quote: Napisane oryginalnie przez Anouaar
Chylinska - Winna - Po takiej przychylnej recenzji Dejmosa musialem poprostu sciagnac ten album. [...]
Ciesze sie, ze posmakowalo 
KoRn - Take a look in the mirror - Oj, moi Panstwo, kawalek porzadnego ostrego grania. Myslalem, ze po takie sredniej, i malo ciekawej Untachblelalesus (sic!) moze byc tylko gorzej, a tutaj prosze. Typowy, czysto kornowy, styl. Mocno, glosno, i szczerze. I do tego cover Metallicy - One, dla mnie na 4+/6. (dla mnie i tak Insues jest mistrzostwem).
O ile zgadzam sie z tym, ze jest to kawal mocnej muzy, o tyle nie zgodze sie z tym, ze jest to typowy Korn. No co najwyzej jesli chodzi o standardowy przester gitar, ale poza tym to calosc ocieka zloscia i ma dwa razy wiekszego kopa niz debiut. Co wiecej, wokal Davisa podchodzi pod deathowy growling. Zaskoczyli mnie totalnie. Aa, no i ten wyjebany klip do Y'all Want A Single...
Ponoc Issues zrobili bardzo szybko, pozniej mieli troche zal, ze zbyt malo czasu poswiecili na te plyte. Zapewne stad tak duzo pracy nad lekko przecukrowanym Untouchables.
A Perfect Cricle - Thirteenth Step - Dosc stara propozycja, ale warta wspomnienia. Na pierwszy rzut wydalo mi sie, ze plyta jest jakby niekompletna, zle sklejona, i chaotyczna. Pozniej, nie wiem moze na sile, w tym metliku kompozycyjnym dojrzalem sens. Przez to mozna sie skupic na kazdej piosence jako odrebnej calosci, niezaleznej. Daje do ogromne spektrum interpretacyjne. A The Noose poprostu wgniata w ziemie, oraz Pet. Ogolnie, swierzo, nowo, i ciekawie.
Dla mnie APC jest jakoscia Toola polaczona z lekko popowymi melodiami. Byl taki okres, ze sluchalem czesto tego albumu, ale tego typu muzyka wchodzi mi do glowy i prawde mowiac malo z niej zapamietuje. Ostatni raz po dluzszej przerwie sluchalem jej jakis tydzien temu w drodze do Rzeszowa. Mialem wrazenie, jakbym nigdy wczesniej nie mial z nia do czynienia.