Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Delta Force : Black Hawk Down > Kto jest za ograniczeniem ilości osób grających na MOSCIE
Kto jest za zredukowaniem graczy na MOSCIE do np: 26 ?
Ta ankieta została zakończona.
jestem zdecydowanie "ZA" 14 53.85%
wydaje mi sie ,ze powinno sie zredukować do mniej niz 20-tu 1 3.85%
jestem zdecydowanie "przeciw" 9 34.62%
jest mi to obojętne 2 7.69%
W sumie: 26 głosów 100%
 [Edycja ankiety (moderatorzy tylko)]
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (3): « 1 2 [3] Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Cierń
Combat (Death Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez Greg_PL
Cierń a kogo mam ,jak to sie wyraziłeś,atakować? Przecież to Ty jesteś autorem tego postu(ok wyrażasz swoją opinie), ankiety(nooo to niestety juz nie jest przedstawienie swojej opini) i sprawca tego, że Most sie zamyka dla ludzi. A co do przenoszenia sie na inny serwer , to Tobie coś nie pasowało nie mnie.Nikt Cie nie zmusza do grania na serwerach "lagujących" .

O masz Ty naprawde nie wiesz o co chodzi z ta ankieta,ja wyraziłem swoja opinie i poprzez zamieszczenie tej ankiety chciałem ,aby inny wyrazili swoja (swietnie oddales glos ,ale nie rozumiem co tak sie denerwujesz ..cos nie jest po twojej mysli?) opinie.To jest ankieta a nie zaden nakaz ,pozatym nie gadaj głupot,ze jestem sprawca zamykania MOSTu ja zasugerowałem poprostu jak to powinno według mnie wygladac(a co kto zrobi to juz jest jego wybór i wola),Mily sam zdecydował widzac poparcie tego projektu ze strony innych (miedzy innymi Twojego kompana z ekipy,jezeli jestes tym Gregiem o którym myśle ).Pozatym uwazam ,ze MOST jest ok,ale przy takiej ilosci grajacych jaka juz wczesniej wymieniłem i nadal przystaje przy swoim .Wiadomo,że dla snajpera wygodniej jest ,gdy na serwerze znajduje sie masa ludzi,która nie bedzie sie nim interesować ,ale ...inni uwazaja inaczej.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 20-06-2004 21:45
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Cierń Znajdź więcej post'ów przez  Cierń Dodaj Cierń do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Cierń prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Tomcat27
Master (Spawn)

Jeszcze żeby mapki były "lodzkie" a nie jakiś most na zamglonym zadupiu i totalna rzeżnia to było by git! ( mam na mysli mapki z klimatu bhd czyli coś w miastach )

Old Post 20-06-2004 23:16
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Tomcat27 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Tomcat27 Znajdź więcej post'ów przez  Tomcat27 Dodaj Tomcat27 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Tomcat27 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Greg_PL
Training (Enforcer)

Wiesz Cierniu , ja rozumiem Twoje intencje.Ja też chciałbym mieć dla siebie co najmniej 1Mbit łaczę , superszybki komputer , czego wszyskim życze, aby można było pograć nawet na Chińskim serwerze bez lagów. Ale tu jest Polska i zrozum przecietnego Kowalskiego który tez chce sobie na takim Moście pograć. A moze to wcale nie jest tak jak to widocznie myślisz (do czego i Miły sie przychyla) obciązenie łącza albo serwera przez nadmierna liczbę graczy tylko wina leży po stronie właśnie słabych łaczy graczy?I co w takim razie da ta zmiana ich liczby? Sam sobie odpowiedz...
A co do sugerowania...niby tylko sugestia a już mamy o 6 graczy mniej i częściej widoczny napis -"Serwer Full"...
I jeszcze małe pytanko Cierniu, bez urazy, dlaczego skoro tak źle Ci sie grało(gra) na Moście z powodu wysokiej liczby graczy , poprostu nie zmienisz serwera?

Old Post 21-06-2004 00:37
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Greg_PL Znajdź więcej post'ów przez  Greg_PL Dodaj Greg_PL do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Greg_PL prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Cierń
Combat (Death Knight)

quote:
Wiesz Cierniu , ja rozumiem Twoje intencje.Ja też chciałbym mieć dla siebie co najmniej 1Mbit łaczę , superszybki komputer , czego wszyskim życze, aby można było pograć nawet na Chińskim serwerze bez lagów. Ale tu jest Polska i zrozum przecietnego Kowalskiego który tez chce sobie na takim Moście pograć.

