Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > Hardware/Software > Co jest lepsze?
Co jest lepsze?
You do not have permission to vote on this poll.
INTEL 11 37.93%
AMD 18 62.07%
inne 0 0%
W sumie: 29 głosów 100%
 [Edycja ankiety (moderatorzy tylko)]
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (3): « 1 [2] 3 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
[FPP]Emzor
cs.fpp.pl
cs.fpp.pl

moim zdaniem Athlon ostatnimi czasy naprwadę się podniósł... ja jak nrazie posiadam intela >> celerona, ale po egzaminach będzie Atlhon XP 1600+. To co mnie do niego skłoniło, to przede wszystkim niska cena i dość dobra wydajność...

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 11-05-2002 22:45
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Emzor Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Emzor Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Emzor Dodaj [FPP]Emzor do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Emzor prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
hanti
Training (Enforcer)

Thumbs up AMD RULEZZZZ

tak kiedyś intel byl lepszy od amd ale gdy sie pojawily procki durony i atchlony no to intel moze sie jebac. Jest drorzszy i jest mniej wydajny i wcale nie jest bardziej stabilny ! tylko wlasnie ludzie sa tak przekonani ze jest mniej stabilny bo poczatki byly trudne, a po za tym to nie wina prockow byla tylko chipsetow do niego. w tej chwli nic sie nie rowna z northwoodem 2,4 Ghz no ale to dlatego ze procek AMD czyli atchlon xp 2200 + ma duzo nizszy zegar no a i tak taki zaluzmy atchlon 1,4 Ghz jest tak samo wydajny co pentium 4 1,8 Ghz. Mozna mowic, ze intel jest lepszy bo ma najszybciej taktowane procesory tak wiec jak ktos ma bardzo duzo kasy to sobie kupuje 2,4 Ghz i ma najszybszego kompa no ale jak jak chce wydac zaluzmy 5000 zl to zawsze odpowiednio zkonfigurowany zestaw bedzie lepszy na procku AMD atchlon lub duron niz na INTEL pentum 3 lub 4 lub celeronie
(sorry za bledy ortograficzne, bo pewnie sa ale nie chce mi sie sprawdzac) i kto powiedzial, ze jakosciowo AMD gorszy ? a no i jak wyjdzie hammer to skopie dupy juz wogle kazdemu prockowi intela no i jeszcze obnizka cen 30 % za pare dni albo nawet juz ehh szkoda gadac jak ktos kupuje intela to po prostu jego strata wiem ze bedzie chodzic ok ale tak sobie zobaczcie nikt tu nie pisze ze mial amd i woli intela a za to pisze ktos ze mial intela ale teraz woli kupic amd tak wiec z intela na amd sie ludzie przesiadaja a jak ktos mial amd to raczej na intela sie nei przesiadzie nigdy !!

Old Post 12-05-2002 11:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil hanti Kliknij tutaj by wysłać e-maila do hanti Znajdź więcej post'ów przez  hanti Dodaj hanti do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać hanti prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Emzor
cs.fpp.pl
cs.fpp.pl

Re: AMD RULEZZZZ

quote:
Napisane oryginalnie przez hanti
[...] kto powiedzial, ze jakosciowo AMD gorszy ? a no i jak wyjdzie hammer to skopie dupy juz wogle kazdemu prockowi intela no i jeszcze obnizka cen 30 % za pare dni albo nawet juz ehh szkoda gadac jak ktos kupuje intela to po prostu jego strata wiem ze bedzie chodzic ok ale tak sobie zobaczcie nikt tu nie pisze ze mial amd i woli intela a za to pisze ktos ze mial intela ale teraz woli kupic amd tak wiec z intela na amd sie ludzie przesiadaja a jak ktos mial amd to raczej na intela sie nei przesiadzie nigdy !!

huh, spokojnie, bez nerwów .
no ale masz rację...

Old Post 12-05-2002 11:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Emzor Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Emzor Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Emzor Dodaj [FPP]Emzor do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Emzor prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
d4
* d r u n k *

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Emzor
moim zdaniem Athlon ostatnimi czasy naprwadę się podniósł... ja jak nrazie posiadam intela >> celerona, ale po egzaminach będzie Atlhon XP 1600+. To co mnie do niego skłoniło, to przede wszystkim niska cena i dość dobra wydajność...

Szczególnie po tych obniżkach cen które nas czekają /up to 45%/.

Każdy swego broni i tyle. Jeden woli Intel`a drugi AMD, i dobrze, że takie firmy są bo jakby była tylko jedna to nie było by konkurencji technologicznej i cenowej :P

Po drugie ciekawe, czy się to przerodzi w stan podoby do ATARI vs Commodore :P

A intel i tak jest stabilniejszy.

Old Post 12-05-2002 12:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil d4 Znajdź więcej post'ów przez  d4 Dodaj d4 do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
chimera
Elite (Fiend)

Atari rulez ! :p

A intel jest tak samo stabilny jak amd. Kumpel ma siec okolo 80 osob; serwer na duronie jakims i co ? Zadnych zwisow od ponad roku.

Old Post 12-05-2002 12:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil chimera Kliknij tutaj by wysłać e-maila do chimera Znajdź więcej post'ów przez  chimera Dodaj chimera do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać chimera prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
beee
Veteran (Ogre)

quote:
Napisane oryginalnie przez chimera

A intel jest tak samo stabilny jak amd. Kumpel ma siec okolo 80 osob; serwer na duronie jakims i co ? Zadnych zwisow od ponad roku.

Popieram , Atari rulez. Ja miałem 800 xl albo xe , nie pamietam, ale xe bylo chyba szare a xl czarne to ja mialem to czarne. Heh wlasnie wpadlem na mysl: Atari xp .

Old Post 12-05-2002 12:52
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil beee Kliknij tutaj by wysłać e-maila do beee Znajdź więcej post'ów przez  beee Dodaj beee do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać beee prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LoveBeer
GreenMan

ehh.... u mnie na scianie wisi jeszcze atari 800xl a taka prawdziwa wojna byla NIE pomiedzy atarowcami xe/xl a commodorowcami (64 ), TYLKO pomiedzy st-kowcami a amigowcami, ot co

"Dziecko Chińczyk i dziecko Japończyk to się niczym od siebie w ogóle nie różnią. No tylko nazwą: Chińczyk, a tu Japończyk. No, chyba tylko jak Chińczyk jest chłopiec, a Japończyk dziewczynka. To się różnią od siebie: płcią. To wtedy już tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Old Post 12-05-2002 14:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LoveBeer Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LoveBeer Znajdź więcej post'ów przez  LoveBeer Dodaj LoveBeer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LoveBeer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
d4
* d r u n k *

A Top Secret i Krzyś Qbeczko /zapalony Atarowiec/ który się naraził połowie Polsce /min za "obrazę" commodore`owców/ :PPPP

Old Post 12-05-2002 16:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil d4 Znajdź więcej post'ów przez  d4 Dodaj d4 do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
beee
Veteran (Ogre)

quote:
Napisane oryginalnie przez Deadpool
A Top Secret i Krzyś Qbeczko /zapalony Atarowiec/ który się naraził połowie Polsce /min za "obrazę" commodore`owców/ PPP
YEAH!

Old Post 12-05-2002 16:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil beee Kliknij tutaj by wysłać e-maila do beee Znajdź więcej post'ów przez  beee Dodaj beee do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać beee prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:

Old Post 13-05-2002 21:45
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
beee
Veteran (Ogre)

Krzyś Qbeczko !!!!!!, YEAH, Kopalny Naczelny Dżemnik ŚWIETA trójca, YEAH. Super BOrek rulez YEAH. Ma ktoś Super BOrka ?? BO ja zgubiłen ten numer z którego tosie wycinało.

Old Post 14-05-2002 07:29
d4
* d r u n k *

Ja mam, ale nikomu nie dam :PPP

Old Post 14-05-2002 09:09
LoveBeer
GreenMan

ja mam w piwnicy wszystkie numery tsa, ssa i gamblera <serio>

"Dziecko Chińczyk i dziecko Japończyk to się niczym od siebie w ogóle nie różnią. No tylko nazwą: Chińczyk, a tu Japończyk. No, chyba tylko jak Chińczyk jest chłopiec, a Japończyk dziewczynka. To się różnią od siebie: płcią. To wtedy już tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Old Post 14-05-2002 10:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LoveBeer Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LoveBeer Znajdź więcej post'ów przez  LoveBeer Dodaj LoveBeer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LoveBeer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
d4
* d r u n k *

Hehehe porządny człek z Ciebie widze :)

Old Post 14-05-2002 12:02
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez LoveBeer
ja mam w piwnicy wszystkie numery tsa, ssa i gamblera <serio>

TS - to malo mam, a SS od 32 numeru. Resety zas wszystkie....

Old Post 14-05-2002 12:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
beee
Veteran (Ogre)

Kto mi zeskanuje super borka ? pleeeeeeez

Old Post 14-05-2002 14:44
LoveBeer
GreenMan

jak by kto kiedy przejezdzal przez nowy targ to ten moj caly zbior moge oddac w dobre rece za 'krzynke" piwa

sxn | blog

Old Post 14-05-2002 16:31
d4
* d r u n k *

Cholera jasna, szkoda, że mnie tam gdzieś nie ma w okolicy bo bym po to wpadł :///

Old Post 14-05-2002 19:20
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

AMD sprzedaje podkrecone procki ... dla mnie to oszustwo, ze niby maja taniej..

Old Post 15-05-2002 14:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
beee
Veteran (Ogre)

hehe, zawsze tez tak myslalem )))))))))

Old Post 15-05-2002 14:20
chimera
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari
AMD sprzedaje podkrecone procki ... dla mnie to oszustwo, ze niby maja taniej..

Intel robi to samo. Kupujesz p4 2.4GHz a to zwykly 2.0GHz tylko podkrecony przez nich. Kazdy to robi - z kartami graficznymi jest to samo. Jedyna roznica w gf4 ti4600 a ti4200 jest to, ze ten drugi nie przeszedl testow na 350MHz i zmniejszyli taktowanie i sprzedaja za 75% ceny. Amd nie jest jedyna firma, ktora tak robi.

Old Post 15-05-2002 14:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil chimera Kliknij tutaj by wysłać e-maila do chimera Znajdź więcej post'ów przez  chimera Dodaj chimera do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać chimera prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

Bez obrazy ale topic nie ma sensu.............ja lubie to i to (albo nie lubie tego i tego) i mam AMD i dobrze mi z tym.

Wszystkie zawarte tutaj opinie, można znaleźć w Chipe, PCworld, Komputer Swiat czy jakoś tak , Enter, prasa, net i te inne.

Nikt z was testow nie zrobil (3D MARK , DrHardware, Sandra i te inne - to jest smieszne), kazdy wie swoje i drugiego nie przekona.

Old Post 15-05-2002 14:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LoveBeer
GreenMan

moze masz racje, ale ja widzialem filmik od toma, ktory pokazywal co sie dzieje z intelami i amdkami po sciagniecu z nich wiatraka w czasie gry w q3... powiem tak - intel sie NIE SFAJCZYL

sxn | blog

Old Post 15-05-2002 14:44
chimera
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez LoveBeer
moze masz racje, ale ja widzialem filmik od toma, ktory pokazywal co sie dzieje z intelami i amdkami po sciagniecu z nich wiatraka w czasie gry w q3... powiem tak - intel sie NIE SFAJCZYL

Tez to widzialem Amd z klasa sie zajaral

Old Post 15-05-2002 14:46
rcube
KOSZ

tez to widzialem: w tle q2 czy tam q3 zapierdalal

Old Post 15-05-2002 14:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

No ale ....... ja nie jestem wielkim sympatykiem amd, ja poprostu mam tego procka

----------------------

Sorry za to ze sie powtorzylem w poprzednim poście (biega mi o q - to jest tak jak sie nie czyta dokladnie postow )

Old Post 15-05-2002 14:54
Lucas
esports.pl

quote:

Intel robi to samo. Kupujesz p4 2.4GHz a to zwykly 2.0GHz tylko podkrecony przez nich. Kazdy to robi - z kartami graficznymi jest to samo. Jedyna roznica w gf4 ti4600 a ti4200 jest to, ze ten drugi nie przeszedl testow na 350MHz i zmniejszyli taktowanie i sprzedaja za 75% ceny. Amd nie jest jedyna firma, ktora tak robi.

Chwila - GF4 nie sa podkrecone ale skrecone czyli celowo zmiejszone, aby dawac ludzia tanie - jak sie postarasz to podkrecisz na nominalne.... Lepiej jest zmiejszacz taktowanie niz dwie karty puszczac - tak jest tansza produkcja... Polecam gf ti 200 - podkrecisz na ti 500 - bo to to same kosci...

BTW - co to bylo pentium 133 i 150 - 150 to podkrecona oficialnie 133 - problem stary jak swiat....

Old Post 15-05-2002 16:50
chimera
Elite (Fiend)

O to mi chodzilo Lucas. Wszystkie te slabsze wersje kart graficznych (gf3 ti200, gf4 ti4200) to pelnowartosciowe produkty, ktore nie spelniaja wymogow producenta. Dlatego obnizaja czestotliwosc. Ale nie wiadomo jaka jest standardowa czest. gf4. Moze jest ustawiona na 300MHz i w przypadku najwyzszego ti4600 jest to seria, ktora jest najbardziej podatna na podkrecanie ?

Old Post 15-05-2002 16:58
Lucas
esports.pl

quote:
O to mi chodzilo Lucas. Wszystkie te slabsze wersje kart graficznych (gf3 ti200, gf4 ti4200) to pelnowartosciowe produkty, ktore nie spelniaja wymogow producenta. Dlatego obnizaja czestotliwosc. Ale nie wiadomo jaka jest standardowa czest. gf4. Moze jest ustawiona na 300MHz i w przypadku najwyzszego ti4600 jest to seria, ktora jest najbardziej podatna na podkrecanie ?

Alez nie - to nie ze obnizaja bo jest zle... Obnizaja po to aby sprzedac taniej...

Wiesz czym rozni sie telewizor z hipermarketu od tego salonu?
Ten drugi ma rozne wyjscia, a ten pierwszy tez ma te wyjscia - tylko zaloniete jakims plastikiem i przez to jest tanszy. Wystarczy zdjac plastik i mamy "salonowy" telewizor.
Dlaczego tak jest? Bo jest taniej miec jedna linie produkcyjna i dawac zaslepki niz dwie i kombinowac z wejsciami (ktore tak sa tanie jako komponety).

Tak samo karty graficzne - nie robi sie kilku modeli "szybkich" czy "wolnych" bo sie nie oplaca - po prostu sie ogranicza czestotliwosc i daje jako wolnijszy, ale tanszy... Tym rozni sie gf 4400 od 4600 (4200 bedzie inna konstrukcja). Tym samym roznily sie trojki... Skalaki kosztuja tyle samo...

Old Post 15-05-2002 23:26
chimera
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Lucas

Alez nie - to nie ze obnizaja bo jest zle... Obnizaja po to aby sprzedac taniej...

Wiesz czym rozni sie telewizor z hipermarketu od tego salonu?
Ten drugi ma rozne wyjscia, a ten pierwszy tez ma te wyjscia - tylko zaloniete jakims plastikiem i przez to jest tanszy. Wystarczy zdjac plastik i mamy "salonowy" telewizor.
Dlaczego tak jest? Bo jest taniej miec jedna linie produkcyjna i dawac zaslepki niz dwie i kombinowac z wejsciami (ktore tak sa tanie jako komponety).

Tak samo karty graficzne - nie robi sie kilku modeli "szybkich" czy "wolnych" bo sie nie oplaca - po prostu sie ogranicza czestotliwosc i daje jako wolnijszy, ale tanszy... Tym rozni sie gf 4400 od 4600 (4200 bedzie inna konstrukcja). Tym samym roznily sie trojki... Skalaki kosztuja tyle samo...

Zgadzam sie, ze to sa te same uklady. Ale przy takiej technologii 0.15/0.13 mikrona wyprodukowane uklady nie sa identyczne w 100% ze soba. Niektore partie maja wieksze mozliwosci podkrecania niz inne i to te trafiaja do mocniejszych kart.

Old Post 16-05-2002 01:20
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 09:23.    Strony (3): « 1 [2] 3 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions