Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Religia ? A co to jest w ogóle ?
Wierzysz w swoją religie ??
You do not have permission to vote on this poll.
Bez granicznie 1 3.57%
Tak 10 35.71%
Udaje że tak 6 21.43%
Nie 5 17.86%
Udaje że nie 0 0%
Jest to dobry monopol 6 21.43%
W sumie: 28 głosów 100%
 [Edycja ankiety (moderatorzy tylko)]
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (3): « 1 [2] 3 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
SweepeR
sweter

quote:
Napisane oryginalnie przez tramwaj
hm, to chlopaki robimy zrzutke dla Sweeper'a i fundujemy mu bilet do San Francisco (dla wtajemniczonych)

Z biletu z checia bym skorzystal, ale nie wykorzystalbym tej wizyty na to co planowales na pewno Szczerze mowiac to jakos nie ciagnie mnie, zeby wstepowac w ich szeregi - wystarczy mi korespondencja.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 13-06-2001 04:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SweepeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SweepeR Znajdź więcej post'ów przez  SweepeR Dodaj SweepeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SweepeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
S4i1or
Thorin Oakenshield

Mój qmpel ma na dysku całą "Biblię Szatana"

Old Post 13-06-2001 14:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil S4i1or Kliknij tutaj by wysłać e-maila do S4i1or Znajdź więcej post'ów przez  S4i1or Dodaj S4i1or do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać S4i1or prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SweepeR
sweter

No i? Ja mam i na dysku na kartkach w postaci ksiazki. I sie tym nie chwale. Ponadto pare innych ksiag (np. Bhagavad Gita z dedykacja )

Old Post 13-06-2001 20:12
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SweepeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SweepeR Znajdź więcej post'ów przez  SweepeR Dodaj SweepeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SweepeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
OGO
niema mnie

Sie nie chwalisz ?

Old Post 14-06-2001 01:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil OGO Znajdź więcej post'ów przez  OGO Dodaj OGO do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
S4i1or
Thorin Oakenshield

Talking

Old Post 14-06-2001 08:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil S4i1or Kliknij tutaj by wysłać e-maila do S4i1or Znajdź więcej post'ów przez  S4i1or Dodaj S4i1or do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać S4i1or prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Ripeer
spawn(destroyer)

co do religi,katolikiem yestem i wkurzajom mnie te wszystkie śfienta(ale na to chodze np:dzisiaj)
a biblia yest czymś więcej chociarz ja np: nie wierze w to że był potop albo w bajeczke o Adamie i Ewie
ale biblia jest bardzo mondrym textem

Old Post 14-06-2001 08:37
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Ripeer Znajdź więcej post'ów przez  Ripeer Dodaj Ripeer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Ripeer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bLADE
Guest

co do religi potrafi ona byc zgubna i niebezpieczna w rekach fanatykow. Idealnym tego przykladem jest c&c i bratersto nod, gdzie jeden szaleniec, poprzez zwykla propagande zjednal sobie wiekszych wariatow od siebie i zagonich ich do boju przeciw ludzkosc. IMHO jest jak najbardziej mozeliwe poniewasz czlowiek zawsze szukal latwiejszej drogi do wszystkiego, nawet do zbawienia

Old Post 14-06-2001 09:00
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Ripeer
spawn(destroyer)

nu tak a Napoleon albo Hitler(chociarz on był niewierzący ale to śfietny przykład)

Old Post 14-06-2001 11:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Ripeer Znajdź więcej post'ów przez  Ripeer Dodaj Ripeer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Ripeer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SweepeR
sweter

Z takimi ludzmi to jest tak, ze sa oni bardzo charyzmatyczni i bardzo inteligentni przez co potrafia sobie zjednac wielu ludzi. A ludzie ida za nimi, gdyz musza w cos/kogos wierzyc. Boja sie pomyslec o tym, ze sami moga o sobie decydowac, ze sami moga byc swoimi "panami". Moze brzmi to strasznie, ale tak rzeczywiscie jest. Mimo iz trudno nam to sobie uswiadomic. I tez wlasnie dlatego ludzie tworza sopbie religie, jakies bostwa, etc.

Old Post 14-06-2001 18:54
bLADE
Guest

Hitler: maly nie dowartosciowany kurdupelek, strorzyl on cos co mozna nazwac religia, oparta na niewawisci i uprzedenia. silnikiem napendowym byla flustracja spoleczensta rozstarganego cieniami wojny. dal im nadzieje na ostatczne zwyciestwo. dal im sanse na odzyskanie tego co kiedys bylo "ich", a dzis nalezalo do "nich". moze i to byl warjaty, ale strorzyl spoleczenstwo, ktore, gdyby nie zadarl z rosja, bylo by uwazane za kolebke ludzkosc...