Nie wiem czy czytałes moje wczesniejsze wypowiedzi,ale z tego wynika ,że chyba nie..ja mówiłem ,że lagów nie da sie całkowicie wyeliminować,ale można je przynajmniej ograniczyc do jakiegoś stopnia( a wnioskuje to stad ,że grając na wielu serwerach tylko na tych gdzie było mniej niz 30 osób gra była sensowna ,z niewielka iloscia lagów).

A moze to wcale nie jest tak jak to widocznie myślisz (do czego i Miły sie przychyla) obciązenie łącza albo serwera przez nadmierna liczbę graczy tylko wina leży po stronie właśnie słabych łaczy graczy?I co w takim razie da ta zmiana ich liczby? Sam sobie odpowiedz...

Może i nie jest to spowodowane nadmierną liczbą graczy,alke warto spróbować podjąc jakieś środki ,żeby jeszcze przyjemniej sie grało ,bez prób nie dowiemy się tego.A co do słabych łaczy graczy to chyba wogóle nie bardzo maja po co wchodzić na MOSt bo max ping ustawiony jest na 400 a to stosunkowo mało.

A co do sugerowania...niby tylko sugestia a już mamy o 6 graczy mniej i częściej widoczny napis -"Serwer Full"...

I o to chodzi ,bardzo sie ztego powodu ciesze,szkoda ,że nie ma ograniczenia do 26 jak to jest ujęte w ankiecie ,ale cóż nie ja jestem adminem,ja moge wygłaszać jedynie swoją opinie.

I jeszcze małe pytanko Cierniu, bez urazy, dlaczego skoro tak źle Ci sie grało(gra) na Moście z powodu wysokiej liczby graczy , poprostu nie zmienisz serwera?

A dlaczego mam zmieniać skoro wole pograć z Polakami na polskim serwerze ,ale bez lagów i bez chaosu.Pozatym może inni również uważaja,że dobrze by było ograniczyć ilośc osób na MOSCIE ,ale nie wyrazili jeszcze swojej opini ,badz nie czytaja boardu.Ty zadajesz mi pytanie dlaczego jestem za wprowadzeniem takich zmian i dlaczego nie zmieniam serwera,to w takim razie i ja zapytam CIebie dlaczego Ty nie zmienisz serwera skoro juz jest on na 34 graczy ustawiony.Pamietaj ,że zawsze sa dwa punkty widzenia danej sytuacji Ty widzisz to tak(ja sie z Toba nie zgadzam jak i Ty ze mna) a ja to widze w ten sposób.Jesteś jednym z wielu graczy grających na M wyraziłeś swoją opinie spoko,ale nie neguj tegu co pisze tylko dlatego ,że sie z tym nie zgadzasz i nie odbieraj mi prawa do wyrażania swojej własnej...ankieta jest pewną formą zasugerowania,wyrażania swojej opini a przy tym dowiedzenia sie kto i co o tym myśli ( to nie są żadne obrady sejmu gdzie głosowanie definitywnie przesądzi o zmianach ,niemniej z mojej strony moglo to by byc uwzglednione a nawet chciałbym ,zeby tak sie stalo....ale po pierwsze: trzeba poznac opinie innych a po drugie tak jak juz wcześniej mówiłem, nie ja jestem adminem tego serwera ).
A pozatym tak jak to ująłem w pierwszym swym poscie wyjaśniającym powstanie ankiety,nie tylko lagi są tu głównym tematem,ale przede wszystkim ilośc osób i zbyt chaotyczna nieprzemyślana gra tlumu biegających po mapce ludzi( przy 40 graczach to wyglada tak: 20 osób gra i powiedzmy spelnia jakies konkretne zadania i gra druzynowo a reszta ,albo snajpuje 800 metrów od centrum wydarzeń,aby tylko nabic jak najwiecej fragów a inni właża do bazy przeciwnika aby i urzadzaja sobie tzw. baserape..Myśle ,ze przy ograniczeniu do 26 kazdy wiedział by co robic ,nie bylo by chaosu nie bylo by az tyle "pożeraczy fragów" pastwiących sie na innych i ogólnie gra wg.mnie wygladała by inaczej.

Old Post 21-06-2004 10:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Cierń Znajdź więcej post'ów przez  Cierń Dodaj Cierń do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Cierń prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Major
Skilled (Knight)

To moze i ja sie wypowiem Po czesci zgadzam sie z twoja opinia. Co do lagow to juz odzwyczailem sie od okrzykiwania kogos "lagerem" poniewaz to zjawisko powszechne na kazdym serwerze. Co do liczby graczy to w 26 napewno gra bylaby ciekawsza, ale jest to serwer publiczny ,a graczy zainteresowanych gra na Moscie jest sporo wiecej. Poza tym tylko gracze z "lepszych" klanow staraja sie realizowac jakies zadania, obstawiac jakies punkty. Pozostali ,ze tak powiem, leca tylko na fragi(tak jest na kazdym serwerze publicznym TDM). Jesli gra sie w 26 czy nawet w 40 to nie zmieni tego ze jezeli ktos z twojej druzyny zobaczy przeciwnika przed toba to mozesz juz czuc sie zamordowany. Na zagranicznych serwerach wyglada to tak samo, a gra sie troche lepiej poniewaz w wiekszosci FF jest wylaczone, co jest moim zdaniem bez sensu, ale coz poczac. Mysle, ze zmniejszenie liczby graczy wplyneloby na atarakcyjnosc rozgrywki (strzelanie do grup ludzi biegnacych jak na rzez jest juz nuzace), ale nie zmieni to nastawienia ludzi do gry(przeciez najwazniejsze sa fragi ) Takie jest moje zdanie.

Old Post 21-06-2004 10:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Major Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Major Znajdź więcej post'ów przez  Major Dodaj Major do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Major prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Cierń
Combat (Death Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez Major
To moze i ja sie wypowiem Po czesci zgadzam sie z twoja opinia. Co do lagow to juz odzwyczailem sie od okrzykiwania kogos "lagerem" poniewaz to zjawisko powszechne na kazdym serwerze. Co do liczby graczy to w 26 napewno gra bylaby ciekawsza, ale jest to serwer publiczny ,a graczy zainteresowanych gra na Moscie jest sporo wiecej. Poza tym tylko gracze z "lepszych" klanow staraja sie realizowac jakies zadania, obstawiac jakies punkty. Pozostali ,ze tak powiem, leca tylko na fragi(tak jest na kazdym serwerze publicznym TDM). Jesli gra sie w 26 czy nawet w 40 to nie zmieni tego ze jezeli ktos z twojej druzyny zobaczy przeciwnika przed toba to mozesz juz czuc sie zamordowany. Na zagranicznych serwerach wyglada to tak samo, a gra sie troche lepiej poniewaz w wiekszosci FF jest wylaczone, co jest moim zdaniem bez sensu, ale coz poczac. Mysle, ze zmniejszenie liczby graczy wplyneloby na atarakcyjnosc rozgrywki (strzelanie do grup ludzi biegnacych jak na rzez jest juz nuzace), ale nie zmieni to nastawienia ludzi do gry(przeciez najwazniejsze sa fragi ) Takie jest moje zdanie.

No właśnie i dlatego wcześniej wspomniałem o dużej ilości polskich serwerów na których Ci co w danej chwili nie mogli sie dostać na MOST(jest przeciez jeszcze serwer : GAL, GROM, BHD.PL, PFT, ORZEL.PL, PIXCOM2 , CQF ) ,zawsze mozan przenisc sie na inny ...tyle,ze jest maly problem tam nie ma statów i podejrzewam,ze nikt z grajacy na M niechce wlasnie dlatego tam grac .Co do tego ,że tylko niektórzy grają z jakims planem podczas gry,to może przez to ograniczenie wreszcie sie nauczyl gry w TDMa i moze w przyszlosci poziom w lidze PSBHD bedzie bardziej wyrównany .Jezeli chodzi o Friendly kille to wg mnie powinny byc,moze jedynie mozna by wylaczyc team claymores ,gra faktycznie troche inaczej by wyglada( przy 40 graczach to nie ma czasu na sprawdzanie gdzie jest mina a gdzie nie bo czujesz sie jak zaszczute zwierze ,na które wszyscy poluja ).Szkoda ,ze ten element gry jest wyeliminowany na MOSCIe ,ale nic tego chyba sie nie zmieni .

Old Post 21-06-2004 11:08
Major
Skilled (Knight)

Co do statow to moze i racja Ja tez lubie sobie spojrzec w statystyki, ale nie ciesze sie z tego ze mam ratio wysokie, bo wyniki na serwerze publicznym gdzie jest paredziesiat osob nie sa miernikiem umiejetnosci (przynajmniej ja tak mysle). Zgodze sie z toba takze w kwestii friendly claymores. A co do podszkolenia sie pewnych osob w taktyce to wydaje mi sie ze nic z tego nie bedzie (bo jak nie uda sie ubic kogos z karabinu to klania sie snajperka co w zupelnosci psuje klimat na niektorych mapach), no chyba ze bedziesz mial cala druzyne na TS-ie i bedziesz mowil im co robic(jestes dobrym graczem, masz wysokie ratio to moze Ciebie posluchaja).

Old Post 21-06-2004 16:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Major Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Major Znajdź więcej post'ów przez  Major Dodaj Major do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Major prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Greg_PL
Training (Enforcer)

Widzię Cieniu że nie rozumiesz idei serwera PUBLICZNEGO. Dla mnie sie tylko to zmieniło że jak nie mogę wejść na Most to idę na inny serwer, zagraniczny.Ale Tobie sie dziwie że pomimo tych lagów, morderstw , lamerswa graczy i totalnego haosu nadal Cię widac na Moście.Dziwne... A sprawe nadmiernej ilości osób można rozwiazać wiekszymi mapami co by sobie ludziska po piętach nie deptali.Zabierać coś to zawsze łatwo.... I nie zasłaniaj sie Miłym, moderatorem, bo bez Twojej ankiety by było jak poprzednio.

Old Post 21-06-2004 16:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Greg_PL Znajdź więcej post'ów przez  Greg_PL Dodaj Greg_PL do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Greg_PL prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Cierń
Combat (Death Knight)

quote:
Widzię Cieniu że nie rozumiesz idei serwera PUBLICZNEGO. Dla mnie sie tylko to zmieniło że jak nie mogę wejść na Most to idę na inny serwer, zagraniczny.Ale Tobie sie dziwie że pomimo tych lagów, morderstw , lamerswa graczy i totalnego haosu nadal Cię widac na Moście.Dziwne... A sprawe nadmiernej ilości osób można rozwiazać wiekszymi mapami co by sobie ludziska po piętach nie deptali.Zabierać coś to zawsze łatwo.... I nie zasłaniaj sie Miłym, moderatorem, bo bez Twojej ankiety by było jak poprzednio.

hmm w takim razie uważam dyskusje za zakończona,wymieniliśmy pogalądy na ten temat,ale nie bedę sie powtarzał po raz 5 bo to bezsensu,pozdrawiam i zycze milej gry na "odchudzonym" MOSCIE .A co do nowych niestandartowych mapek ,które sie pojawiły to wydaje mi sie,ze te porzednie byly zdecydowanie lepsze,ale podkreslam to MOJA OPINIA .

Old Post 21-06-2004 17:08
Cierń
Combat (Death Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez Major
Co do statow to moze i racja Ja tez lubie sobie spojrzec w statystyki, ale nie ciesze sie z tego ze mam ratio wysokie, bo wyniki na serwerze publicznym gdzie jest paredziesiat osob nie sa miernikiem umiejetnosci (przynajmniej ja tak mysle). Zgodze sie z toba takze w kwestii friendly claymores. A co do podszkolenia sie pewnych osob w taktyce to wydaje mi sie ze nic z tego nie bedzie (bo jak nie uda sie ubic kogos z karabinu to klania sie snajperka co w zupelnosci psuje klimat na niektorych mapach), no chyba ze bedziesz mial cala druzyne na TS-ie i bedziesz mowil im co robic(jestes dobrym graczem, masz wysokie ratio to moze Ciebie posluchaja).

heh co do taktyki to przesadzilem bo wiadomo,ze gra w wlasnym teamie a z obcymi to dwie rózne rzeczy,ale przynajmniej dobrze by bylo oswajac innych do przemyslanej i sensownej gry(a pierwszym krokiem do tego bylo by ograniczenie osób do 26 ,drugim wylaczenie snajperek a trzecim granatników ,bez tych trzech rzeczy ghracze zamiast rozwijac swoje umiejetnosci beda pograzac sie w bezowocnej grze-kupie .Co do ratio to napewno nie jest to wyznacznik jak kto gra naprawde,bo jeden moze byc swietnym snajperem drugi kamperem (chociaz te oskarzenia o kampowanie sa smieszne ,nieuszukujmy sie TDM to szanowanie fragów ,wiec kjak to nazywacie"kamperstwo" to jak najbardziej sluszna gra w TDMa,tyle,ze niewyobrazam sobie gunnera kampujacego ,zebyscie mnie nie zrozumieli,albo kogos takiego co przez cala mapke jest w jednym miejscu )a trzeci idzie na zywiol i wszyscy maja jednakowe powiedzmy ratio = 2.00,kto jest tak naprawde tym ,który posiada jakies umiejetnosci?.

Old Post 21-06-2004 17:13
Major
Skilled (Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez Cierń
(a pierwszym krokiem do tego bylo by ograniczenie osób do 26 ,drugim wylaczenie snajperek a trzecim granatników ,bez tych trzech rzeczy ghracze zamiast rozwijac swoje umiejetnosci beda pograzac sie w bezowocnej grze-kupie
.

Chyba codzilo Ci o to, ze bez tych rzeczy beda podnosic swoje umiejetnosci, a nie na odwrot ( ale moge sie mylic ).

quote:
Napisane oryginalnie przez Cierń
Co do ratio to napewno nie jest to wyznacznik jak kto gra naprawde,bo jeden moze byc swietnym snajperem drugi kamperem (chociaz te oskarzenia o kampowanie sa smieszne ,nieuszukujmy sie TDM to szanowanie fragów ,wiec kjak to nazywacie"kamperstwo" to jak najbardziej sluszna gra w TDMa,tyle,ze niewyobrazam sobie gunnera kampujacego ,zebyscie mnie nie zrozumieli,albo kogos takiego co przez cala mapke jest w jednym miejscu )a trzeci idzie na zywiol i wszyscy maja jednakowe powiedzmy ratio = 2.00,kto jest tak naprawde tym ,który posiada jakies umiejetnosci?.

A wiec tak . To zalezy co ma znaczyc pojecie dobry sniper (moim zdaniem jest to gliczer irytujacy wszystkich i wszedzie ) Co do kampowania cala mape w jednym miejscu to jest to nudne (probowalem ale nie mialem nerwow do tego). Kampowanie gunnerem tez mozna roznie interpretowac.Znam osoby ktore potrafia swietnie sie ustawic , a z tak duza sila ognia zadko kto im umyka. Ale osoby np. kampujace na dachach z m60 sa po prostu smieszne. Idac na zywiol przewaznie nie posiada sie zadnych umiejetnosci(jesli gra sie tak zawsze), wiem cos o tym bo jakis czas temu tez nie umialem grac inaczej niz z m60 . A co do kamperow to mysle ze z wyzej wymienionych osob graja najlepiej (bo zeby kampowac trzeba umiec sie ustawic i nie dac sie latwo namierzyc )

Old Post 21-06-2004 17:47
Radzioo(PL)
Guest

quote:
(...)I nie zasłaniaj sie Miłym, moderatorem(...)

Hę ??

Old Post 21-06-2004 17:48
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
asterix[GAL]
Veteran (Ogre)

quote:
Napisane oryginalnie przez Radzioo(PL)
Hę ??

kę??

Old Post 21-06-2004 17:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil asterix[GAL] Kliknij tutaj by wysłać e-maila do asterix[GAL] Znajdź więcej post'ów przez  asterix[GAL] Dodaj asterix[GAL] do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Radzioo(PL)
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez asterix[GAL]
kę??

" "

Old Post 21-06-2004 18:13
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Greg_PL
Training (Enforcer)

No tak jaki moderator? Hehe...

Old Post 21-06-2004 18:24
asterix[GAL]
Veteran (Ogre)

quote:
No tak jaki moderator? Hehe...

co zły??

Old Post 21-06-2004 18:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil asterix[GAL] Kliknij tutaj by wysłać e-maila do asterix[GAL] Znajdź więcej post'ów przez  asterix[GAL] Dodaj asterix[GAL] do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
dżery
Elite (Fiend)

quote:
No tak jaki moderator...(...)

...takie forum

Old Post 21-06-2004 20:52
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil dżery Znajdź więcej post'ów przez  dżery Dodaj dżery do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać dżery prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
josephine
:D

quote:
Napisane oryginalnie przez asterix[GAL]
co zły??

ke? he? be? ge? ce? de? hehe...

-ANTONIO! KEPASA!!!???
-KIEŁBASA???

Old Post 21-06-2004 20:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil josephine Kliknij tutaj by wysłać e-maila do josephine Znajdź więcej post'ów przez  josephine Dodaj josephine do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać josephine prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
asterix[GAL]
Veteran (Ogre)

quote:
Napisane oryginalnie przez josephine
ke? he? be? ge? ce? de? hehe...

-ANTONIO! KEPASA!!!???
-KIEŁBASA???

por favor, Esmeralda??
No!?!
ki u wi estas??

Old Post 21-06-2004 22:06
Jaro(PL)
Goldmember

a wracając do tematu, każdy z Was ma trochę racji, nastawienie do gry to podstawa o czym mowa była 10000 postów temu i prawie rok temu , co do ratio wystarczyłoby tylko to które widać na końcu danej mapy, baserape, glich itp to pochodna bezsensownego nabijania statów itp itd.....
Jedno nie ulega watpliwości , duże nasycenie grającymi na danej mapie zwalnia z myślenia o całości ( łatwiej zawsze kogoś ubić). Jak to zrobić, czy poprzez puszczanie rozległych map, czy też ograniczenie ilości graczy? To drugie jest wygodniejsze bo nie ulega wątpliwości że tzw. standardowe mapy są sensownie pomyślane i w miarę wykonane. Wnioski nasuwają się same.
Osobiście tematem MOSTU nie jestem zainteresowany bo do wniosków które prezentuje Cierń niejako doszedłem parę miesięcy temu pozostawiając polskie piekiełko naszym rodakom.Jest kupa innych serverów na całym świecie, a przy odrobinie dobrej woli można i tam poznać dobrych i kulturalnych graczy czego Wszystkim obecnym na tym forum serdecznie życzę

Old Post 21-06-2004 22:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Jaro(PL) Znajdź więcej post'ów przez  Jaro(PL) Dodaj Jaro(PL) do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Jaro(PL) prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
~sfora~ ABU
Guest

Unhappy

Byłem za tym pomysłem od początku, ale po pewnym czasie zauważyłem że ten pomysł się nie sprawdza, a nawet więcej, jest jeszcze gorzej niż było ( tak mi się zdaje ). Jak duża część graczy wie, lagi były, są i będą, niewystarczy tylko zminiejszyć liczbę ludzi grających bo i tak lag będzie obecny . Trzeba pomyśleć o innym sposobie zwalczania laga, może się mylę może da się go jakoś zlikwidować i utworzyć najwspanialszy server??

Old Post 24-06-2004 19:05
lame
lamanizinnaszybkaizwinna

quote:
Napisane oryginalnie przez ~sfora~ ABU
Byłem za tym pomysłem od początku, ale po pewnym czasie zauważyłem że ten pomysł się nie sprawdza, a nawet więcej, jest jeszcze gorzej niż było ( tak mi się zdaje ). Jak duża część graczy wie, lagi były, są i będą, niewystarczy tylko zminiejszyć liczbę ludzi grających bo i tak lag będzie obecny . Trzeba pomyśleć o innym sposobie zwalczania laga, może się mylę może da się go jakoś zlikwidować i utworzyć najwspanialszy server??

jak będziesz miał 10Mbitową rurę wpiętą tam gdzie serw to lagów nie powinno być

Old Post 26-06-2004 15:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil lame Kliknij tutaj by wysłać e-maila do lame Znajdź więcej post'ów przez  lame Dodaj lame do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać lame prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Marko
Combat (Death Knight)

Talking

quote:
Napisane oryginalnie przez lame
jak będziesz miał 10Mbitową rurę wpiętą tam gdzie serw to lagów nie powinno być

nie kazdy ma tak dobrze jak ty szorstko wlosy

Old Post 26-06-2004 20:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Marko Znajdź więcej post'ów przez  Marko Dodaj Marko do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Marko prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
lame
lamanizinnaszybkaizwinna

quote:
Napisane oryginalnie przez Marko

ja tak nie mam, ja mówię jakby było fajnie. jak łoiłem w q3, byłem wpięty tak że o 18, jak ktoś tam gdzieś na świecie się budził to ping skakał mi z 70 do 700 w 3 sekundy i mówiłem hasta la vista

Old Post 26-06-2004 20:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil lame Kliknij tutaj by wysłać e-maila do lame Znajdź więcej post'ów przez  lame Dodaj lame do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać lame prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
lame
lamanizinnaszybkaizwinna

quote:
Napisane oryginalnie przez Marko

a na moście mam lagi jak sie masz, na bhd.pl to samo - no, może trochę mniejsze. Teoretycznie można wydajnie grać nawet i na modemie, tylko jakość łącz niestety u nas słaba.

Old Post 26-06-2004 20:43
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 11:35.    Strony (3): « 1 2 [3] Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest OFF.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions