quote: Napisane oryginalnie przez Greg_PL
Wiesz Cierniu , ja rozumiem Twoje intencje.Ja też chciałbym mieć dla siebie co najmniej 1Mbit łaczę , superszybki komputer , czego wszyskim życze, aby można było pograć nawet na Chińskim serwerze bez lagów. Ale tu jest Polska i zrozum przecietnego Kowalskiego który tez chce sobie na takim Moście pograć.
Nie wiem czy czytałes moje wczesniejsze wypowiedzi,ale z tego wynika ,że chyba nie..ja mówiłem ,że lagów nie da sie całkowicie wyeliminować,ale można je przynajmniej ograniczyc do jakiegoś stopnia( a wnioskuje to stad ,że grając na wielu serwerach tylko na tych gdzie było mniej niz 30 osób gra była sensowna ,z niewielka iloscia lagów).
A moze to wcale nie jest tak jak to widocznie myślisz (do czego i Miły sie przychyla) obciązenie łącza albo serwera przez nadmierna liczbę graczy tylko wina leży po stronie właśnie słabych łaczy graczy?I co w takim razie da ta zmiana ich liczby? Sam sobie odpowiedz...
Może i nie jest to spowodowane nadmierną liczbą graczy,alke warto spróbować podjąc jakieś środki ,żeby jeszcze przyjemniej sie grało ,bez prób nie dowiemy się tego.A co do słabych łaczy graczy to chyba wogóle nie bardzo maja po co wchodzić na MOSt bo max ping ustawiony jest na 400 a to stosunkowo mało.
A co do sugerowania...niby tylko sugestia a już mamy o 6 graczy mniej i częściej widoczny napis -"Serwer Full"...
I o to chodzi ,bardzo sie ztego powodu ciesze,szkoda ,że nie ma ograniczenia do 26 jak to jest ujęte w ankiecie ,ale cóż nie ja jestem adminem,ja moge wygłaszać jedynie swoją opinie.
I jeszcze małe pytanko Cierniu, bez urazy, dlaczego skoro tak źle Ci sie grało(gra) na Moście z powodu wysokiej liczby graczy , poprostu nie zmienisz serwera?
A dlaczego mam zmieniać skoro wole pograć z Polakami na polskim serwerze ,ale bez lagów i bez chaosu.Pozatym może inni również uważaja,że dobrze by było ograniczyć ilośc osób na MOSCIE ,ale nie wyrazili jeszcze swojej opini ,badz nie czytaja boardu.Ty zadajesz mi pytanie dlaczego jestem za wprowadzeniem takich zmian i dlaczego nie zmieniam serwera,to w takim razie i ja zapytam CIebie dlaczego Ty nie zmienisz serwera skoro juz jest on na 34 graczy ustawiony.Pamietaj ,że zawsze sa dwa punkty widzenia danej sytuacji Ty widzisz to tak(ja sie z Toba nie zgadzam jak i Ty ze mna) a ja to widze w ten sposób.Jesteś jednym z wielu graczy grających na M wyraziłeś swoją opinie spoko,ale nie neguj tegu co pisze tylko dlatego ,że sie z tym nie zgadzasz i nie odbieraj mi prawa do wyrażania swojej własnej...ankieta jest pewną formą zasugerowania,wyrażania swojej opini a przy tym dowiedzenia sie kto i co o tym myśli ( to nie są żadne obrady sejmu gdzie głosowanie definitywnie przesądzi o zmianach ,niemniej z mojej strony moglo to by byc uwzglednione a nawet chciałbym ,zeby tak sie stalo....ale po pierwsze: trzeba poznac opinie innych a po drugie tak jak juz wcześniej mówiłem, nie ja jestem adminem tego serwera ).
A pozatym tak jak to ująłem w pierwszym swym poscie wyjaśniającym powstanie ankiety,nie tylko lagi są tu głównym tematem,ale przede wszystkim ilośc osób i zbyt chaotyczna nieprzemyślana gra tlumu biegających po mapce ludzi( przy 40 graczach to wyglada tak: 20 osób gra i powiedzmy spelnia jakies konkretne zadania i gra druzynowo a reszta ,albo snajpuje 800 metrów od centrum wydarzeń,aby tylko nabic jak najwiecej fragów a inni właża do bazy przeciwnika aby i urzadzaja sobie tzw. baserape..Myśle ,ze przy ograniczeniu do 26 kazdy wiedział by co robic ,nie bylo by chaosu nie bylo by az tyle "pożeraczy fragów" pastwiących sie na innych i ogólnie gra wg.mnie wygladała by inaczej.
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|