Old Post 14-06-2001 20:04
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
S4i1or
Thorin Oakenshield

Hitler był obłąkanym dupkiem, który chciał zapanować nad światem. I mam go w dupie

Old Post 17-06-2001 09:27
deathcrush
łobuz

zrobilem i wyslalem Raptorkowi smileya "adolf" (wyszedl mi jak zywy ) ale go nie dodal zreszta bylo tez takie fajne pifko (vide: zalacznik) ktorego tez ni ma... eh, ludzie nie rozumieja mojej sztuki

Załącznik: shot0010.jpg
Załącznik został 91 razy przeglądany.

Old Post 17-06-2001 20:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil deathcrush Kliknij tutaj by wysłać e-maila do deathcrush Znajdź więcej post'ów przez  deathcrush Dodaj deathcrush do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać deathcrush prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DZASKUL
Combat (Death Knight)

Spox ten smile pokaz nam jeszcze tego adolfa .......

Old Post 17-06-2001 21:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DZASKUL Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DZASKUL Znajdź więcej post'ów przez  DZASKUL Dodaj DZASKUL do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DZASKUL prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
S4i1or
Thorin Oakenshield

Piwko spox! Ale masz już konkurencję -

Old Post 17-06-2001 21:52
[FPP]RAPTOR
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez tramwaj
zrobilem i wyslalem Raptorkowi smileya "adolf" (wyszedl mi jak zywy ) ale go nie dodal zreszta bylo tez takie fajne pifko (vide: zalacznik) ktorego tez ni ma... eh, ludzie nie rozumieja mojej sztuki

Jakos nie doszedl do mnie.

Smilie mnie sie podoba. Chyba zostanie dodany.

Problemy trzeba rozwiązywać, a nie stwarzać!

Old Post 18-06-2001 15:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]RAPTOR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]RAPTOR Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]RAPTOR Dodaj [FPP]RAPTOR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]RAPTOR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bLADE
Guest

heh... taki powazny temat a wy o "usmieszkach" gadacie

Old Post 18-06-2001 15:35
OGO
niema mnie

Dokladnie.

Old Post 18-06-2001 15:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil OGO Znajdź więcej post'ów przez  OGO Dodaj OGO do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SweepeR
sweter

Hmm... ja uwazam, ze Hitler byl bardzo inteligentnym czlowiekiem (podobnie jak Napoleon). Wystarczy przeanalizowac dokladnie taktyke jaka stosowal. Jak wiele rzeczy dzisiaj nie potrafimy wyjasnic! Jak wiele tajemnic kryja w sobie powojenne budowle, w jak dziwnych miejscach sie znajduja. Tu nie chodzilo tylko o zabijanie, w calej tej wojnie byl jakis inny, wyzszy cel (przeczytajcie sobie np. ksiazke Umberto Eco pt. "Wahadło Foucaulta" (czyt. "fuko")). Z pewnoscia Hitler byl inteligentniejszy od nas, ktorzy na tym forum cokolwiek pisza.

Ale nie uwazajcie, ze popieram to co robil Hitler. Co to to nie! Jestem od tego daleki! A wrecz przeciwnie, potepiam jego postepowanie, nienawidze nazizmu, nie toleruje nietolerujacych (smierc samobojcom! ). Choc moze gdybym znal cel... Moze ew. wtedy zmienilbym zdanie, ale watpie w to.

Podsumowujac Hitler byl bardzo inteligentny, ale tez niezle oblakany/szalony (badz opetany... hmm... wsrod pewnych kregow znany jest raczej jako okultysta niz przywodca narodowy... ale nie o tym mi tutaj pisac).

Old Post 18-06-2001 16:17
bLADE
Guest

zgadzam sie, ale fakty mowa za siebie, moze i byl inteligetny, ale tyz byl ograniczony, gdyby slochal swoich generalow nie robil by takich banalnych bledow jak pamietny napad na rosje. w naszych czasach jednak znalezli sie ludzie ktory sa gotow powturzyc jego "turne". Nienawidze takich, nie lubie nietolerancyjnych debli co uwarzaja, ze sa "biali" tzn ze sa "lepsi". Kazdy czlowiek urodzil sie wolny i nikt tego nie moze mu zabrac, to jest fundament naszego spoleczenstwa, lecz z smutkiem przyznaje, ze wielu ludzi podkopuje ten fundament w jego najglebszych fundamentach. jesli widze za na ulicy jest bity jakies czlowiek staram sie nie nie zostawic tego echa, najczesciej wale z komury na policje (nie mam comury, ale qmple maja) i krzycze do tych co bija: "ej wy, debile, sprobujcie zemna" i spierdalam ile sil w nogach. To jest mankametem naszych czasow, ta owa znieczulica, jesli ktos jest bity to spox, nie ftracam sie, ale jak ja jestem bity to jush oczekuje pomocy. sam kiedys zostalem pobity. i teraz nie jestem juz obojetny. do tego was tez naklaniam! wiem ze zboczylem troche z tematu, ael samo tak wyszlo, wiec ludzie: broncie slabszychi badzcie tolerancyjni dla otoczenia, a ono sie odplaci tym samym.

