Tylko w waszym rozumowaniu co do kart graficznych i ich podkręcaniu fabrycznym jest jeden szkopół. Chodzi o to, iż w wyższych modelach kart pamięci są montowane inne, szybsze i działają na wyższych częstotliwościach. Jak w GF3Ti200 masz pamięci 4.5 no w lepszych modelach 4.0 ns to w GF4Ti500 pamięci te są 3.8 lub 3.5 ns i za to też trzeba płacić. Po drugie sam chipset i budowa układów na karcie odrobinkę się różni w wykonaniu aby spokojnie chodziły na wyższych częstotliwościach.
rcube o jakich testach mówisz? Że nikt z nas takich nie przeprowadził? Hmmm, ja przeprowadziłem, o wydajności mówię, że AMD ma większą /w punktach/ wydajność na niekręconym procku, testów takich się naprzeprowadzałem i to sporo /wtyki w wielu sklepach komputwrowych, pożyczenie sprzętu do domu i testy/, po o/c to już przewaga AMD maleje.
Saari - racja, AMD sprzedaje kręcone procki, chodzi o to, że to co u Intela jest brane jako "zapas mocy" to u AMD jest o tyle podkręcone i sprzedawane z zaznaczeniem - dobrze chłodzić. To takie trochę hmm dziwne postępowanie AMD.
Swoją drogą tyle jest osób za AMD a jakoś coś sytuacja finansowa AMD niewygląda za wesoło. Intel idzie coraz dalej, a co z zapowiadanymi nowymi technologicznie AMD?