Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Delta Force : Black Hawk Down > wysoki ping a kody
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (3): « 1 2 [3] Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
sileo
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez patryk pl
A cienie widze nawet czasem prześwitują przez ściany np. hangaru

Heh ja juz nie raz przestraszylem sie swojego cienia. Czasem mozna stresa zlapac :>

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 15-01-2004 18:33
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Rademus
Master (Spawn)

Thumbs down Sprzęt nic nie ma współnego!!!

Mam Athlona 2500 podkręconego na 3200.1024mb pamięci,karte Ti4800 128mb i musze przyznać że często mam lagi,wykopuje mnie z serwera(MOST-PL).Moim skromnym zdaniem to wina łącza.Niestety mój dostawca ma pewne problemy wywiązywania się z umowy(daje ciała na całej lini).Było całkiem dobrze jak było mało kompów w sieci.Teraz jest multum,antena do bani...samo życie

Old Post 16-01-2004 13:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Rademus Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Rademus Znajdź więcej post'ów przez  Rademus Dodaj Rademus do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Rademus prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
RCM Projekt PL
od niechcenia lager :D

Re: Sprzęt nic nie ma współnego!!!

"...Niestety mój dostawca ma pewne problemy wywiązywania się z umowy(daje ciała na całej lini)...."

Skąd ja to znam. Ale chciałem zupełnie z innej beczki. W domu mam pingi wysokie pingi (bardzo rzadko <100-150), ale za to predkość transferu danych - 500-600kbps (mierzona http://www.numion.com/YourSpeed/Che...amp;Repeat=1800). Co w tym dziwnego ? Otóż w pracy mam nieskiego pinga ~ 80-150, ale za to transfer do 50kbps. I bądźcie tu mądrzy

Old Post 16-01-2004 22:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil RCM Projekt PL Znajdź więcej post'ów przez  RCM Projekt PL Dodaj RCM Projekt PL do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać RCM Projekt PL prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
lame
lamanizinnaszybkaizwinna

Re: Re: Sprzęt nic nie ma współnego!!!

generalnie jest tak:
łacze 128 kb - 16 Kb max
łącze 512 Kb - 64 Kb max
T1 - 128 Kb max
itd.

tak się przelicz i tak jest. Wynika to z prostego przeliczenia możliwości łącza. Numion możesz wsadzić.... Nie pokonasz fizycznych właściwości łącza. I już.

Old Post 16-01-2004 23:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil lame Kliknij tutaj by wysłać e-maila do lame Znajdź więcej post'ów przez  lame Dodaj lame do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać lame prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
dżery
Elite (Fiend)

Re: Re: Re: Sprzęt nic nie ma współnego!!!

quote:
Napisane oryginalnie przez lame
generalnie jest tak:
łacze 128 kb - 16 Kb max
łącze 512 Kb - 64 Kb max
T1 - 128 Kb max
itd.

tak się przelicz i tak jest. Wynika to z prostego przeliczenia możliwości łącza. Numion możesz wsadzić.... Nie pokonasz fizycznych właściwości łącza. I już.

Ja mam wlasnie lacze 128kb na kablowce i transfer staly ok. 17,5kb/s. Przy tym laczu chyba mnie jeszcze znikad za ping nie wywalilo, a ping mam 80-350 na moscie (tak bardzo sie nie zmienia, ale z tych granic nie wychodzi)
Mam athlona 2500, 512ram, R9100. Jak jest duzo dymu albo ktos permanentnie z granatnika wali to potrafi na chwile zwalniac, ale poza tym trzyma bdb poziom.
Oczywiscie czasem slysze ze mam lagi, trudno. Dodam jeszcze ze ostatnio gralem na szybkim kompie, na szybkim laczu, na dobrym monitorze i przyjemnosc z grania byla niesamowita. Gralem na moscie ale nie bylo wogole laga, przeciwnik padal jak trzeba, od razu po trafieniu, sam sie zdziwilem ze tak mozna

Old Post 16-01-2004 23:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil dżery Znajdź więcej post'ów przez  dżery Dodaj dżery do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać dżery prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
RCM Projekt PL

Re: Re: Re: Sprzęt nic nie ma współnego!!!

quote:
Napisane oryginalnie przez lame
generalnie jest tak:
łacze 128 kb - 16 Kb max
łącze 512 Kb - 64 Kb max
T1 - 128 Kb max
itd.

GeNERaLNIE to jestem laikiem w tych sprawach, dziwi mnie tylko ze skoro mogę np ściągnąć chociażby patcha do bhd (tego 111mb) w powiedzmy 5minut - to dalczego do h.walca pingi mam jak zza wschodniej granicy przed pieriestrojką? Skoro piki chodza szybko to co sie dzieje z tymi zakichanymi pakietami?? I przede wszystkim czego żądać od dostawcy netu (podajcie hasła)- coś ostatnio szumieli o łączach Polpak??. Wiem że wszyscy u mnie na osiedlu sa wkurzeni na pinga więc może jakiś proteścik urządzimy, blokadkę sie zrobi, Leppera zaprosi, flaszkę obali, wiecie, rozumiecie towarzysze (broni)...
pzdr,

Old Post 17-01-2004 01:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil RCM Projekt PL Znajdź więcej post'ów przez  RCM Projekt PL Dodaj RCM Projekt PL do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać RCM Projekt PL prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
boski *PL*
po prostu boski

a może to wina lacza na jakim stoi serwer?
sprawdzaliscie jaka drogę pokonują pakiety do/z serwera?
może lącze hosta nie może obsłużyć pewnej ilości graczy (ale duma nie pozwala mu jej zmniejszyć) i niby ping jest spoko ale lagi się tworzą z winy serwera
bo dajmy na to: mamy łącze na którym stoi serwer (może nawet i szybkie) jest podpiętych kilku innych użytkowników (10-100) i powiedzmy, że od godziny 8 do 22 pracują tam sobie normalnie (znaczy się chaty, P2P, itp.) i dorzućmy do tego ze 2-3 domeny (www, ftp, mail) tak średnio obciążone...

jak myślicie jak bedzie działał serwer BHD w takiej sytuacji?

"I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo sam jestem największym s*****synem w tej dolinie"

Old Post 17-01-2004 02:55
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil boski *PL* Znajdź więcej post'ów przez  boski *PL* Dodaj boski *PL* do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać boski *PL* prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Rademus
Master (Spawn)

Musze się zgodzić...

a może to wina lacza na jakim stoi serwer?
sprawdzaliscie jaka drogę pokonują pakiety do/z serwera?
może lącze hosta nie może obsłużyć pewnej ilości graczy (ale duma nie pozwala mu jej zmniejszyć) i niby ping jest spoko ale lagi się tworzą z winy serwera
bo dajmy na to: mamy łącze na którym stoi serwer (może nawet i szybkie) jest podpiętych kilku innych użytkowników (10-100) i powiedzmy, że od godziny 8 do 22 pracują tam sobie normalnie (znaczy się chaty, P2P, itp.) i dorzućmy do tego ze 2-3 domeny (www, ftp, mail) tak średnio obciążone...

Późnym wieczorem na moście miałem nawet ping w okolicach 20.Normalnie kręci się to około 400.Im więcej graczy tym gorzej.A jak jest komplet to nie dziwi mnie jak mnie wykopuje.

Old Post 17-01-2004 07:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Rademus Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Rademus Znajdź więcej post'ów przez  Rademus Dodaj Rademus do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Rademus prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
dżery
Elite (Fiend)

Temat stary i oklepany ale znalazlem calkiem ciekawy artykul o pingu i lagu: http://www.americasarmy.pl/index.ph...rt=33&kat=3

Jest dosc dlugi ale dla zaprawionych w bojach forumowcow to nic wielkiego

Old Post 11-04-2004 01:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil dżery Znajdź więcej post'ów przez  dżery Dodaj dżery do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać dżery prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
boski *PL*
po prostu boski

no Jerry... odswiezyles taki stary topic

"I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo sam jestem największym s*****synem w tej dolinie"

Old Post 11-04-2004 01:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil boski *PL* Znajdź więcej post'ów przez  boski *PL* Dodaj boski *PL* do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać boski *PL* prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
RCM Projekt PL

quote:
Napisane oryginalnie przez dżery
Temat stary i oklepany ale znalazlem calkiem ciekawy artykul o pingu i lagu: http://www.americasarmy.pl/index.ph...rt=33&kat=3

Jest dosc dlugi ale dla zaprawionych w bojach forumowcow to nic wielkiego

ale za to całkowicie wyjaśnia temat dzięki
PS. smacznego jajka i ulewnego dyngusa dla wszystkich ma się rozumieć

Old Post 11-04-2004 04:09
lame
lamanizinnaszybkaizwinna

quote:
Napisane oryginalnie przez RCM Projekt PL
ale za to całkowicie wyjaśnia temat dzięki
PS. smacznego jajka i ulewnego dyngusa dla wszystkich ma się rozumieć

bardzo ciekawy artykuł do poduszki

Old Post 15-04-2004 03:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil lame Kliknij tutaj by wysłać e-maila do lame Znajdź więcej post'ów przez  lame Dodaj lame do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać lame prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 21:58.    Strony (3): « 1 2 [3] Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest OFF.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions