quote: Napisane oryginalnie przez tmat
Oczywiście nie chodziło o siano. Nie zarobiłem na PLK ani grosza, a wręcz przeciwnie.
Z PLK jak juz wspomniałem od samego początku chodziło o stworzenie coś w rodzaju polskiej CB, a do tego potrzeba wielu sponsorów i dlatego o tym nie zapominam i o tym wspomniałem.
To tę kwestie mamy wyjaśnioną.
Zręcznie unikasz jednak odpowiedzi na inne, intrygujące mnie(i nie tylko) pytanie;
Napisane oryginalnie przez Yogas
Nie odpowiedziałeś jeszcze na pytanie; masz licencje, czy patent na lige PLK? Pytam tylko z ciekawości.
W twoim regulaminie PLK cały czas pisałeś "Admini LIGI"
np.
2. Termin, do którego można przysyłać zgłoszenia, jest każdorazowo ogłaszany przez Adminów Ligi.
5. Nazwa klanu i tag klanowy podlegają kontroli Adminów Ligi.
itd...
Ciekawe, kim byli admini ligi, jak sam mówisz o sobie, że tylko ty byłeś adminem???
Co do zlotu to oczywiście że możesz sie zgłosic do Cenegi i zorganizowac taki zlot. Ja od początku zająłem się organizacja turnieju, który początkowo miał byc zlotem BHD, ale po osobistej rozmowie z decydentem w Cenedze stiwerdziliśmy że będzie to typowy turniej JO z nawiązaniem do BHD.
Tu troszeczkę odbiegasz od prawdy. Zawsze i wszędzie, bylo mówione i pisane, że jest to zjazd miłośników BHD lub popularnie nazwany zlotem "Mostowiczów". Co wchodzic miało w program imprezy, pisałeś już wcześniej.
Cenega od samego początku była za typowym turniejem JO (chyba zdajesz sobie sprawe dlaczego), który zorganizowany zostanie, a zamiast nawiązania do sceny BHD będzie nawiązanie do młodziutkiej jeszcze sceny JO.
Jest to rzeczą chyba dla wszystkich zrozumiałą, że chodzi o promocje nowego produktu, ale o jakiej scenie JO mówisz? Takowej jeszcze nie ma. Nie liczysz chyba DEMO??? Wersja beta jest tylko dostępna, dla wybrańców, którzy mają przyzwolenie z NovaLogic. Czy to znaczy, że cała masa ludzi związana z BHD,nie liczy się dla Cenegi??? Kupili DF BHD i won!? Mi osobiscie nie chce się w to wierzyć. Przecież jesteśmy potencjalnymi kupcami nowej gry(której jeszcze nie ma).
Yogas jeżeli uda sie jeszcze coś "wyszarpać" od Cenegi to jestem jak najbardziej za, bo sam starałem sie wyciągnąć dla sceny jak najwięcej i jeżeli by sie udało to byłoby naprawde bardzo dobrze.
Ja osobiście się tam nie wybieram, ale myśle, że tą sprawą i przyszłego zjazdu, zainteresują się wszystkie Polskie Klany BHD.
Zastanowić sie nalezy tylko czy jeżeli coraz to nowe osoby zaczną się tam zgłaszać, to czy cokolwiek z tego "wyszarpanego" uda się zatrzymac dla graczy.
Jeśli MY jako PSBHD będziemy zainteresowani rozmowami z Cenegą, to zapewniam cię, że tylko z myślą o graczach, a nie dla swoich profitów. W tej chwili przyszedł mi przez głowe pomysł; czy Cenega, nie mogła by udostępnić serwera publicznego np. do nowej gry JO, bo z Mostu raczej nikt nie zrezygnuje. Jest juz na Polskim Rynku Internetowym kilka firm, które oferują wynajęcie serwera.
Tak na koniec mam jeszcze jedno pytanie;
Co się stanie z nagrodami o które to, toczono takie wielkie boje na scenie PLK???