Old Post 19-06-2001 21:00
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez SweepeR
Hmm... ja uwazam, ze Hitler byl bardzo inteligentnym czlowiekiem (podobnie jak Napoleon). Wystarczy przeanalizowac dokladnie taktyke jaka stosowal. Jak wiele rzeczy dzisiaj nie potrafimy wyjasnic! Jak wiele tajemnic kryja w sobie powojenne budowle, w jak dziwnych miejscach sie znajduja. Tu nie chodzilo tylko o zabijanie, w calej tej wojnie byl jakis inny, wyzszy cel (przeczytajcie sobie np. ksiazke Umberto Eco pt. "Wahadło Foucaulta" (czyt. "fuko")). Z pewnoscia Hitler byl inteligentniejszy od nas, ktorzy na tym forum cokolwiek pisza.

Ale nie uwazajcie, ze popieram to co robil Hitler. Co to to nie! Jestem od tego daleki! A wrecz przeciwnie, potepiam jego postepowanie, nienawidze nazizmu, nie toleruje nietolerujacych (smierc samobojcom! ). Choc moze gdybym znal cel... Moze ew. wtedy zmienilbym zdanie, ale watpie w to.

Podsumowujac Hitler byl bardzo inteligentny, ale tez niezle oblakany/szalony (badz opetany... hmm... wsrod pewnych kregow znany jest raczej jako okultysta niz przywodca narodowy... ale nie o tym mi tutaj pisac).

moze jego integligencja wynikala z niezrownowazenia psychicznego? skoro byl taki inteligentny to dlaczego tak jak podkreslil blade zaatakowal rosje i walczyc przy -40 stopniach C co zdecydowalo o porazce. przeceiz to bylo wiadome ze przegraja, wiec po kiego walczyli? inteligentny czlowiek tak nie postepuje

Old Post 20-06-2001 00:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Raptor

Jakos nie doszedl do mnie.

Smilie mnie sie podoba. Chyba zostanie dodany.

qwa, wyslalem na [email protected] - pomylilem cos?
adolfa tez walne tu w zalaczniku, a wszystko wysle jeszcze raz ok?

Załącznik: shot0015.jpg
Załącznik został 86 razy przeglądany.

Old Post 20-06-2001 01:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil deathcrush Kliknij tutaj by wysłać e-maila do deathcrush Znajdź więcej post'ów przez  deathcrush Dodaj deathcrush do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać deathcrush prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

a co do hitlera: nie zawsze zdolnosci przywodcze i zdrowa glowka chodza w parze

Old Post 20-06-2001 01:11
Taishi
Terrorist (CS maniac)

Co do hitlera wiecie czemu popełnil samobijsto?
.....
Bo dostal rachunek za gaz

Old Post 20-06-2001 05:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Taishi Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Taishi Znajdź więcej post'ów przez  Taishi Dodaj Taishi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Taishi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
OGO
niema mnie

Istnieje cienka granica miedzy geniuszem a szalencem. Hitler ta granice przekroczyl, stal sie szalencem, ktoremu wszystkiego bylo malo i chcial coraz wiecej. Na tym przykladzie i na przykladach innych wojen mozna wnioskowac ze wojna ma jedna rzecz pozytywna - ogromny rozwoj cywilizacyjny. Ogromne fundusze ida na wojsko a to kombinuje z nowa bronia, kombinuje ile wlezi przy okazji tak jakby od niechcenia powstaja wynalazki nieprzydatne w wojsku ale dla cywila przydatne. Taksamo ichwynalazki typowo wojskowe sa puzniej adaptowane dla cywilow. Wszelkie technologiczne nowinki ktore do nas docieraja sa juz od dawna znane wojsku, dopiero tak gdzies po 20 latach to co w wojsku zostaje wynalezione to przechodzi do cywila. To co u nas jest nowoscia w wojsku znane jest od dawna. Tyle ze woje pokojowy rozwoj wojska (zimna wojna) niz wojne prawdziwa bo za duza cene sie placi za rozwoj technologiczny, cene zycia ludzkiego a jak wiadomo zycie ludzkie jest bez cenne.

Old Post 20-06-2001 17:09
DZASKUL
Combat (Death Knight)

Smiles adolfa spox

Odnosnie Hitlera wszyscy jestescie poniekad w bledzie.

Zacznijmy odpoczatku wiecie dlaczego doszedl hitler do wladzy ??
Bo Stalin tak chciał, nazizm a komunizm zbytnio sie nie rozni wiec jak moglo wygrac nowe ugrupowanie polityczne wybory wygrywajac z komunistami nie moglo chyba ze stalin sie na to zgodzil bylo mu to po rece, hitler byl idiota ale umial gadac co jest najwazneijsze w polityce stalin o tym dobrze wiedzial wykombinowal sobie ze doposci hitlera szalenca, ktory po dojsciu do wladzy na 85% wywola wojne , wytepi polowe ludnosci, zniszczy wojska innych panstw by potem rosja mogla bez problemu najechac europe, braklo paru dni by sie tak stalo najprawdopodobniej ktos w rzadzie hitlera sie domyslil i dlatego zaatakowali odrazu bez czekania na okazje gdyz gdyby rosja zaatakowala niemcow, starla by ich w pyl (miala duzo wiecej czolgow ludzi samolotow itp ) czolgi byly opancezone silnie z przodu z tylu w cale dlatego atak hitlera zniszczyl potege rosji gdyz odwrot czolgow rosyjskich odslonil ich slaby punkt.

Tak wiec nie ma co sie zachwycac nim mial po prostu szczescie i przychylnosc wazniejszych ludzi. I byl psycholem a kto jest lepszy od wywolania wojny z cala eruopa i wytepieniem ludnosci ktora mogla by stawiac opor jak nie szaleniec.

A te bunkry itp to nalkowcy tam mysleli co i jak hitler tylko wskazal miejsce gdzie mozecie sie budowac a gdzie najlepiej jasne ze w gorach kto by w nizinach bunkry budowal (takie duzo itp) gdzie nie ma wogole naturalneo pnktu obrony ??.

Old Post 21-06-2001 12:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DZASKUL Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DZASKUL Znajdź więcej post'ów przez  DZASKUL Dodaj DZASKUL do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DZASKUL prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]DZASKUL
Smiles adolfa spox

sprobowalbys powiedziec ze nie jest...

Tak wiec nie ma co sie zachwycac nim mial po prostu szczescie i przychylnosc wazniejszych ludzi. I byl psycholem a kto jest lepszy od wywolania wojny z cala eruopa i wytepieniem ludnosci ktora mogla by stawiac opor jak nie szaleniec.

nikt sie tutaj nim nie zachwyca, wrecz przeciwnie...

Old Post 21-06-2001 21:44
L5D
Training (Enforcer)

hitler byl psycholem... hyhyhy zlapal psychoze amfetaminowa... bo dawal deprexyne w kanal
zreszta wystarczy obejrzec jego wystapienia i przemowienia
cpunek... hehe i do tego katolik

ale ja tam i tak wierze w jedyna sluszna religie... technodragomonopoliteizmu (tdmpt rulezzz)

Old Post 21-06-2001 22:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil L5D Kliknij tutaj by wysłać e-maila do L5D Znajdź więcej post'ów przez  L5D Dodaj L5D do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać L5D prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
S4i1or
Thorin Oakenshield

Że jak?!?!

Old Post 22-06-2001 07:20
OGO
niema mnie

No wiesz poprostu niektorzy nie nadaja sie do udzialania inteligentnych i wyczerpujacych odpowiedzi.

Old Post 22-06-2001 08:27
nea*1337
Ciota komputerowa

quote:
Napisane oryginalnie przez L5D
hitler byl psycholem... hyhyhy zlapal psychoze amfetaminowa... bo dawal deprexyne w kanal
zreszta wystarczy obejrzec jego wystapienia i przemowienia
cpunek... hehe i do tego katolik

ale ja tam i tak wierze w jedyna sluszna religie... technodragomonopoliteizmu (tdmpt rulezzz)

Tak jest, pacio Adolf sux! Stalin Rulez!

http://wow.allakhazam.com/profile.html?310690
Po ilu critach ty się uśmiechniesz?
Frozen do expansion packa.

Old Post 22-06-2001 09:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil nea*1337 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do nea*1337 Znajdź więcej post'ów przez  nea*1337 Dodaj nea*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać nea*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 10:13.    Strony (3): « 1 [2] 3 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions