Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Koniec z jajami...
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (3): « 1 [2] 3 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Ex00
Pan Prezes :S

quote:
Napisane oryginalnie przez AlieneK
racja...
Ale zeb od razu banować twoorcoof..??

No sluchaj, albo ci twoorcy maja krotkowzrocznosc i nie widza, ze jest juz jeden temat o tym albo robia to na zlosc zeby zrobic balagan i zeby mozna sobie ponabijac posty. Jak juz mowilem, w kazdym z tych tematow bylo to samo..tylko pisaly inne osoby.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 16-12-2001 14:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Ex00 Znajdź więcej post'ów przez  Ex00 Dodaj Ex00 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Ex00 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]MajeS
Guest

quote:
racja...
Ale zeb od razu banować twoorcoof..??

jejq - oni nigdy tego nie zrozumia :/

Old Post 16-12-2001 14:39
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

no dobra..... ale jeśli wszystkie topiki zejdą (te o używkach) to hyba wtedy ktoś jak da to co??

Old Post 16-12-2001 14:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]MajeS
Guest

quote:
hyba

slownik polecam

Old Post 16-12-2001 14:42
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

LOL...
hehe
czasem pishe tak specjalnie....
prosze o odpowieć....

Old Post 16-12-2001 14:45
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

tak specjalnie i pierwszej klasy zawodowki tez nie zdales specjalnie

Old Post 16-12-2001 15:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ZimZum
Nieśmialy abstynent

quote:
Napisane oryginalnie przez MaslaV
tak specjalnie i pierwszej klasy zawodowki tez nie zdales specjalnie

to sie nazywa walka z systemem

Old Post 16-12-2001 15:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ZimZum Znajdź więcej post'ów przez  ZimZum Dodaj ZimZum do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ZimZum prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Ex00
Pan Prezes :S

quote:
no dobra..... ale jeśli wszystkie topiki zejdą (te o używkach) to hyba wtedy ktoś jak da to co??

Znam prosta odpowiedz... Spytaj aleczapki

Old Post 16-12-2001 15:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Ex00 Znajdź więcej post'ów przez  Ex00 Dodaj Ex00 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Ex00 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]ZimZum

to sie nazywa walka z systemem

On poprostu nie daje sobie wyprac muzgu jak to chca uczynic "oni"

Old Post 16-12-2001 15:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ZimZum
Nieśmialy abstynent

quote:
Napisane oryginalnie przez MaslaV

On poprostu nie daje sobie wyprac muzgu jak to chca uczynic "oni"

to wlasnie mialem na mysli

Old Post 16-12-2001 15:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ZimZum Znajdź więcej post'ów przez  ZimZum Dodaj ZimZum do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ZimZum prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez Weirdo
nie mam zamiaru nic Wam udowadniac

i tak zrobicie jak bedziecie chcieli a o kontrargumenty do moich wypowiedzi zawsze latwo

To wymysl takie argumenty, ze nie bedziemy mogli miec kontry....

Na tym polega dyskusja....

Old Post 16-12-2001 17:01
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
yoshi.thod
Guest

Tak sobie tu subtelnie zajrzalem i wszystkie Wasze posty przeczytalem i jush wiem co myslec. aleczapka nie ma racji. Faktycznie sytuacja byla trudna, ale reakcja byla hmm. nierozsadna - najbanalniejsza z mozliwych i troche efektem paniki

• bany niepotrzebne i nie rozwiazuja problemu

• niepotrzebne topiki same by umarly! (malo razy tak sie dzialo? )

• osoba zakladajaca taki topic jest z gory skazana na przegrana z "konqrencja" bo jak wygrac z 30-to stronnicowym topikiem ?

• facet, ktory zaklada taki topic automatycznie jedzie sobie opinie za wymieniona wczesniej krotkowzrocznosc a od osob o usposobieniu rafeego (hi ) dostaje kilka n1ewysok1ch ocen

• jak topic jest ewitentnie wujowy to sie do niego faktycznie nie wchodzi - noo chyba zeby zbluzgac autora - potwierdza to punk#2gi

Oto jest mho. Swoja droga ciekawe ile n1ec1ekawych ocen dostane za szczera wypowiedz?

