyna przyczaila
  • dj cam mad blunted jazz - minimal jak siemasz

Old Post 23-03-2004 09:03
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 21:41.    Strony (13): « 1 [2] 3 4 » ... Last » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions