quote: Napisane oryginalnie przez sp4
C4|Shiro: Nie popadajmy w skrajnosci. System setup to cos, od czego mozna wyjsc... nie kazdy ma 1.5ghz i radeona
Ehh jednak to napisze i pewnie sciagnie to na mnie gromy z nieba slabosprzetowcow Prawda jest brutalna, to ze ktos ma za slaby sprzet zeby w to grac nie oznacza, ze ma mnie zmuszac do stosowania takich ustwien jak na skrinach np. czy, ze usprawiedliwia to ich stosowanie przez niego. Bo... na pudelku i w readme pisze jakie sa wymagania sprzetowe to tak proste samo w sobie...
Rozwine wypowiedz:
Gra ma wygladac w pewien sposob okreslony, modele mapy, oswietlenie, txtoory etc. Pomijam drobne przerobki skinow etc, jednak w ramach tego co juz jest. Chodzi o to zeby kazdy player widzial swiat podobnie- mial te same szanse grajac w mozliwie podobnym srodowisku. Wrzucajac takie rozne ustawienia, powoduje to ze koles: widzie lepiej znacznie, latwiej celuje, trafia i zabija, ciezko sie ukryc etc etc. TO oczywiste, stosowanie takich rzeczy powoduje zachwianie rownowagi- rownych szans na starcie dla graczy, slowem np wymusi stosowanie podobnych ustawien przez innych np. w lidze, bo nikt nie bedzie chcial przegrywac wlasnie o taka roznice jak widzenie przeciwnika... ktora czesto moze wlasnie byc tymi paroma % przewagi przez ktore sie zginie. Ja jestem osobiscie gluchy na arg, mam za slabego kompa, bo odpowiedz na cos takie lezy juz wypowiedzi : MAM ZA SLABEGO... i tyle. Ktos chce grac w RTCW lubi ta gre? ceni? sprawia mu przyjemnosc granie w nia> to niech nam jej nie psuje, proste. Gdyby ID chcialo, zeby grafa tak wygladala to by dali opcje w menu gry i wymagania celeron 300, monitor mono etc. na pudle i tyle. Niech mi nikt nie wmawia ze takie okaleczanie gry jest normalne i OK. BO jestem pewien ze na takich przeroznej masci ustawieniach kazdy player by zyskal na efektywnosci zabijania. Tak wiec mowie: rownowaga i jak najbardziej zblizone warunki gry, czyli txt etc all ON , res rozne , czy stopien komplikacji modeli ale to nie wplywa na widzenie przeciwnika np z bitch na upper base czy bunkrach. Ustawienia bez txt itp jednokolorowe etc ulatwiaja znacznie i sa nie fair wobec innych graczy , proste.
|