tfgrA wiec tak lekko pozwolilem sobie skomentowac posty Atari bo widze ze najmocniej sie tu udziela lecz jakos nie moge zrozumiec o co mu chodzi. Po postach Atari widze ze dzialasz pod wplywem chwili i impulsu, nie miej do mnie zarzutu ze niby sie znowu do ciebie przyczepiam poprostu tak wypadlo 
Na poczatku moze taki bajer Pirat to osoba ktora sprzedaje/rozpowszechnia nielegalny soft, piractwo to rozpowszechanianie nielegalnego softu i czerpanie z tego zysku/korzysci - chyba ze jestem w bledzie to prosze mnie poprawic. Wnioskujac to juz na poczatku mylisz pojecia miedzy sciagniem czegos z internetu dla siebie i nie rozpowszechnianiem tego a kupowaniem czegos od pirata.
To moze zaczne od poczatku a raczej od ostatniego twojego postu
quote: Napisane oryginalnie przez Atari
insmac:
1) jak to niemam argumentow wymieniono ich duzo i sa to mocne argumenty , a powiedz mi jakie ty masz argumenty za piractwem oprocz ceny i oczywiscie 'mi sie nalezy' czy 'inni kradna wiecej'
2) tak wszyscy maja to w dupie
hmm mowisz w ostatnim poscie w pkt 1 ze stawiasz argumenty przeciwko zlu jakim jest piratowanie a na samym poczatku piszesz od takie madre zdanie :
quote: popieram piractwo internetowe sciagam duzo mp3 z netu dzieki temu mam okazje sluchac wielu zespolow
nawet nie tlumacz sie ze sciagasz po to by puzniej kupic, tak moze i robi każdy, tylko ile w tym prawdy tego nikt nie wie. Ciekawe co powiesz BSA jak wpadna "ja tylko by zobaczyc czy fajne i jutro kupuje orginal"
Wkoncu sie zdecyduj jakie jest twoje zdanie w tej sprawie, bo w innym poscie pisales cytuje:
"powiedzialem ze przynajmniej nie kradne"
twoj text do kumpla. Hmm to jak w koncu bedzie kradniesz? czy nie kradniesz? jestes przeciw piractwu? czy moze za nim?
Nie mozesz byc pomiedzy bo sie nie da
Do ad.2 tez bym sie zastanowi,l czy wszyscy maja to w dupie? ale to tylko twoja mysl i mozesz sobie myslec co ci sie zywnie podoba
jestem ciekaw ilu z was tak naprawde niema pieniedzy i z kad je wzieliscie na komputer i internet
ilu z was wydaje kase na roznego rodzaju uzywki
no tak ciekawe, to ja mowie teraz ze mam pieniadze i starcza mi ich tyle na ile potrzebuje, nie stracza mi by kupic sobie gre, dvd, czy cd audio - komputer to mi kupil ojciec coz za glopie stwierdzenie "skad wzielismy pieniadze na komputer" sorry nie wszyscy z nas zarabiaja grube pieniadze a wiekszosc sie napewno dalej uczy wiec troche nie namiejscu jest ten text
Hmm no wiesz niektorzy wola wydawac pieniadze na uzywki niz na gry (np ja) nie wstydze sie tego mowic, ze wole sobie wypic niz kupic gre, czy zapalic
ale ilu ma tak naprawde a ilu sie tlumaczy ze nie stac mnie bo musze zapalic/wypic
ten sam argument co wyzej
Odpowiedz bedzie taka sama lecz z pewnym dodatkiem (taki bonus ). Wole wydawac pieniadze na zycie osobiste na uzywki bardziej przyziemne (alkochol, fajki, zielone itp) niz uzywki zwiazane z komputerem, dziwne? - chyba nie, przeciez z komputerem nie bardzo pogadam przy piwie i raczej z nim nie zapale fajki
huh
1 kto tutaj klepie gadke ze piractwo jest be/nie be ?
mowie tylko ze niektorzy naduzywaja daru inernetowego sciagania
2 to nie sa przyzwyczajenia to sa ww naduzycia
Ad 1
A ty myslisz ze normalnemu userowi po co jest szybkie lacze ?? by mu sie szybciej wp.pl wlaczylo czy inny onet. W ciagu 14 dni sciagam na oko ponad 23 giga rzeczy no i co z tego ? jezeli pewnie i tak polowe z tego skasuje jak mi sie znudzi
Ad 2
Oj a jednak sa przyzwyczajenia
(...)
Mój avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce będzie jeszcze tańsza wódka"
Edytowane przez MAr-n dnia 27-11-2003 o godz. 18:16
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|