quote: Napisane oryginalnie przez HdHrROM
Nie wyobrażam sobie pare lat nowszej gry jakiegokolwiek wydawnictwa która miałaby podobne wymagania sprzętowe.Dotyczy to nie tylko Jo ale Battlefielda ,Medal of Honor i innych.Można zazdrościć fanom Cs-a że ich gra z 2004 roku ma mniejsze wymagania niż Jo (tzn. że przy gorszym sprzęcie jeszcze pójdzie bo coby cieszyć się pełnymi wrażeniami i tak potrzebny sprzęt porownywalny).
A na nowy dotatek wyrzeźbić musiałem bo producent wczytany w nasze kwękania na fpp boardzie szybko go wypuścił ))
Często spod piór zwolenników bhd wyczytuje o słabej popularności Jo ; kochani przygadał kocioł garnkowi ,policzcie ilość klanów grających w Clanbase w bhd i jo , policzcie ilość graczy na serwerach jednej i drugiej gry nie zapominając że w jo na niektórych serwerach gra ponad sto osób .Szczerze żałuje , że w Jo gra tak mało klanów polskich tymbardziej , że wynosimy z bhd to co w Jo najważniejsze:umiejętność gry zespołowej.O ile w bhd całkiem ciekawie można było pograć solo o tyle w Jo gdybym był wolnym strzelcem,znaczy bez klanu może wytrzymałbym ze 2 m-ce.
Zasadniczo wypada mi sie Romku z Tobą zgodzić, jednak wrzucę swoje 5 groszy. Jeżeli porównamy BHD i JO w proporcjonalnie tym samym punkcie ich istnienia, to mimo wszystko to porównanie wypada na plus BHD. W tym momencie po włączeniu JO średnio wyskakuje ok 300 serwerów i około 1600 graczy na JO i JO:E licząc razem. W tym samym czasie samo BHD bez dodatków miało zdecydowanie lepsze osiągi. Oczywiście bezpośrednim powodem tego stanu rzeczy (moim zdaniem) może być fakt, iż nie można grać w JO w wersji pirackiej, natomiast w BHD było to bardzo proste. Podejrzewam, że ten sam powód jest na pewno głównym problemem na drodze do szerokiej popularyzacji polskiej sceny JO, choć osobiście uważam to za bardzo duży plus.
Co do gry solo to muszę się przyznać że na początku wyglądało to rzeczywiście nieciekawie i gra mogła się po pewnym, niedługim czasie znudzić. Mogę jednak wszystkim solistom zagwarantować, że jak już „przemęczycie” te pierwsze tygodnie (lub opisane przez Ciebie Romku 2 miesiące) to gra staje się nad wyraz emocjonująca. Przyznam się szczerze, że po około miesięcznym urlopie od JO gra stała się dla mnie naprawdę przyjemna, a jedyny problem to niewielka ilość dobrych serwerów proponujących rozgrywkę w trybie AAS z wyłączoną opcją trackers
Edytowane przez tmat dnia 21-12-2004 o godz. 23:55
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|