Hmmm... Zacznijmy od poczatku... Wogole nikt nie ma prawa oceniac nikogo, czy to zachowania, postepowania, czy decyzji. Nastepnie nazwijcie mnie ignorantem, ale ja poznaja sie na ludzich po ich wygladzia, ale nie w sensie cech nadanych przez sama matke narute, tylko nadanych przez samych siebie, czyli tatulaze, kolczyki, buty, spodnie itp. Do czego moze to prowadzic? Przez ubior, przez to w jaki sposob sie ubieramy wyrazamy kim jestesmy, ale z drugiej strony nie wolno nabirac z tego tytulu jakich kolwiek uprzedzen. Powiedzmy, ze mam jakies pojecia o czlowieku. Jakiej muzyki slucha, co lubi, jakie kolory itp. Tak samo z gestykulacja oraz innym takimi. =] Moze i jest to troszke krotkowzroczne, ale, jak mowilem, nie mozna nabierac uprzedzen. Ja kiedy dokonalem pierwszych ogledzin podchodze i sprawdzam czy moje spostrzezenia sie sprawdzily. Inna sprawa, ktos powiedzial, chyba Saari, ze najlepiej jej sie poznaje ludzie przez IRC, bo tam jestesmy tylko literkami... Z doswiadczenia wiem, ze ludzie z IRC potrafia byc bardzo obludni. Nie tyczy sie to wszyskich, ale mam zle wspomienia... Np: Fajna dziewczyna okazuja sie oblesnym kolega z klasy, ktory postanowil sobie pozartowac or smg. I jeszcze cos... Nie podoba mi sie potraktowanie w tym topicku kobiet jak towar. Chodzi mi o te piersi. Co to kurde sklep, ze sobie wybrac mozna? Kazda ma takie jakie ma i nie powino miec to zadnego znaczenia, chyba, ze piewsze co robicie to gapicie sie na cycki, a potem na nogi, potem na brzuch i wkoncu na twarz... Nie lubie czegos takie... Jak by to jeszcze pomiechac (temat) to by mozna bylo udowodnic, ze sami siebie okreslacie jako towar, ale to chyba proste i nie musze tlumaczyc.
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|