no fajnie... tyle ze gadacie troche nie na temat. nie ma sie co czepiac tego 'stypendium' bo przeciez mozna byc patriota i kochac kraj, a mimo tego pojechac sie uczyc za granice... jedno wcale nie wyklucza drugiego, co siebie niektorzy z was ubzdurali...
nexus6: jak to nie ma patriotow? to ze Ty ich nie znasz i nie widzisz to nie znaczy ze nie ma. ja znam wielu... i nie pisz ze Polske czeka tragiczny los, bo jesliby tak bylo to co z panstwami gorzej rozwinietymi od nas? 2/3 swiata ma czekac tragiczny los? buhaha...
DeiMOss : napisales ze jestes dumny, tylko nie zajarzylem czy to ironia czy nie... i wcale nie najezdzam na was, ale to jest co najmniej nie na miejscu, kiedy wszyscy tylko narzekaja nic nie robiac, nie? no chyba sie zgodzisz... to porownanie ze skinami tez nie wiem jak mam traktowac. ja ich w kazdym razie szanuje
a teraz, wybacz, Saari, ale wytkne Ci cos... mianowicie jak bardzo sie zamotalas:
quote:
Kochasz ten kraj... ale skoro ludzie sa w nim dupiani to jak ich mozna kochac? Czyli jak nie ludzi to co kochasz?
no wlasnie... kocham kraj, nie kocham ludzi (bzdura!) wiec co kocham..? kraj !!! co zreszta sama napisalas... hihi lol 
chyba zle mnie zrozumialas... uwazam sie za patriote, kocham ten kraj za to po prostu ze jest... i to wcale nie musi oznaczac od razu, ze kocham kazdego kto jest Polakiem, bo jest wsrod nas przeciez i pelno idiotow... ale nie wszyscy sa tacy.
i na koniec mala dygresja... patriotyzm jest bezinteresowna miloscia do kraju (ale to tylko czesc definicji)... wiec na co te wszystkie pytania 'za co ja mam byc patriota' itp? albo sie patriota jest albo nie i koniec. tu nie ma cos za cos. za bycie patriota nie dostaniecie kasy, orderu czy czego tam jeszcze (i cale szczescie)...