quote: Napisane oryginalnie przez Jaro(PL)
Wojna to wojna jej celem od zawsze pozostaje zniszczenie przeciwnika ale z drugiej strony już wieki temu zaistniało dzięki św. Franciszkowi z Asyżu pojęcie wojny sprawiedliwej, temat ten poruszył też nasz myśliciel A.F.Modrzewski. Jak widać można ją prowadzić na różne sposoby w tym i sprawiedliwie i o to chyba chodziło w poście Marko.
Jeśli chodzi o tzw. chamskich snipów to rozwiązanie jest takie jak podaję tmat (ale to oczywiście wpływa na spadek ratio ) lub jak podaje Radzioo (niech ratio spada innym ). Ja tam lubię taką zabawę w podchody z takim kolesiem , szczególnie jak już wie że się po niego ktoś fatyguje.
Pojecie glichu jest też kwestią umowy, bo przecież w instrukcji do gry ( podobnie jak o baserape ) o tym nie piszą , więc skąd te głosy oburzenia
co tam jescze było? a katusze kultura grania i oczytanie; wydaje się że te trzy pojecia są ze sobą powiązane:
co do katuszy to skąd taki wniosek że prowadzenie dyskusji to katusze i dla kogo?,
kultura grania? narazie słuszny wzorzec kultury gry narzuca pewien styl gry pewnej cześci spośród wszystkich grających na MOST, kiedyś i te wzorce mogą ulec zmianie , przecież takiej sytuacji nie da się z góry wykluczyć
co do oczytania, im go więcej tym dyskusja bardziej na temat, na poziomie.
Jak dla mnie to ten pościk to substytut baserape, wcisnęło mnie w fotel i wyjść nie mogłem