Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > 'Polska' czy 'polska'
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (3): « 1 [2] 3 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
demarcos
zdzisiu burczymucha

HM a jak myslisz

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 30-01-2002 19:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil demarcos Kliknij tutaj by wysłać e-maila do demarcos Znajdź więcej post'ów przez  demarcos Dodaj demarcos do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać demarcos prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
weirdo
kontemplator bytu

quote:
Napisane oryginalnie przez Lesio
Tekst zeczywiscie jest ciekawy tylko niemoge zrozumiec czy autor odnosi sie do Polskipozytywnie czy negatywnie?

to nieistotne. tekst nalezy traktowac jako ciekawostke

you accept (reject, respect);

Old Post 30-01-2002 20:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil weirdo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do weirdo Znajdź więcej post'ów przez  weirdo Dodaj weirdo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać weirdo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
demarcos
zdzisiu burczymucha

wsumie to takich ciekawostek to nie ma wiele panstw -brak konkurentow?

Old Post 30-01-2002 21:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil demarcos Kliknij tutaj by wysłać e-maila do demarcos Znajdź więcej post'ów przez  demarcos Dodaj demarcos do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać demarcos prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lesio
KOSZ

quote:
Napisane oryginalnie przez demarcos
wsumie to takich ciekawostek to nie ma wiele panstw -brak konkurentow?

W takim razie mozna byc dumnym bedac Polakiem. Nasz kraj jest oryginalny

Old Post 30-01-2002 22:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lesio Znajdź więcej post'ów przez  Lesio Dodaj Lesio do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lesio prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

no fajnie... tyle ze gadacie troche nie na temat. nie ma sie co czepiac tego 'stypendium' bo przeciez mozna byc patriota i kochac kraj, a mimo tego pojechac sie uczyc za granice... jedno wcale nie wyklucza drugiego, co siebie niektorzy z was ubzdurali...

nexus6: jak to nie ma patriotow? to ze Ty ich nie znasz i nie widzisz to nie znaczy ze nie ma. ja znam wielu... i nie pisz ze Polske czeka tragiczny los, bo jesliby tak bylo to co z panstwami gorzej rozwinietymi od nas? 2/3 swiata ma czekac tragiczny los? buhaha...

DeiMOss : napisales ze jestes dumny, tylko nie zajarzylem czy to ironia czy nie... i wcale nie najezdzam na was, ale to jest co najmniej nie na miejscu, kiedy wszyscy tylko narzekaja nic nie robiac, nie? no chyba sie zgodzisz... to porownanie ze skinami tez nie wiem jak mam traktowac. ja ich w kazdym razie szanuje

a teraz, wybacz, Saari, ale wytkne Ci cos... mianowicie jak bardzo sie zamotalas:

quote:

Kochasz ten kraj... ale skoro ludzie sa w nim dupiani to jak ich mozna kochac? Czyli jak nie ludzi to co kochasz?

no wlasnie... kocham kraj, nie kocham ludzi (bzdura!) wiec co kocham..? kraj !!! co zreszta sama napisalas... hihi lol
chyba zle mnie zrozumialas... uwazam sie za patriote, kocham ten kraj za to po prostu ze jest... i to wcale nie musi oznaczac od razu, ze kocham kazdego kto jest Polakiem, bo jest wsrod nas przeciez i pelno idiotow... ale nie wszyscy sa tacy.

i na koniec mala dygresja... patriotyzm jest bezinteresowna miloscia do kraju (ale to tylko czesc definicji)... wiec na co te wszystkie pytania 'za co ja mam byc patriota' itp? albo sie patriota jest albo nie i koniec. tu nie ma cos za cos. za bycie patriota nie dostaniecie kasy, orderu czy czego tam jeszcze (i cale szczescie)...

Old Post 30-01-2002 22:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil deathcrush Kliknij tutaj by wysłać e-maila do deathcrush Znajdź więcej post'ów przez  deathcrush Dodaj deathcrush do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać deathcrush prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
yoshi.thod
Guest

Heh patriotyzm - ciekawa sprawa...

Kiedys nawet zastanawialem sie czy jestem patriota i nie doszedlem do jakichs konkretnych wnioskow.
Nie jestem dumny z aktualnego stanu rzeczy w moim kraju, ale jestem z jego Historii.
To, ze mamy ducha walki i ze tak wytrwale wielokrotnie walczylismy nawet czasem z silniejszym wrogiem (np. Szwecja, Rosja, Austria) ba! i nawet wygrywalismy... - to mnie napawa duma.
A nie to, ze gdy ide po 22:01 ulica moge spotkac kilku niefajnych kolesi dzieki ktorym w tepie bardzo szybkim wyskocze z kasy :S
Albo to, ze ceny fajek wahaja sie od 2,80 u ruskich do 8,00 w knajpie mimo tego, ze sa one wybite na pudelku

Ciagle jednak czuje pewnego rodzaju przywiazanie do Polski (tak, napisalem z duzej litery ) wiec moze troche jestem patriota. Bo szanuje ten kraj za to czym byl i za to czym moze byc, ale nie za to czym jest.

Rozwoj jest dzielem niezadowolonych - jak mawia moj brat. hgw czy cos cytuje, ale mysle ze jakby... ehh nie... RP jush sie chyba nie zmieni... chociaz moze... nie tylko tam, ale tez i tu...

Old Post 30-01-2002 23:40
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

z tym duchem walki to jest tak, ze zawsze przychodzil za pozno... ale faktem jest ze zaden narod nie przeszedl tyle co Polacy... bo Polska to (dla mnie przynajmniej) przede wszystkim tradycja, kultura i ci, ktorzy sie Polakami czuja... a nie jakas cholerna kreska na mapie...

gg yoshi

Old Post 31-01-2002 02:20
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil deathcrush Kliknij tutaj by wysłać e-maila do deathcrush Znajdź więcej post'ów przez  deathcrush Dodaj deathcrush do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać deathcrush prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

quote:
Napisane oryginalnie przez tramwaj
chyba zle mnie zrozumialas... uwazam sie za patriote, kocham ten kraj za to po prostu ze jest...

Dobrze rozumiem - ja chyba jestem jakas dziwna i nie potrafie pojac jak mozna kochac bagno tylko za to ze jest bagnem..

Old Post 31-01-2002 07:37
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Mil0sh
Master (Spawn)

hehe saari to ty dobra jestes, gdyz to bagno zawiera kulture, tradycje, jezyk, swieta i przeszlo 1000 lat historii. Nie czujesz sie z tym w ogole zwiazana? Saari jak ty uwazasz ze Polska to tylko kreska na mapie to ja nie ma wiecej pytan. Ja nie jestem jakims goracym patriota, jednak jestem zwiazyny z nasza kultura i obyczajami, nie bede obchodzil haloween, tylko swieto zmarlych.

Old Post 31-01-2002 08:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Mil0sh Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Mil0sh Znajdź więcej post'ów przez  Mil0sh Dodaj Mil0sh do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Mil0sh prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Mil0sh
Master (Spawn)

A wyjezdzaniae z kraju to nie ma nic wspolnego z patrioztyzmem. Mozna mieszkac za granica, ale dalej byc Polakiem. Mozna rowniez wtedy lamac stereotypy Polaka- zlodzieja i pijaka.

quote:
Polska to tak naprawde kawalek ziemi nieoddzielony od innych niczym poza umowami dokonanymi przez rase ludzka ktora mysli ze jest na tyle wielka ze moze nawet dzielic swiat...

Ciekawe co tobilas na jezyku polskim w liceum przez 4 lata.

[quote]Polska to kiepskie warunki do zycia - jak mowi moj tata "Nie przyrownuj sie do tych gorszych tylko do tych lepszych - badz ambitna"... czy wy nie macie ambicji?

Polska to tragiczne prawo broniace tych ktorzy maja pieniadze.. moglabym tu przytoczyc pewna piekna sprawe sadowa, ktora nadaje sie na dobra ksiazke... z tym tylko ze jest cholernie nieprawdopodobna - ale coz takie rzeczy zdarzaja sie w naszym pieknym kraju

Polska to historia pelna durni, ktorzy podejmowali glupie decyzje.. jak widac durnota przetrwala i do naszych czasow - inaczej nie byloby tak zle...

[quote]

Aha Saari juz rozumuje twoj tok myslenia. Jest u nas fajnei full kasy, jestes Polakiam hura!!.

Jest ****owo, nie ma co zrec, nie jestes polakiem.

To tak jak z Malyszem, skacze dobrze --> jaki on fajny, skacze "slabo" --> jest do dupy.

Zauwaz jeszcze ze Malysz ostatnio fajnie skoczyl, a Poslka za 20 lat (zdaniem analaitykow) bedzie krajem dobrze rozwinietym. I co wtedy, nagle obudzi sie uwielbienie do wlasnego kraju?

Old Post 31-01-2002 08:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Mil0sh Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Mil0sh Znajdź więcej post'ów przez  Mil0sh Dodaj Mil0sh do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Mil0sh prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez Mil0sh
A wyjezdzaniae z kraju to nie ma nic wspolnego z patrioztyzmem. Mozna mieszkac za granica, ale dalej byc Polakiem. Mozna rowniez wtedy lamac stereotypy Polaka- zlodzieja i pijaka.

No looz, tylko ze siedzac gdzies za granica i nie majac na codzien problemow z polska administracja, przepisami i innymi specyfikami zarezerwowanymi tylko dla tej czesci europy latwo jest powiedziec - "tak jestem Polakiem".

quote:
Ciekawe co tobilas na jezyku polskim w liceum przez 4 lata.

Zapewne uczyla sie o "problemach chlopow polskich" bo o niczym innym nasi wspaniali pisarze nie mieli ochoty pisac (przynajmniej CI, ktorych tworczosc nalezy do lektur obowiazkowych). A tak przy okazji to nawet on nazekali na fatalne warunki - nic wiecej (moze od czasu do czasu pod wplywem alkoholu ktorys cos pozadnego napisal)

quote:
Zauwaz jeszcze ze Malysz ostatnio fajnie skoczyl, a Poslka za 20 lat (zdaniem analaitykow) bedzie krajem dobrze rozwinietym. I co wtedy, nagle obudzi sie uwielbienie do wlasnego kraju?

Przy obecnym stanie naszej gospodarki i takim a nie innym podejsciu rzadu do tego wszystkiego taka analiza jest conajmniej smieszna. Bez radykalnych zmian na wzszych szczeblach wladzy to za 20 lat polska bedzie druga argentyna

Old Post 31-01-2002 09:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Mil0sh
Master (Spawn)

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler
[B]

[quote]No looz, tylko ze siedzac gdzies za granica i nie majac na codzien problemow z polska administracja, przepisami i innymi specyfikami zarezerwowanymi tylko dla tej czesci europy latwo jest powiedziec - "tak jestem Polakiem".

Wazne jest to zeby nie wstydzic sie powiedzie: "Jestem Polakiem"

quote:
Zapewne uczyla sie o "problemach chlopow polskich" bo o niczym innym nasi wspaniali pisarze nie mieli ochoty pisac (przynajmniej CI, ktorych tworczosc nalezy do lektur obowiazkowych). A tak przy okazji to nawet on nazekali na fatalne warunki - nic wiecej (moze od czasu do czasu pod wplywem alkoholu ktorys cos pozadnego napisal)

Ale ty nie kumasz ze na j. polskim poznajesz polska kulture, tradycje i historie? O to chodzi. Nigdy nie bylo latwo, ale to w ogole nie ma zadnego zwiazku z "postawa patriotyczna". Ja w ogole tego nie kumam, jak jest zle, to juz nie przyznaje sie do kraju? Bez sensu.

quote:
Przy obecnym stanie naszej gospodarki i takim a nie innym podejsciu rzadu do tego wszystkiego taka analiza jest conajmniej smieszna. Bez radykalnych zmian na wzszych szczeblach wladzy to za 20 lat polska bedzie druga argentyna

Jestes ekonomista? Skad te informacje? Co masz to obecnego rzadu, myslisz ze poprzedni byl lepszy? I tak w ogole to obecny rzad ma dopiero 100 dni, i na podstawie tego wnioskujesz ze za 20 lat bedziemy podzielac los argentyny? Ale jak juz mowilem, i tak stopien rozwiniecia gospodarczego nie powinien wplywac na nasz stopien swiadomosci narodowej.

Old Post 31-01-2002 11:22
kag
fenix

jak powiedzial kilka ladnych lat temu Melchior Wankowicz " Polacy jednocza sie wrecz monumentalnie w momentach kryzysu i zrywow, teraz tylko trzeba by byli tacy w czasach pokoju"

zaznaczam ze nie jest to dokladny cytat bo pisze z pamieci, jednak uwazam ze w tym stwierdzeniu jest duzo prawdy
w trudnych chwilach Polacy potrafia porzucic myslenie o sobie i tylko o sobie, naprawde potrafia dzialac solidarnie, ale gdy zaczyna byc choc troche normalnie, spora czesc mysli jakby tu zakombinowac zeby cos uzyskac kosztem innych

Old Post 31-01-2002 13:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil kag Kliknij tutaj by wysłać e-maila do kag Znajdź więcej post'ów przez  kag Dodaj kag do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać kag prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

quote:

Lepiej byc dumnym z tego jak jest?

quote:

Ale ty nie kumasz ze na j. polskim poznajesz polska kulture, tradycje i historie?

Taaaa... w czasie gdy inni ucza sie jak zyc, Polacy wciaz tkwia z oczami wlepionymi w swoja wielka historie... z ktorej tez zreszta mozna wyciagnac tylko to, ze ten narod jest po prostu glupi => patrz rozbiory.

quote:
Co masz to obecnego rzadu, myslisz ze poprzedni byl lepszy? I tak w ogole to obecny rzad ma dopiero 100 dni, i na podstawie tego wnioskujesz ze za 20 lat bedziemy podzielac los argentyny?

Taaa... minelo 100 dni i juz zdazyli zdjac ulgi studentom i kobietom w ciazy - no po prostu miazga Mogliby troche odchudzic wlasne grube portfele ale tego nie zrobia bo jak kazdy Polak-patriota dbaja o wlasna d...

quote:
Ale jak juz mowilem, i tak stopien rozwiniecia gospodarczego nie powinien wplywac na nasz stopien swiadomosci narodowej.

Czekaj czekaj - to powiesz za pare lat jak bedziemy wszyscy pracowac na uslugach zachodnich biznesmenow ktorzy w koncu wykupia ten kraj...

------

Z rozmowy tej jasno wynika jedno - Polacy sa wielcy w slowach i dumie narodowej - jakbysmy byli tacy wielcy w tym jak prowadzimy nasz kraj to bylibysmy potega - a jak jest kazdy widzi...

Old Post 31-01-2002 13:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Mil0sh
Master (Spawn)

Ale nie powiedzialas najwazniejszego, czy uwazasz Polske tylko za kreske na mapie. Odpowiedz smialo, o przepraszam juz odpowiedzialas. Teraz sobie wyobraz co by sie stalo, gdyby podczas zaborow wszyscy mysleli jak ty, Tak Polski by juz nie bylo.

quote:
Lepiej byc dumnym z tego jak jest?

Nie nalezy sie wypierac swojej narodowosci, jak nie czujesz sie Polakiem to zmien obywatelstwo.

quote:
Taaaa... w czasie gdy inni ucza sie jak zyc, Polacy wciaz tkwia z oczami wlepionymi w swoja wielka historie... z ktorej tez zreszta mozna wyciagnac tylko to, ze ten narod jest po prostu glupi => patrz rozbiory.

No ale to jest nie na temat. Na j. polskim uczy sie polskiej kultury, i z tego powinnas wyniesc ze Polska to nie tylko "kreska na mapie".

A co do rzadu to jest temat woda i kiedys byl omawiany. Jak chcesz mozemy zalozyc nowuy topic i sie poklocic, tylko po co?

quote:
Z rozmowy tej jasno wynika jedno - Polacy sa wielcy w slowach i dumie narodowej - jakbysmy byli tacy wielcy w tym jak prowadzimy nasz kraj to bylibysmy potega - a jak jest kazdy widzi...

Powiedziane filozoficznie i w dodatku bez sensu.

Tak w ogole to niektorzy z Was mnie przerazaja.

Old Post 31-01-2002 15:47
yoshi.thod
Guest

quote:

Powiedziane filozoficznie i w dodatku bez sensu.

Nicht wahr - imo po pierwsze primo to nei bylo filozoficzne, po drugie z sensem... to hyba nie jest tak trudne do zrozumienia... a moze...

quote:

Tak w ogole to niektorzy z Was mnie przerazaja.

To chyba komplement
thx

Old Post 31-01-2002 15:50
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Mil0sh
Master (Spawn)

specjalnie dla yoshi.thod

Z rozmowy tej jasno wynika jedno - Polacy sa wielcy w slowach i dumie narodowej -

z rozmowy to raczej to nie wynika. To jest tylko interpretacja Saari. Wskaż miejsce w któeym mowilem o tym.

jakbysmy byli tacy wielcy w tym jak prowadzimy nasz kraj
to bylibysmy potega - a jak jest kazdy widzi...

Jak mozna byc potega po 123 latach zaborow i po komunizmie? Wiecie jak bylo 20 lat temu, a jak jest dzisiaj? Polska sie dopiero dobija od dna i bedzie dobrze.

Old Post 31-01-2002 16:32
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Jakby Polacy byli inteligentni to by zaborow a pozniej i komunizmu nie bylo.

A co do kreski na mapie - kazdy kraj jest kreska na mapie. Jesli wierzysz w Chrzescijanstwo dowiesz sie, ze wszyscy ludzie sa bracmi - a to juz ich pozniejszy glupi zamysl zeby robic granice a potem i wojny "bo nasz kraj jest wielki" - jak dla mnie wielka bzdura

Old Post 31-01-2002 20:50
yoshi.thod
Guest

quote:
specjalnie dla yoshi.thod

och, danke zbytek laski

quote:
Z rozmowy tej jasno wynika jedno - Polacy sa wielcy w slowach i dumie narodowej -

Nie wszyscy - To raczej luzna uwaga niz fakt.

quote:
z rozmowy to raczej to nie wynika. To jest tylko interpretacja Saari. Wskaż miejsce w któeym mowilem o tym.

quote:

quote:
Jak mozna byc potega po 123 latach zaborow i po komunizmie? Wiecie jak bylo 20 lat temu, a jak jest dzisiaj? Polska sie dopiero dobija od dna i bedzie dobrze.

Fakt - odbija sie i bedzie dobrze jak sie o to postaramy, ale ja osobisie nie widze dla siebie perspektyw w tym kraju... moze za te 20 lat...

Old Post 31-01-2002 20:51
yoshi.thod
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez Saari
Jakby Polacy byli inteligentni to by zaborow a pozniej i komunizmu nie bylo.

Jakby Polacy nie byli fajni, nie wyrwali by sie z tych zaborow i komunizmu...

quote:
Napisane oryginalnie przez Saari
A co do kreski na mapie - kazdy kraj jest kreska na mapie. Jesli wierzysz w Chrzescijanstwo dowiesz sie, ze wszyscy ludzie sa bracmi - a to juz ich pozniejszy glupi zamysl zeby robic granice a potem i wojny "bo nasz kraj jest wielki" - jak dla mnie wielka bzdura

Widze ze jestes za globalizacja - ale nie uwazasz, ze tradycja, jezyk, honor, natura - to nie sa "chyba" i "gdyby" - to sa fakty.
Faktem jest ze w naturze USA lezy niewolnictwo, Rosjan - sklonnosc do ‰, Muzulmanow - wielka religijnosc i hodowla opium
To nie jest bzdura - to fakt - to korzenie...

Old Post 31-01-2002 20:57
Nexus6
Master (Spawn)

quote:
no fajnie... tyle ze gadacie troche nie na temat. nie ma sie co czepiac tego 'stypendium' bo przeciez mozna byc patriota i kochac kraj, a mimo tego pojechac sie uczyc za granice... jedno wcale nie wyklucza drugiego, co siebie niektorzy z was ubzdurali...

Jakos jestem wsrod ludzi, ktorzy takie cos przezyli i nie wiem na jakiej podstawie sadzisz, ze oni sa patriotami? Jest zgola inaczej. Zreszta nie ma chyba sensu rozmawiac. Traktujesz, ze inni sobie cos ubzdurali. A Ty masz badania naukowe na ten temat? Jesli tak to popatrz na dane GUSu i wtedy zrozumiesz o czym mowie.

quote:
i nie pisz ze Polske czeka tragiczny los, bo jesliby tak bylo to co z panstwami gorzej rozwinietymi od nas? 2/3 swiata ma czekac tragiczny los? buhaha...

Nie ma buhahac tylko sie zastanowic. Wlasnie tak twierdze jak napisales. Jesli tego nie zauwazyles to zobacz jaka jest droga wchodzenia do tych "bogatych" a raczej jaka jest CENA.

Odnosnie tego ze za 20 lat ma byc super to kolego gdzie Ty to wyczytales? Chyba w playboyu pisali

Old Post 31-01-2002 21:33
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Nexus6 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Nexus6 Znajdź więcej post'ów przez  Nexus6 Dodaj Nexus6 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Nexus6 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

quote:
Napisane oryginalnie przez Nexus6
Odnosnie tego ze za 20 lat ma byc super to kolego gdzie Ty to wyczytales? Chyba w playboyu pisali

ta, straszysz mnie badaniami GUS'u to ja cie postrasze okulista i tabletkami o dzwiecznej nazwie Sklerotex ...
to nie ja pisalem (LOL!)

i zebys nie wiem jak madrze pisal o playboy'u, GUS'ie i tym podobnych pier.dolach, ja dalej bede sie uwazal za patriote...

jak na razie EOT, chyba ze ktos jeszcze cos ciekawego powie

Old Post 31-01-2002 23:44
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Tez jestem za zakonczeniem tego topika zanim sie tu pogryziemy

Old Post 01-02-2002 06:28
AlieneK
KOSZ

IMO nie jest bardzo źle.....
kiedyś sobie myślałem ze lepiej byłoby mieszkać np. w USA...tam jest pewnie jest lepiej i wogle.....ale jak pomyśle o tych wszystkich terrorystach i innych rzeczach, ktore sie dzieją w USA to jednak mi sie odechciewa i ciesze sie ze jestem Polakiek i mieszkam w Polsce....a zdroogiej stronby też sie ciesze ze jestem Polakkiem a nie jestem z jakiegoś zadupa w afryce gdzie nie ma nawet co jeść....
A opinie innych ludz (o Polsce i Polakach) to mam głeboko w....nosie...
ale niestety część tych opini jest prawdzowa.....

Old Post 01-02-2002 07:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

quote:
Ale ty nie kumasz ze na j. polskim poznajesz polska kulture, tradycje i historie? O to chodzi.

Tradycja owszem, historia? nie cala - tylko "najwazniejsze" (czy. Te, ktore przyniosly polsce chwale) wydazenia.

quote:
Jestes ekonomista? Skad te informacje?

Ucze sie dodatkowo ekonomi i mam ta przyjemnosc znac opinie kogos wiecej niz tylko "ekonomistow" z masmediow.

quote:
Co masz to obecnego rzadu, myslisz ze poprzedni byl lepszy? I tak w ogole to obecny rzad ma dopiero 100 dni, i na podstawie tego wnioskujesz ze za 20 lat bedziemy podzielac los argentyny?

a) poprzedni byl o wiele gorszy (to nawet nie podlega dyskusji)
b) na podstawie tego co widze - zmierzaja w dobrym kierunku (moze poza cieciami o ktorych wspominala Saari - powinni sie zajac sciaganiem kasy z administracji a nie od niczego nie winnych studentow). Mimo wszystko to co robia to zbyt malo.

Dobra EOT! Mil0sh idziemy na (w miedzynarodowym towarzystwie )

Old Post 01-02-2002 09:01
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Hmmmm moze pogadajmy o tym co bedziemy robic jak Andrew Lepper bedzie dyktatorem? U nas na roku to temat nr. 1

Old Post 01-02-2002 18:39
Mil0sh
Master (Spawn)

oka shooler eot

Old Post 01-02-2002 19:57
Nexus6
Master (Spawn)

na drugi raz bede wszystkich cytowal bo widze ze inaczej sie nie da
wyczytales ze to ty powiedziales tramwaju?
tobie by sie przydal okulista
jesli moje slowa odbierasz jako straszenie to jak odbierac twoje? jako glupote?
szkoda slow na takie topici widze odpowiedzi twoje sa w stylu: co wy tam *******icie, jestescie pojebani ja i tak wiem swoje
GL w zyciu

Old Post 01-02-2002 23:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Nexus6 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Nexus6 Znajdź więcej post'ów przez  Nexus6 Dodaj Nexus6 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Nexus6 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

quote:
Napisane oryginalnie przez Nexus6
na drugi raz bede wszystkich cytowal bo widze ze inaczej sie nie da
wyczytales ze to ty powiedziales tramwaju?
tobie by sie przydal okulista
jesli moje slowa odbierasz jako straszenie to jak odbierac twoje? jako glupote?
szkoda slow na takie topici widze odpowiedzi twoje sa w stylu: co wy tam *******icie, jestescie pojebani ja i tak wiem swoje
GL w zyciu

chu.ja prawda... mam swoj wlasny styl pisania i nic na to nie poradzisz... i nigdy nikogo nie potepiam bez powodu...
a tamten post byl do ciezkiej cholery caly skierowany do mnie (nie bylo zwrotow do kogos innego) wiec o co ci chodzi... nie chcesz nieporozumen to cytuj wszystkich... i tak nie wiem o co Ci chodzi

btw: wcale nie pisze 'jestescie poje.bani, walcie sie' ale sa pewne granice zdrowego rozsadku, ktorych nie przekraczam, co zreszta zauwazyl OGO (RESPECT!)

nie zycze sobie wiecej takich odpowiedzi bo to i tak do niczego nie prowadzi...

Old Post 02-02-2002 23:42
Nexus6
Master (Spawn)

quote:
chu.ja prawda... mam swoj wlasny styl pisania i nic na to nie poradzisz

lepper tez ma swoj styl i tez na to nic nie poradzisz

quote:
nie zycze sobie wiecej takich odpowiedzi bo to i tak do niczego nie prowadzi...

masz to jak w banku

Old Post 03-02-2002 13:44
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 10:13.    Strony (3): « 1 [2] 3 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions