Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Muza
Jakiej mjuziki słuchacie ?
Ta ankieta została zakończona.
Hip hop 5 17.24%
metal 12 41.38%
rock 4 13.79%
pop 0 0%
reagge 0 0%
inna - jaka ? 8 27.59%
W sumie: 29 głosów 100%
 [Edycja ankiety (moderatorzy tylko)]
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (4): « 1 2 [3] 4 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
bizonek
def

Ble ble ble. Coś tutaj sux.
I ja nie wiem co.
Piwa!

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 28-04-2002 08:45
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
weirdo
kontemplator bytu

quote:
Napisane oryginalnie przez ger
nie lubie hip-hopu, nie trawie "naglego atako spawacza" ani "slumsow"

ale za to kocham offspringa (gitaRRa)

L.A.P.D
Bad Habbit
Burn it up
Dirty Magic
No Hero
i jeszcze pare innych

crossroads
demons
elders
out on patrol
no hero
gotta get away
kick him when he's down
get it right
genocide
tehran

pare z tych ktore ty wymieniles (dirty magic!)

i jeszcze kilka innych

you accept (reject, respect);

Old Post 28-04-2002 10:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil weirdo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do weirdo Znajdź więcej post'ów przez  weirdo Dodaj weirdo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać weirdo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

quote:
Napisane oryginalnie przez bizonek
Ble ble ble. Coś tutaj sux.
I ja nie wiem co.
Piwa!

Old Post 28-04-2002 22:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Mistrzu
Detonation - starve.mp3

quote:
Napisane oryginalnie przez *DeSO14tOR
(...)wiadomo ze nie slucham wszystkiego co popadnie a najbardziej nie lubie komerchy i DP.
A tak ogolnie to slucham:
Metallica, (...)

A powiedz mi czym jest mietalika jesli nie szczytem komercyjnej muzyki?

A czego slucham? Ujme to krotko:
IM, CoF i skandynawski melodyjny death metal .
Ale o tym byl juz topic, wiec...

Old Post 28-04-2002 22:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Mistrzu Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Mistrzu Znajdź więcej post'ów przez  Mistrzu Dodaj Mistrzu do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Mistrzu prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

quote:
Napisane oryginalnie przez Mistrzu

A powiedz mi czym jest mietalika jesli nie szczytem komercyjnej muzyki?

A czego slucham? Ujme to krotko:
IM, CoF i skandynawski melodyjny death metal .
Ale o tym byl juz topic, wiec...

o gustach sie nie dyskutuje

ja od dwoch tygodni nie slucham prawie nic poza Bathory ... to juz zakrawa na jakas obsesje

btw: fajny dobor pytan byl w ankiecie, teraz dopiero zauwazylem reggae

Old Post 29-04-2002 00:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil deathcrush Kliknij tutaj by wysłać e-maila do deathcrush Znajdź więcej post'ów przez  deathcrush Dodaj deathcrush do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać deathcrush prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

Bathory fajne kawałki ma.
Ja ostanio skopiowałem 10GB muzyki i przeglądam.

Old Post 29-04-2002 00:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
chimera
Elite (Fiend)

George Michael - Freak - zbytnio nie przepadam z jego muzyka ale ten kawalek mu sie udal (a szczegolnie teledysk do niego) :o

Edytowane przez chimera dnia 29-04-2002 o godz. 07:59

Old Post 29-04-2002 04:18
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil chimera Kliknij tutaj by wysłać e-maila do chimera Znajdź więcej post'ów przez  chimera Dodaj chimera do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać chimera prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
chimera
Elite (Fiend)

( Reaction Networks :: Live Sets 24/7 [Miami,FL] ) : 216.242.178.49:8800 - b.dobre radyjko.

Old Post 29-04-2002 07:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil chimera Kliknij tutaj by wysłać e-maila do chimera Znajdź więcej post'ów przez  chimera Dodaj chimera do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać chimera prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Eustachy
forgotten

a ja ostatnio slucham tylko Static X i cala reszta mnie nie obchodzi...

Old Post 29-04-2002 08:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Eustachy Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Eustachy Znajdź więcej post'ów przez  Eustachy Dodaj Eustachy do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Eustachy prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

quote:
Napisane oryginalnie przez Eustachy
a ja ostatnio slucham tylko Static X i cala reszta mnie nie obchodzi...

Jesteś ignorantem, i tot wiesz.

Old Post 29-04-2002 09:25
Mistrzu
Detonation - starve.mp3

quote:
Napisane oryginalnie przez tram-

o gustach sie nie dyskutuje

Ty tram- sluchasz akurat naprawde dobrej muzyki. Ale niestety tu gusta nie maja nic do rzeczy - metalika to maxymalna komercja...
Ja zas zachodze w glowe, czemu Illdisposed ma tylko jedna genialna piosenke? .

Old Post 29-04-2002 11:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Mistrzu Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Mistrzu Znajdź więcej post'ów przez  Mistrzu Dodaj Mistrzu do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Mistrzu prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
slawek
.

quote:
metalika to maxymalna komercja...

Wyjaw mi Mistrzuniu czy to coś w rodzaju Twojej Tajnej Misji Dziejowej? Obsesji? Nerwicy natręctw?
Gdziekolwiek, jakikolwiek jest aktualny temat - musisz wtrącić te 3 grosze o metalice...
keep smiling...

Old Post 29-04-2002 11:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil slawek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do slawek Znajdź więcej post'ów przez  slawek Dodaj slawek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać slawek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Mistrzu
Detonation - starve.mp3

Talking

W sumie slawek to moze masz racje .
Po prostu jak patrze jaki "postep" zrobil ten zespol to mi sie chce rzygac . Od rewelacyjnego Kill'em all do totalnych badziewi (wszystko starsze od Master of puppets). Ahh uwzialem sie na ta mietalike . Ale powiedz szczerze - nie jest to komercja?

Old Post 29-04-2002 14:13
slawek
.

quote:
W sumie slawek to moze masz racje .
Ale powiedz szczerze - nie jest to komercja?

Dobrze, że zachowujesz poczucie humoru... U zacietrzewionych no rzadkie...
Odpowiedź na drugie pytanie: NIE .

Old Post 29-04-2002 14:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil slawek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do slawek Znajdź więcej post'ów przez  slawek Dodaj slawek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać slawek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Mistrzu
Detonation - starve.mp3

quote:
Napisane oryginalnie przez slawek

Dobrze, że zachowujesz poczucie humoru... U zacietrzewionych no rzadkie...
Odpowiedź na drugie pytanie: NIE .

Hhehe nie wiem o co Ci chodzi ale sie nie zgadzam . Szczegolnie z moim zacietrzewieniem... ja nie z tych .
A moje pytanie bylo raczej retoryczne (mialo byc). Bo mow co chcesz, ale metalika to komercha. Wiem, ze jej sluchasz, wiec do Ciebie to nie dotrze. Tak jak do mnie nie docieralo, zanim kumpel nie porzyczyl mi kasety zespolow, o ktorych nigdy w zyciu nie slyszalem i pewnie bym nie uslyszal. Wtedy zrozumialem co to znaczy grac dla siebie, nie dla pieniedzy...

Old Post 29-04-2002 20:13
deathcrush
łobuz

quote:
Ty tram- sluchasz akurat naprawde dobrej muzyki

proste

a metallica - chyba to juz gdzies pisalem, ze toleruje te kapele tylko w pojedynczych kawalkach, natomiast jako calosci po prostu nie trawie i juz

Old Post 29-04-2002 22:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil deathcrush Kliknij tutaj by wysłać e-maila do deathcrush Znajdź więcej post'ów przez  deathcrush Dodaj deathcrush do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać deathcrush prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
szpak
Master (Spawn)

quote:
...Wtedy zrozumialem co to znaczy grac dla siebie, nie dla pieniedzy...

wniosek: gdyby twoja ulubiona kapela stala sie nagle "komercjalna" przestalbys jej sluchac?

musik: untoten i hawkwind na zmiane czasem tylko dla odreagowania misfits czy soad

Old Post 30-04-2002 01:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil szpak Kliknij tutaj by wysłać e-maila do szpak Znajdź więcej post'ów przez  szpak Dodaj szpak do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać szpak prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Mistrzu
Detonation - starve.mp3

quote:
Napisane oryginalnie przez naenun

wniosek: gdyby twoja ulubiona kapela stala sie nagle "komercjalna" przestalbys jej sluchac?

Tak! Bo poki co graja to co lubia, mimo, ze wielu ludzi tego nie trawi. Gdyby zmienili styl grania w celu zwieszenia ilosci fanow = ilosci sprzedanych plyt = ilosci zarobionych pieniedzy, napewno przestalbym ich sluchac...

Old Post 30-04-2002 13:37
gizmo14
Mr S*****son

quote:

Wtedy zrozumialem co to znaczy grac dla siebie, nie dla pieniedzy...

Więc powiedz mi Mistrzu czego własciwie słuchasz?
mósł bys podac nazwy kapel?

Old Post 30-04-2002 13:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil gizmo14 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do gizmo14 Znajdź więcej post'ów przez  gizmo14 Dodaj gizmo14 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać gizmo14 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
slawek
.

Spotykam się z tym co prawda odkąd pamiętam, ale trudno mi się pogodzić do dzisiaj.
Chodzi mi o przyklejanie łatki "komercha" tudzież "sprzedali się" twórcom, którzy będąc w jakichś kręgach kultowymi i postrzegani jako niezależni nagle robią coś co chwytają miliony,
zaczynają być popularni i (o zgrozo!) robić kasę.

Nie chce mi się za dużo rozpisywać, stąd post ten będzie bardzo krótki i niestety, nie uda się tematu wyczerpać, za co przepraszam. Zresztą jest to temat - rzeka, wypunktuję więc tylko najważniejsze tezy mojego widzenia tego problemu. Dzięki temu zresztą przeczyta się go szybciej i przyjemniej.
Chętnych zapraszam, zniechęconych (tym przydługim wstępem lub w ogóle moją "działalnością" na boardzie) radzę dać sobie spokój.

Co my tu mamy?
Mnóstwo przykładów zaprzedania, skurwienia, komercjalizacji, zdrady fanów, ideałów itd.itp.
Jednym z najznamienitszych przypadków jest rzecz jasna amerykański (już to powinno wzbudzić nasze podejrzenia) zespół łomocąco - ryczący Metalika.
Pozostańmy przy nich.
Po nagraniu kilku dających niezłego czadu płyt, którymi zachwyciła się ledwie garstka wtajemniczonych słuchaczy (na oko 10-20 milionów na całym swiecie) kolesie ci pozwolili sobie na coś niesamowitego...
Po pierwsze - zaczęli dryfować w stronę melodyki kosztem motoryki.
Po drugie - zaczęli się podobać szerszemu gronu ludzi, nawet temu ciemnemu, niewyrobionemu Stachowi z VIIb.
Po trzecie - zaczęli sprzedawać więcej płyt i co z tego wynika
po czwarte - zarabiać nie kilkaset tysięcy $ rocznie i żyć w związku z tym na poziomie przciętnego fana, nie! zaczęli zarabiać MILIONY (qtasy jedne).
Po piąte - ten co daje głos (paszczą) - obciął włosy!!!!
Po szóste - skumplowali się z tymi gośćmi we frakach ze skrzypcami w garści
Po siódme - niektóre kawałki nie chcą po prostu opuścić głowy i daje się je nucić jak, nie przymierzając, jakieś piosenki z Viva Top Chart
Po ósme - widziano ich w limuzynie (przynajmniej w jednym clipie)
Po dziewiąte - zaczęli grać cudze kawłki by jeszcze raz wykorzystać ich nośność by napchać sobie kabzę
Po dziesiąte jedenaste i tak dalej, i tak dalej każdy sobie może dopowiedzieć sam...

NO I JA SIĘ Z TYM WSZYSTKIM ZGADZAM!!! (Zdrajcy...)
Tylko...
Niestety nic nie jest proste...
Wydaje mi się, że jeszcze przed komercjalizacją własnej twórczości chłopaki mieli forsy dość, by spokojnie spędzić za nią resztę życia. Gdyby naprawdę chcieli tylko pomnażać majątek staliby się inwestorami, graczami giełdowymi czy skorzystali z innych furtek (bezpieczniejszych niż showbiz) do tego prowadzących.
Postanowili jednak grać dalej rokendrola. Może trochę inaczej, ale o tym poniżej.
Człowiek ze swojej ułomnej natury nie lubi powtarzać w nieskończoność tego samego. Lubi zmiany.
Nazywa to rozwojem, ewolucją czy jakoś tak, i stara się ciągle i usilnie uciec od rutyny. Czasem w tych próbach zbłądzi (dla obserwatorów), ale prawie zawsze zazna czegoś nowego, co go wzbogaci (a jeśli ma trochę oleju w głowie to i nauczy).
Zmiana stylu metaliki wydaje mi się raczej wyzwaniem. Wyzwaniem w mniejszym stopniu w stosunku do garstki swoich fanów, co dla samych siebie. Jak się w tym odnajdziemy? Czy potrafimy pozostać sobą i tym hitom nadać nasz charakter, nasze piętno tak, aby dalej pozostac rozpoznanymi? I udało się. IMHO.
Człowiek (może nie uwierzycie) się starzeje. Są różne tego symptomy, różne skutki.
Jest taki gość Lou Reed. Ten to dopiero się skurwił. Czołowy buntownik końca lat sześćdziesiątych, eksperymentator, burzyciel, niepokorny kompozytor i gitarzysta. I co się z tym chłopakiem porobiło... Ledwie dobił do pięćdziesiątki i zaczął jakieś ballady, kołysanki, erotyki pisać i śpiewać... I zarabiać kasę.
I tego Lou Reeda lubię najbardziej... Co zrobić... (prawie rówieśnik )
Chłopaki z metaliki też chyba podlegają upływowi czasu (przynajmniej łysieją jak porządni ludzie), więc nie dziwi mnie, że robią różne zwroty, odchyły. Powiem więcej - cieszą mnie te działania. Nie zniósłbym kolejnego "killemall" w ich wykonaniu. Uznałbym za sztuczną próbę przypodobania się starym fanom. Taka płyta już istnieje. Można ją kupić wszędzie.
"masterofpapets" był absolutnie genialny. Ale czy musi wyjść "dwójka" i "trójka" jak kolejny odcinek o J. Rambo?
Podobno "Mona Lisa" to doskonały obraz (nie wiem, mi tam sie nie podobo) - ale czy to znaczy, że Leonardo powinien malować tylko te damy z uśmieszkiem? (Chociaż, gdyby tak robił wyprzedziłby o parę stuleci Warhola i może wtedy nikt by o nim (Warholu, którego nie cierpię) nie słyszał)

Wspomnę jeszcze jedną nazwę U2 - "diskotek" - komercja? Zdrada? A kiedyś grali "sandejbladysandej"...
Przykłady można by zresztą mnożyć, potęgować nawet...
Nie o to chodzi.
Raczej o to, że fan zapatrzony w swoją kapelę zaczyna traktować ją jak własną, jak część siebie samego, stąd każdy przejaw jej własnego życia, pragnień i dążeń może zaboleć, może pachnieć zdradą. Każdy rozdźwięk między fanem, jego wrażliwością i postrzeganiem świata (najczęściej, nic nie ujmująć fanom, naiwnym i młodzieńczym) a idolem prowadzi do oskarżeń o sprzedajność i zdradę.

I tak właśnie (z grubsza) wygląda mój POV na te sprawy.
Nie piszę tego z pozycji wieku, czy (wątpliwego) doświadczenia.
Odczucia takie miałem zawsze, nawet gdy byłem piętnastolatkiem, czyli jakieś brlbręc lat temu i kiedy opierałem się przed takim ocenianiem zespołów punkowych, Pink Floyd (tak! tak!) i innych.

I proszę... Jak to trzeba uważać... Rachu-ciachu i człowiek ani się obejrzy, a już ma następnego posta na liczniku.

Old Post 30-04-2002 15:27
Eustachy
forgotten

slawek jak zwykle masz racje...

...ale nie pisz takich dlugich postuff... bardzo ładnie Cie prosze...

Old Post 30-04-2002 15:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Eustachy Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Eustachy Znajdź więcej post'ów przez  Eustachy Dodaj Eustachy do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Eustachy prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
slawek
.

Czemu?

Old Post 30-04-2002 15:58
rcube
KOSZ

Talking

quote:
Czemu?

Bo na przeczytanie posta mam tylko 15 sekund. Później mi gałki odpadają (to jest tak jak sie ma kijowy monitor )

Old Post 30-04-2002 16:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Eustachy
forgotten

quote:
Czemu?

bo przez to wiele potencjalnie ciekawych, niebanalnych i odkrywczych myśli twojego autorstwa jest zatracanych... wynika to z tego ze moje lenistwo nie pozwala na przeczytanie calego posta... po prostu jakby to powiedzieć... nie chce mi sie dlatego przewijam go po pierwszych pięciu linjkach... gdybyś zawarł treść swojego posta w na przyklad dwukrotnie mniejszej obiętosci wtedy prawdopodobnie przeczytałbym go i byc moze stałbym sie mądrzejszy... wkońcu człowiek uczy sie przez całe zycie...

Old Post 30-04-2002 16:34
slawek
.

Przecież napisałem, że nie każdy musi czytać...
Czepiasz się...
I nie wzbogaciłby Cię mimo swojej obiętości...
I tak nie napisałem ułamka tego co chciałbym...
Tak jak i Tobie - nie chciało mi się....
Specjalna, skrócona wersja dla Ciebie
"'Nie p****cie chłopaki."'
Tylko co na to chłopaki?"

pzdr

Old Post 30-04-2002 17:03
Mistrzu
Detonation - starve.mp3

Ladnie slawek ladnie. Ciesze sie, ze przyznales mi racje . Szkoda tylko, ze troche uprosciles sprawe. Chodzi o ta nieszczesna komercje ofkoz. No coz... hmmm... mowisz, ze sie rozwijaja? Mozliwe. Jest tylko jeden szkopol. Oni sami przyznali sie, ze robia to dla pieniedzy. A przypomnij sobie wojne Metalika-Napster. Pokazali jak bardzo zalezy im na pieniazkach (ktorych jak sam wspominales maja na tyle duzo, ze mogliby nic nie robic cale zycie). Ale zreszta niewazne.

gizmo14: Ja slucham wielu zespolow, juz wspominalem. Generalnie skandynawow: In Flames, Children of Bodom, Soilwork, Without Grief, At the Gates, Vintersorg, Thyrfing i pare mniej znanych...

Old Post 30-04-2002 18:16
slawek
.

Mistrzu - naprawdę miło się z Tobą dyskutuje.
Żeby skończyć raz na zawsze dyskusje o metalikach -
Głównie słucham... jazzu. Tego tradycyjnego i nowocześniejszych odjazdów. Uwielbiam takie instrumenty jak fortepian, saksofon, trąbka i żeńskie głosy, chociaż Bobby McFerin też daje czadu. Gitara mniej mnie rajcuje w tej muzyce, jeśli już to grająca bardziej klasycznie, klimaty flamenco, bluesa (Joe Pass, Paco De Lucia).
Kobiet jazzu mogę słuchać niemal na okrąagło. Ella, Shirley Horn, Cassandra - absolutnie najlepsze co spotkać można w dziedzinie emisji dźwięków.
Fortepian/pianino pod palcami Petersona, Jarreta, Garnera potrafi mnie nawalić energią jak Nirvana albo Red Hot, ukoić prawie jak dłonie mojej żony, rozbawić jak Billy Crystal.
I tak dalej, i tak dalej....

Metalika i tak jest lepsza niż ajroni

Po edycji:
zajrzałem w Twój profil i muszę coś jeszcze dodać. Otóż:

quake oczywiście też jest lepszy niż CS...

Old Post 30-04-2002 18:31
szpak
Master (Spawn)

posumowujac : evviva l'arte!

Old Post 30-04-2002 19:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil szpak Kliknij tutaj by wysłać e-maila do szpak Znajdź więcej post'ów przez  szpak Dodaj szpak do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać szpak prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
gizmo14
Mr S*****son

quote:

gizmo14: Ja slucham wielu zespolow, juz wspominalem. Generalnie skandynawow: In Flames, Children of Bodom, Soilwork, Without Grief, At the Gates, Vintersorg, Thyrfing i pare mniej znanych...

Children of Bodom akurat słucham zajebista kapelka!!!

Old Post 30-04-2002 20:33
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil gizmo14 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do gizmo14 Znajdź więcej post'ów przez  gizmo14 Dodaj gizmo14 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać gizmo14 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Mistrzu
Detonation - starve.mp3

quote:

Metalika i tak jest lepsza niż ajroni

Po edycji:
zajrzałem w Twój profil i muszę coś jeszcze dodać. Otóż:

quake oczywiście też jest lepszy niż CS...

Ja Ci dam łobuzie .
IM to niezaprzeczalni królowie sceny metalowej. Ehhh nie wiesz co mowisz . Ale wybaczam Ci. Jak dorośniesz emocjonalnie do porzadnej muzyki to sie do mnie zglos ...
A q3 jest dla osob, ktore nie lubia myslec... I tak szachy roxxx .

Old Post 30-04-2002 23:41
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 06:08.    Strony (4): « 1 2 [3] 4 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions