quote: Napisane oryginalnie przez [FPP]DarkXenocide
Co do karty graficznych to przezylem shok... po wrzuceniu do kompa karty graficzne Leadtek 64DRR GeF3 Titanium200, ponoc najnowsza wersja chipa, nie mam zadnej rewelki FPS... chodzi srednio ok 50, czasem skoczy do 90etc, ale umie spasc do 20 
No i giera nie wiem czemu czasem mi skacze, ping jest ok wtedy HDD mieli wtedy zazwyczaj (ATA100) ehhh ide gryzc parkiet.
To wszystko przy ustawieniach max 1024x768 txt compression off itp, all na high i OPENGL
No to ja mam podobne 'wrazenia'. Karta wprawdzie slabsza bo Leadtek GF2Pro 64MBDDR i proc Duron 750@850, 256MB SDR, ustawienia graficzne tak samo j/w a osiagi podobne jak u Ciebie. I co ciekawe (pomimo stosowania najnowszych sterownikow - teraz mam 23.11) osiagi tez mi spadly po zmianie systemu z Me na XP. Srednio okolo 10fps co nadal daje okolo 43 i jest ok.
Tak samo komputer duzo wiecej 'mieli' twardym dyskiem (Barracuda III ATA100) niz przy Me - to juz nie jest taki latwe do przelkniecia. 'Dzieki' temu wszystko dluzej sie laduje. A mialo byc tak pieknie...
Ogolnie moje wrazenia z nowego systemu sa pozytywne. Taki 'wol roboczy' - wolniej wszystko chodzi ale za to stabilniej - ani jednego blue screena jeszcze nie widzialem. I jak do tej pory kazdy program ktory sprawial problemy daje sie ubic za pomoca menadzera zadan. Chyba ze zawiesi sie na twardo (co juz mi sie w wolfie 4 razy zdazylo) - wtedy tylko F13 zostaje.
ps. Serdecznie wszystkich witam bo to moja pierwsza wizyta na boardzie.
ps2. Aby ujednolicic uzyskiwane wyniki fps proponuje skorzystac ze standardowego demka benchmark.pl Dla zainteresowanych podaje link ale postaram sie go takze zalaczyc.
http://www.benchmark.pl/ranking.php?a=l&id_games=20
|