Old Post 16-12-2001 18:06
astral
księciunio [ownz]

Ja tam zgadzam sie z [FPP]aLEczapKA, bo fakt racja, że jak znowu coś sie bedzie działo (dzieci kogoś zamordują, ponoć pod wpływem gry fpp) to podniesie się wrzawa i tajni agenci Radia Maryja lookna na boarda tej "szatańskiej zarazy". Jak myślicie, co pomyślą (pewno coś w stylu: nie dość, że grają w brutalne gry, to jeszcze cały czas o ganji/alkoholu gadają, jakie to fajne fazy mają itp.)? Potem zacznie się nagonka w mediach na portal fpp, a pewno nie chcieli byście tego. O używkach lepiej gadac na Ircu, albo na forum o Britney Spears

Old Post 16-12-2001 18:20
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil astral Znajdź więcej post'ów przez  astral Dodaj astral do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
alienzero
KOSZ

no tia... tylko... to wlasnie takie miejsca tworza klimat inetu... i tym inet rozni sie od telewizji i radia... moje zdanie jest takie - rozumiem obawy czapki ale ban to nie jest rozwiazanie.. ograniczenia nigdy nimi nie byly... ja proponuje dialog... tzn np. w topicach o uzywkach przekonywac ze one sa be... moze was pochwala nawet za propagowanie zycia w trzezwosci... chociaz mam podejrzenia ze czapka nie mysli ze sa bee... tak jak wiekszosc adminow... z tego co widzialem wiekszosc juz dobrala sie do vody/ganji/innych rzeczy...

mowie jeszcze raz... nie oszukujmy sie... to jest... i moze taki dzieciak zapyta sie swojej matki/ojca co to ganja... i sie dowie ze tego nie wolno... i moze nie sproboje... i nie schrzani sobie psychiki... ukrywanie tego do niczego nie prowadzi... a zywa lecz uczciwa dysjusja... to juz moze rozwiazac jakis problem... jestem nadal przeciw, moze mnie kto w koncu przekona ze sie myle?

Edytowane przez [Kosz]Krowa dnia 07-07-1977 o godz. 07:07

Old Post 16-12-2001 18:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil alienzero Kliknij tutaj by wysłać e-maila do alienzero Znajdź więcej post'ów przez  alienzero Dodaj alienzero do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać alienzero prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
weirdo
kontemplator bytu

quote:

O używkach lepiej gadac na Ircu, albo na forum o Britney Spears

to ja podesle adres

http://www.comcoin.pl/forum/index.php

Old Post 16-12-2001 18:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil weirdo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do weirdo Znajdź więcej post'ów przez  weirdo Dodaj weirdo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać weirdo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]MajeS
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez 1_Al!EN_0
ban to nie jest rozwiazanie.. ja proponuje dialog... tzn np. w topicach o uzywkach przekonywac ze one sa be...

1. a kto tu za przeproszeniem kur.wa dostal bana?
2. przekonywac ze sa be? jakos wszyscy opowiadali tam jakie to zejbiste fazy mieli po zielonym...

ta rozmowa nie prowadzi do ncizego - temat uwazam za zamkniety...

Old Post 16-12-2001 19:22
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]MajeS

No wlasnie - czy mu cos komus zrobilismy... prosimy tylko o ograniczenie sie....

Old Post 16-12-2001 19:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
S4i1or
Thorin Oakenshield

No problem (z mojej strony )

Old Post 16-12-2001 19:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil S4i1or Kliknij tutaj by wysłać e-maila do S4i1or Znajdź więcej post'ów przez  S4i1or Dodaj S4i1or do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać S4i1or prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
yoshi.thod
Guest

quote:

zacytujmy:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]aLEczapKA:

"Jezeli w przyszlosci ktos utworzy taki temat, usuwam konto takiej osoby nieodwolanie, temat oczywiscie rowniez"

Nie chodzi wiec o to kto dostal, ale kto dostanie .
Rozumiem zamknac topic i wywalic do kosza, a goscia pouczyc, ale z banami sie nie zgadzam kategorycznie w tym wypadku .

Bo co zawinil board'owy newbie ktory zalozy sobie topic o alkoholu dajmy na to metylowym - a z wypowiedzi aLEczapKI wynika, ze takowy kajet dostaje bana za dobre checi

quote:

2. przekonywac ze sa be? jakos wszyscy opowiadali tam jakie to zejbiste fazy mieli po zielonym...

ehh nikt nie powiedzial ze MY mamy przekonywac do niepalenia dajmy na to. Ale zgadzam sie z Al!enem, ze inet powinien byc uncensored.

zasada: jak nie chcesz nie ogladaj powinna byc swieta i wszechobecna

A tak btw. to Ci hipotetyczni rodzice coto sie dowiedza o hipotetycznym paleniu przez swojego hipotetycznego 12-letniego syna hipotetycznej maryski i sie hipotetycznie wkurza, po czym on wyladuje na hipotetycznej policji a cala wina spadnie na calkiem nie hipotetyczna ekipe [FPP] to bezsens.

Jak takowy child chce sobie sprobowac i czyta ze to jest fajne to sprobuje... albo nie.
A co niby?!
Wiec w telewizji tesh nie puszczajcie bajek serii Tom & Jerry bo rodzi ona przemoc!!!!! a co jest gorsze? spalony chlopak czy tez to co z niego potem wyrosnie?!

Ci co maja slaba psyhe zle koncza i nikt nic na to nie poradzi

quote:

ta rozmowa nie prowadzi do ncizego - temat uwazam za zamkniety...

Hehehe sorry MajeS ale tu znowu sie z Toba nie zgodze, moim zdaniem ta rozmowa jest bardzo konstruktywna.

Trzeba tylko umiec sluchac.....

A tak btw to nie zamykajcie tego topic'u -> przyda Wam (chyba, sami wiecie co jest dla Was najlepsze ) sie poznac opinie board'owcow.
Sam umrze

albo i nie

Old Post 16-12-2001 21:13
[FPP]MajeS
Guest

dobra, calkowicie sie z toba nie zgadzam... ale looz - to twoje zdanie... ja osobiscie nie mam juz checi wypowiadac sie w tej kwestii bo juz widze ze naprawde sie nie dogadamy jezel ichodzi o te sprawe

dla mnie eot... ja juz sie nie wypowiadam tu - to co powiedzialem w poprzednich psotach w tych topic'ach powinno wystarczec...

Old Post 16-12-2001 21:27
yoshi.thod
Guest

lol to looz to s tobom koncze jush dysqsje
chyba tesh jush napisalem all. co na ten temat mysle. Chyba ze pojawi sie jakis frapujacy mnie - wnoszacy cos do rozmowy post to odpowiem

Old Post 16-12-2001 21:39
alienzero
KOSZ

wiecie... tak patrzylem i na tym topicu to sie wypowiedzieli tylko mniej wiecej admini vs ja, AlieneK, yoshi i werido... taki MKfpp... no i dochodze do wniosku ze to znaczy iz reszta boardowcow ma to w d... a to znaczy ze problem jako taki stworzyli sami admini i czapka swoja nadmierna panika... proponuje tak: jesli juz bedzie na topie jakis topic o uzywkach, to niech kazdy inni uprzejmie acz stanowczo zostanie usuniety... i to juz admini mowili... ale czapka musi zmienic decyzje co do banow bo to nieciekawie wyglada jak sie wchodzi... od razu jakies zakazy... i nasuwa sie: ehh... a bylo tak pieknie

wiec admini? nie sluchajcie slepo szefa tylko jakos zrobcie to sensownie...

panika jest niezdrowa... wladza tez...

Edytowane przez [Kosz]Krowa dnia 07-07-1977 o godz. 07:07

Old Post 16-12-2001 22:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil alienzero Kliknij tutaj by wysłać e-maila do alienzero Znajdź więcej post'ów przez  alienzero Dodaj alienzero do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać alienzero prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
wiec admini? nie sluchajcie slepo szefa tylko jakos zrobcie to sensownie...

Bez obawy - nie bedziemy tak sobie kasowac, ale kazdy przypadek bedzie rozpatrzony z osobna.... Juz nie bojcie o to glowy...

yoshi.thod pisze, ze nikt na nas za wasze dyskuje nie bedzie sie wyzywal - otoz uwazam, ze nie. Zalozmy sobie jakies hipotetyczne Radio M, ktore nie mogac wam wszytstkim wbic do glowy ze uzywki sa be... z powodu sowje bezsilnosci wezmie sie za nas i nie pomoga wasze argumenty w stylu, ze netu nie powinno sie cenzurowac - nic nie dadza...

Cenzura musi byc - nie chce aby moje dziecko w przyszlosci zajzalo gdzies na strone jakiegos seryjengo mordercy czy gwalciciela i poogladalo sobie jego "album pamiatkowy" - moze przesadzam, ale wasze niecenzurowanie moze do tego doprowadzic....

Old Post 16-12-2001 23:01
yoshi.thod
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]LucaS

yoshi.thod pisze, ze nikt na nas za wasze dyskuje nie bedzie sie wyzywal - otoz uwazam, ze nie. Zalozmy sobie jakies hipotetyczne Radio M, ktore nie mogac wam wszytstkim wbic do glowy ze uzywki sa be... z powodu sowje bezsilnosci wezmie sie za nas i nie pomoga wasze argumenty w stylu, ze netu nie powinno sie cenzurowac - nic nie dadza...doprowadzic....

Cenzura musi byc - nie chce aby moje dziecko w przyszlosci zajzalo gdzies na strone jakiegos seryjengo mordercy czy gwalciciela i poogladalo sobie jego "album pamiatkowy" - moze przesadzam, ale wasze niecenzurowanie moze do tego

Po primo wypraszam sobie - moj nick nalezy pisac boldem

A codo "rady ja ma ryja" to co ONI moga Wam zrobic? fakt, ze ONI sa wsrod nas i czepiac sie beda i moze nawet pogrzebu ksiadz nie udzieli, ale chyba Was ash tak nie obrzuca blotem a jak obrzuca to osobiscie zrobie to co tytulowy bohater "Magicznych Przygod Kubusia Puchatka" w czescie (nie wiem czy mnie pamiec nie myli) 3-eciej

w kupie sila, ale precz z niepotrzebnymi bananami.....

A codo hip... ehh nie chce misie tego pisac
dziecka coto zajrzy sobie na strone mordercy i pooglada "zdjecia (nie)znajomych w sosie wlasnym" to cosh o stronach typu rotten.com czy gorzej wypowiadalem sie jush w ostatnim tygodniu a powtarzac sie nie bede... poszukaj

Masz kase to masz strone,
a na stronie D.V.X dzie czlowiek tonie,
reki nie ma, nie ma glowy,
a w watrobie sos jablkowy.
patrze jak ten gosc sie nurza...
krew skapuje mu z odnoza.
i juz sie nie rusza...
nic nie czuje moja dusza.

ref:
Jestem dzieckiem,
nieee-powinienem tegoo-ogladac
UUU JEE
Aleee gosc maaa kaseee
iiiii nic jusz naaa tooo nie poradzeee
UUU JEHEE

ladne?

Old Post 16-12-2001 23:52
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez yoshi.thod

A codo "rady ja ma ryja" to co ONI moga Wam zrobic? fakt, ze ONI sa wsrod nas i czepiac sie beda i moze nawet pogrzebu ksiadz nie udzieli, ale chyba Was ash tak nie obrzuca blotem a jak obrzuca to osobiscie zrobie to co tytulowy bohater "Magicznych Przygod Kubusia Puchatka" w czescie (nie wiem czy mnie pamiec nie myli) 3-eciej

Zrobia nam taka "reklame" ze sie nie pozbieramy..... Nie mam zamiaru dostwac setki maili dzinnie od jakis fantykow...

Old Post 17-12-2001 07:53
weirdo
kontemplator bytu

quote:

a jak obrzuca to osobiscie zrobie to co tytulowy bohater "Magicznych Przygod Kubusia Puchatka" w czescie (nie wiem czy mnie pamiec nie myli) 3-eciej
ladne?

quote:
Napisane oryginalnie przez Kubus Puchatek

Kłapouch jak to zwykle w takich sytuacjach bywa zaczął śpiewać: "...If you christian and you know it cross yourself ! If you christian and you know it blow yourself. If you christian and you know it and you really want to show it. If you christian and you know it kill yourself".
- "... harvesting helpless christian spiryts..." - zamruczał głucho Puchatek.
- "hewenli fater is streczing his hand a beging prajing for mersy. Wi split off pis of holy flesz lyw łejting for anholy" - zamruczeli z wieśniackim akcentem wszyscy.

0wnz!!!

sorki, ze nie na temat ale nie moglem sie powstrzymac

Old Post 17-12-2001 09:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil weirdo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do weirdo Znajdź więcej post'ów przez  weirdo Dodaj weirdo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać weirdo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
killertowa
Elite (Fiend)

quote:

mowie jeszcze raz... nie oszukujmy sie... to jest... i moze taki dzieciak zapyta sie swojej matki/ojca co to ganja... i sie dowie ze tego nie wolno... i moze nie sproboje... i nie schrzani sobie psychiki... ukrywanie tego do niczego nie prowadzi... a zywa lecz uczciwa dysjusja... to juz moze rozwiazac jakis problem... jestem nadal przeciw, moze mnie kto w koncu przekona ze sie myle?

I masz, i równocześnie nie masz racji. Problem polega na tym, że nie miałeś jeszcze dzieci i nie zdajesz sobie sprawy z tego w jaki sposób postrzegają one świat. Chodzi mi tu szczególnie o kilkulatki, które za kilka lat będą pokoleniem, które cię zadziwi swoją odmiennością, a ty zorientujesz się, że stałeś się takim samym zrzędzącym ramolem jak twoi starzy i inni dorośli z czasów twojej młodości.
Masz rację bo ukrywanie do niczego nie prowadzi i rodzice są od tego by odpowiednio pokierować rozwojem dziecka.
Nie masz racji ponieważ we współczesnym świecie kontakt dziecka z rodzicami jest niewspółmiernie mały w stosunku do informacji docierających do dziecka. Jest to spowodowane m.in. tym, że rodzice przynajmniej przez 8 godz. są poza domem, w pracy. Opiekunowie, nawet ci najlepsi też nie rozwiążą wszysktich problemów.
Weźmy na przykład telewizję i to co w niej można zobaczyć. Mimo najszczerszych chęci nie jesteś w stanie ukryć wszystkich reklam i programów nieodpowiednich dla danego etapu rozwoju małego człowieka. Maluchy recytują teksty reklam na pamięć i choć często budzi to rozbawienie lub zdziwienie, że taki 3 latek potrafi użyć nauczonego tekstu w odpowiednim kontekście to równocześnie coraz trudniej jest wytłumaczyć, że coś nie jest dobre, zdrowe itp.
Jeżeli maluch rośnie w rodzinie nie palącej to i tak trzeba się nieźle napocić by wytłumaczyć mu, że palenie (w tym wieku to udawanie, że pali) nie jest dobre, że takie zachowanie jest nieodpowiednie itp. Bo jeśli mówisz, że ty nie palisz bo jest to np. nieładne i niezdrowe to już dużo trudniej jest to wytłumaczyć gdy pali jego ulubiona ciocia, wujek, czy spotykani na ulicach ludzie.
To tylko przykład dotyczący palenia, ale z wiekiem dziecka tych problemów pojawia się coraz więcej i niestety pojawiają się one coraz wcześniej.
Nawet nie zdajesz sobie sprawy jak małe dzieci rozmawiają i co myślą w związku z tym co wydarzyło się niedawno w N.Y. i tym co dzieje się teraz w czasie tropienia Osamy. Nie budzi już mojego zdziwienia to jak dzieciak wsiada na rower i mówi, że jedzie do Kabulu.
Podsumowując powyższe uważam, że te coraz gwałtowniejsze ataki ze strony różnych grup o zakazie pokazywania lub o wprowadzeniu ograniczenia dostępności do czegoś są rezultatem coraz większych trudności w wychowaniu dzieci. Każdy rodzić chce przecież wychować je zgodnie ze swoją wiarą, poglądami, systemem wartości itp. Jest to normalne, ponieważ w pierwszych latach życia to rodzice są głównymi autorytetami i przewodnikami życiowymi. Jeśli nie potrafią sobie z tym poradzić ich autorytet szybko, coraz wcześniej maleje.
I ostatni przykład, który może lepiej trafi do wyobraźni. Legalizacja w niektórych krajach związków homoseksualnych. Czy kiedy będziesz miał już kiedyś syna, chciałbyś by wyrósł na geja i poznał cię ze swoją sympaptią? Jak mu odpowiesz na pytanie "a dlaczego nie?" jeśli dzieciak będzie widział coraz więcej takich par mieszkających w sąsiedztwie?

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Old Post 17-12-2001 10:01
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil killertowa Znajdź więcej post'ów przez  killertowa Dodaj killertowa do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać killertowa prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
yoshi.thod
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez killertowa

I ostatni przykład, który może lepiej trafi do wyobraźni. Legalizacja w niektórych krajach związków homoseksualnych. Czy kiedy będziesz miał już kiedyś syna, chciałbyś by wyrósł na geja i poznał cię ze swoją sympaptią? Jak mu odpowiesz na pytanie "a dlaczego nie?" jeśli dzieciak będzie widział coraz więcej takich par mieszkających w sąsiedztwie?

Przypuszczam ze odpowiedzialbym mu:
"Alez synu, jestes jaki jestes. Ja ci tego nie moge wypominac. Pamietaj ze zawsze bede cie kochal." <- to tak offtopic

A tak "podsumowujac" to masz racje w 100% bo..... nic nie powiedziales
Powiedziales fakty ale nie pokazales nam swojej opinii. Zamiast tego dostalismy garsc przy-dlugich przykladow

ale l00z chwala Ci sie chenci

Old Post 17-12-2001 10:51
killertowa
Elite (Fiend)

quote:

A tak "podsumowujac" to masz racje w 100% bo..... nic nie powiedziales
Powiedziales fakty ale nie pokazales nam swojej opinii. Zamiast tego dostalismy garsc przy-dlugich przykladow

ale l00z chwala Ci sie chenci

Swoją opinię wyraziłem na samym początku przyznając rację po części każdej ze stron.
O ile jadnak za oczywiste uznałem, że to z czym większość z was się zgadza nie wymaga argumentów, o tyle w sprawach innych zdecydowałem coś jednak napisać.
Jeżeli nie skumałeś to moja opinia brzmi:
Tak, nie należy przemilczać spraw niewygodnych.
Nie zawsze jednak łatwo jest o wszystkim z dzieckiem (a Alien o dzieciakach mówił) porozmowiać tak, aby ustrzec je przed późniejszymi konsekwencjami niektórych czynów. Śmiem przypuszczać, że żaden z was nie ma dzieci w związku z tym nie rozumie, lub w pełni nie uświadamia sobie problemów drugiej strony - rodziców. Dlatego też argument Aliena przedstawiony w tej formie do mnie nie trafia.

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Edytowane przez killertowa dnia 17-12-2001 o godz. 13:30

Old Post 17-12-2001 12:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil killertowa Znajdź więcej post'ów przez  killertowa Dodaj killertowa do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać killertowa prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ZimZum
Nieśmialy abstynent

ja dochodze do innego wniosku pod wplywem waszych dyskusji.
O uzywkach i sprawach kontrowersyjnych nalezy rozmawiac na wysokim poziomie merytorycznym i intelektualnym (wiem, gadam jak Lepper ), gdyz niefachowe podejscie do sprawy i gadanie o jazdach po dragach rzeczywiscie nie jest fascynujace. Trzeba pokazac za i przeciw danej sprawy (niekoniecznie uzywek), gdyz w innym przypadku przyczepia sie do ciebie Radio M, rodzice, etc...

Wiem, co zaraz powiecie... ZimZum, przeciez ty hipokryta jestes, looknij na alkochol bezalkocholowy..

i macie racje...

Nie mam juz ochoty gadac na tamten temat, zamknijcie tamten topic - tylko krowa nie zmienia pogladow...
bylem jednym z jego glownych motorow, napedzaczy, ale chyba przegialem, wiele ludzi przymykalo na to oko, ale jak koniec to koniec...

Old Post 17-12-2001 14:26
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 04:13.    Strony (3): « 1 [2] 3 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions