Jako że wspomniano mnie w tym lub innym temacie, chciałbym się wypowiedzieć na temat podkładek Everglide'a. Jestem SZCZĘŚLIWYM posiadaczem podkładek Everglide Giganta Optical (przeźroczysta) oraz Giganta z logo Q3 (czarna). Obydwie są dość sporych rozmiarów i na niektórych biurkach jest problem z ich komfortowym umiejscowieniem, są po prostu duże. Wracając do opinii na temat każdej z nich.
Giganta Optical do myszek optycznych jest z twardego plastiku o wysokości około o,5 cm (niektórym to przeszkadza ), ma pięc gumowych guzioli na dole, dzięki czemu nie przesuwa sie po żadnej powierzchni (hihihih czasami jest problem żeby ją podczas gry przesunąć, leży jak przyklejona). Plastik z którego jest zrobiona jest przeźroczysty w wtopionymi kawałeczkami srebrnej folii co znacznie poprawia czułość myszy (sygnał z czujnika się b.dobrze w tym odbija). Dodatkowo na wygodne wcięcie na nadgarstek, co bardzo ułatwia grę i nie męczy ręki przy takiej wysokości podkładki. Powierzchnia podkadki jest lekko chropowata, co może być pewnym dyskomfortem, lecz po pewnym czasie jakoś nie zwraca się na to uwagi. Co by tu jednak nie pisano, to ślizgi mojej myszy na niej się nie ścierają i nadal, po pół roku użytkowania mam je w idealnym stanie.
Druga z posiadanych przez mnie podkładek jest tych samych wymiarów i walorów co Optical, różni się jedynie tym że jest zrobiona z czarnego plastiku i ma wydrukowane logo Q3 (dla ciekawskich na filmie Q3Rulezzz 2 widać ją przez chwilkę na początku filmu). Podczas korzystania z myszy optycznej nie zauważyłem jakichkolwiek problemów z czułością i pracą mojej myszy (A4Tech WOP35 PU na USB).
Z dodatkowymi pytaniami prosze się zgłaszać do mnie na ORGa bo tu nie za często zaglądam lub GG641929.
Aha, podkładki zamówiłem tutaj
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|