quote: Napisane oryginalnie przez insmac*1337
... Jesli kocha, to caly rok, a nie tylko od "swieta". Pomijajac juz komercje walentynek...
Idąc tym tokiem rozumowania nie powinno być żadnych świąt, uroczystości, rocznic itp. I w konsekwencji dni szare, dokładnie takiesame ... To jest każdego indywidualna sprawa, czy obchodzi jakieś święto / uroczystość / itp, ale sporo ludzi potrzebuje bodźca w postaci przypominacza w kalendażu. Nie każdy musi się poddawać komercji. Przecież nie musisz iść do sklepu i miliarda serc czekoladek kupić, po dziesiąte u nas zbyt poważnie się podchodzi do tego święta, w innych krajach w ten dzień się rozdaje "walentynki" na prawo i na lewo, aby odrobine radości komuś dać. Ale po ch.. z punktu widzenia przeciętnego Polaka komuś przyjemność małą robić? Lepiej na wszystko patrzeć pryzmatem komercji spisku i narzekania. Po co się dobrze bawić odkładając na bok całe to pierdzielenie o komercji. Lepiej narzekać, jak każdy normalny prawdziwy Polak.
Ino że z tego narzekania nie mamy nic poza wrzodami na żołądkach.
Psyche ludzka jest tak skonstruowana ... a w dupe z tym. (tu chciałem dać przykład, ale doszedłem do wniosku, że i tak tego nie zrozumiecie, szkoda mojej klawiatury na was).