quote: Napisane oryginalnie przez AlieneK
sciągłem...uffff
wpadam .....gram....oczywiscie mnie zabili...potem mam m4a1 with m203....jej...postrelam se z granatow ..a tu taka (_|_) !
O ile pamietam na granaty przełącza sie po prostu zmieniając tryb strzalu (moze sie coś zmienilo ??), ale coś sie nie chciało zmnienic i moglem manewrowac tylko pomiedzy 1 strzzlem a potrojnym :/. A i tam mnie zabili...potem sie wqrfilem bo wyszedłem do windy i okazało sie ze nie mam kursora na ekranie....opcja alt + tab nie dziala (znaczy dzialala, ale mi nie wchodzilo do gry) ...
Ogolnie w pierwszej wersi tego nie było, nie bylo badziewnych snajperek i nie mialem problemow ze strzelaniem......zjehbali te gre całkowicie. Moze jeszce pogram jutro jak mi przejdzie .....bo sie wqrfilem powaznie :/
jesli chodzi o m203 - teraz za przelaczenie w tryb granatnika odpowiada ten sam klawisz, ktorym rozkladasz podporke pod snajpa lub pod Sawem (m247) - sprawdz jaki masz w opcjach klawiatury, w czesci combat (zdaje sie ze opisany jest jako supported)/
zamiast alt+tab wystarczy nacisnac klawisz systemowy Win (z logo) aby wyjsc do pulpitu 
co do snajperek - nie sa badziewne, wprowadzily sporo urozmaicenia w grze i dzieki nim walka jeszcze bardziej zblizyla sie do realnego wygladu starcia na poziomie druzyny. Snajperki nie sa dostepne na wszystkich mapach co rowniez jest dobre, gdyz gdzieniegdzie bylyby zbedne lub nierealne byloby ich uzywanie. moze niektorzy pamietaja, ze gralem w wolfa jako snajper (najczesciej) i chyba nie najgorzej mi z tym szlo... moge wiec chyba ocenic kwestie snajperek w AA. Po ostatnim patchu - musze przyznac, ze nigdy w zadnej grze nie spotkalem sie z tak realnie wygladajacymi zaleznosciami wplywajacymi na snajpera w ogniu walki - np. po szybkim biegu i rzuceniu sie na ziemie celem oddania strzalu (zajecie dogodnej pozycji) musisz przez chwile uspokoic oddech i opanowac drzenie rak, bo celownik jezdzi jak opetany - dopiero po chwili Twoja zdolnosc do oddania celnego strzalu wraca do stanu jaki jest dla Ciebie normalny w danej chwilii (jest wiele roznych wspolczynnikow, ktore wplywaja na celnosc). Nowy patch wprowadzil np. wskaznik efektywnosci walki w prawym dolnym rogu ekranu.
Ogolnie kazdy kolejny dodatek poza nowymi mapami wnosi sporo zmian, usprawnien i likwiduje bledy, ktore jeszcze nalezy usunac.
Kto chce dowiedziec sie wiecej o grze, zapraszam na najlepsza moim zdaniem strone po polsku jej poswiecona - znajdziecie tam mnostwo informacji i mozecie rowniez nawiazac kontakt z polskimi graczami co w wypadku klopotow moze byc przydatne..
link jest w banerze mojego podpisu.
zapraszam 
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|