Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > no to nas zrobili [neostrada]
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (4): « First ... « 2 3 [4] Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
[SPECNAZ]Koras
jestem zajebisty

ma ktos jakies pewne informacje dot. tej posranej neostrady? mam 640kbps i umowe na czas nieokreslony, czy jest jakakolwiek opcja zeby bylo 1mbps bez limitu? ew. zeby po 5 (15 do konca roq) gb wrocilo do 640 a nie 30? tyle plotek chodzi ze juz sie pogubilem ~_~

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 04-09-2004 11:45
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [SPECNAZ]Koras Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [SPECNAZ]Koras Znajdź więcej post'ów przez  [SPECNAZ]Koras Dodaj [SPECNAZ]Koras do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [SPECNAZ]Koras prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
alienzero
KOSZ

http://www.tp.pl/dom/co_nowego/szyb...ostrada/faq.php

poza tym pewnie masz modem f@st 800 - fizycznie niemozliwe wyciagnac na nim 1024 [bo jest tez jego szybsza wersja]

Edytowane przez [Kosz]Krowa dnia 07-07-1977 o godz. 07:07

Old Post 04-09-2004 11:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil alienzero Kliknij tutaj by wysłać e-maila do alienzero Znajdź więcej post'ów przez  alienzero Dodaj alienzero do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać alienzero prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
oxygen
new challenger

quote:
Napisane oryginalnie przez Gazor
Po przekroczeniu limitu w chello siada cale sciaganie z okreslonych portow, z okreslonych innych jest bez zmian.

WWW dziala jak na modemie 32kbps ale dziala i da rade po refreshach. z P2P sciaganie ~2kb/s

GG dziala, IRC dziala, UO działa. Q3 dziala tak samo z pingiem 20-30ms.
Co ciekawe upload jest bez zmian.

to chyba u was w wawie :p

w krakowie upload spada do 7kb/s, download wogole lezy i kwiczy (na windzie) www wogole sie nie laduja, czasem po refreshu ale tylko te mniej skomplikowane graficznie. na linie jak dzialalem, download elegancko caly czas 5,5kb/s (sciagnalem jeszcze jakies 1,5gb po przekroczeniu limitu na takim transferze) www ladowaly sie w miare dobrze...tak jak na modemie 56k, upload okolo 7kb/s. tak samo sytuacja miala sie z gra w q3...na windzie za nic nie da sie grac, ping 999 i wtyka nonstop, na linie wszystko ladnie ping 30...

wiec, nie wiem od czego to zalezy szczerze mowiac ;>

Old Post 04-09-2004 12:55
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil oxygen Znajdź więcej post'ów przez  oxygen Dodaj oxygen do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać oxygen prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

Heh, a Chello kontraakuje i robi odwrotnie niz tepsa.... Zwieksza limity

Oto jaki email dostalem dzisiaj

"Drogi Użytkowniku chello,

Z przyjemnością informujemy, że od
06 października 2004 roku z chello możesz surfować po sieci znacznie szybciej niż dotąd!

Usługa chello plus zwiększyła prędkość
z dotychczasowych 1024/256 kilobitów na sekundę aż do 3072/384 kilobitów na sekundę, a opłata abonamentowa została na dotychczasowym poziomie.

To jeszcze nie wszystko!
50 GB to nowa ilość pobieranych danych powodująca nadmierne obciążenie Sieci, która zastąpiła dotychczasową wartość 15 GB.

Dodatkowo, już w listopadzie 2004 roku również usługa chello classic zwiększy prędkość - z obecnych 768/128 kilobitów na sekundę aż do 1536/256 kilobitów na sekundę. Obecna wartość 15 GB pobieranych danych powodująca nadmierne obciążenie Sieci zostanie zwiększona do 25 GB.

Powyższe zmiany nie wpłyną na wysokość opłaty abonamentowej.

O szczegółach i dokładnych terminach wprowadzenia nowych ustawień chello classic poinformujemy Cię w oddzielnym emailu.

Pozdrawiamy,
Zespół chello
"

Fajnie ze uploadzik zwiekszyli (razy 2 ), fajnie ze teraz bedzie 25 GB (mi to zdecydowanie styknie ) ale tym 1,5Mbit (przyspieszenie x 2 :o) jestem zszokowany :O

Old Post 06-10-2004 17:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

za ile masz abonamencik?

-------------
od października moja Toya zwieksza z 512/512 na 650/650 - limit 18GB bez zmian (ledwo mi starcza niah niah)

Art.226 §3. KK - Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ RP,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 06-10-2004 20:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

Okolo 150 zeta , promocja ktora mam od 4 lat - normalnie 20 zeta drozej ale chyba wszyscy jada na "promocji" Jest tez w tym odrazu TV (ktore nawet nie wiem ile kosztuje ) + ........ Polsat Sport (heh ogladam se Bundeslige ale na C+ mnie nie stac , ja chce Primera Division ! )

Natomiast 3Mbit kosztuje okolo 200 zeta

Old Post 06-10-2004 21:01
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

hyhy
fajnie wam ;p

Old Post 06-10-2004 21:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]krzysiek
w's'kendo

heh szkoda, ze takich zmian nie dokonali pare misiecy temu jak mialo to dla mnie znaczenie. teraz nie mam czasu ani checi na wykorzystanie chociazby 10 gb na miesiac. co do predkosci to jako, ze nie gram to tez roznicy zbytnio nie odczuje. wolalbym jakby zostawili limity jak byly i szybkosc a w zamian obcieli cene za miesiac bo wydatkow mi przybywa (teraz musze zebac kase na hakame i keikogi do nastepnego miesiaca a mam debet w banku na ladna sumke). ale oczywiscie to juz kompletna utopia z zadnej strony nie oplacajaca sie marketingowo panom i paniom z chello.

tak wiem, wiem jestem w mniejszosci wsrod internautow chellowych.

Old Post 07-10-2004 01:23
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]krzysiek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]krzysiek Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]krzysiek Dodaj [FPP]krzysiek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]krzysiek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

no ja mam swoje nieszczasne 256/256 i jakoś mi starcza =]

Old Post 07-10-2004 06:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

Hm... tak tylko napszie ze chello 3 Mbit bez TV i w promocji 12 miesiecznej ktora mozna se co rok przedluzac (jak neo na czas okreslony) kosztuje ......... 179 zeta

Old Post 07-10-2004 15:13
rcube
KOSZ

Bitwa o Klienta

Telekomuna przestraszona najwyrazniej silnym lewym sierpowym Chello wyprowadza swoje lotniskowce na plac boju

http://www.tp.pl/otp/serwis_prasowy...ow.php?mid=1502

Neostrada tp - większe możliwości transferu danych

Od 8 października br. użytkownicy wszystkich opcji neostrady tp ściągną z Internetu więcej danych w ramach abonamentu. Ponadto w miarę swoich potrzeb będą mogli dokupić dodatkowy transfer. Dostawa neostrady tp do domu klientów, którzy zamówią ją telefonicznie będzie bezpłatna. W ten sposób Telekomunikacja Polska odpowiada na potrzeby internautów i rynku.

Nowe wielkości transferu danych z Internetu w neostradzie tp wynoszą odpowiednio 7 GB dla opcji 128, 15 GB dla opcji 512 i 25 GB dla wersji 1024. W przypadku najszybszej opcji pozwoli to na przykład słuchać radia przez Internet przez 600 godzin miesięcznie czyli ok. 20 godzin dziennie, wysłać lub odebrać 500 000 e-maili lub ściągnąć 35 filmów o wielkości ok. 700 MB każdy. Odpowiednio w najtańszej opcji 128 za 59 zł internauta może słuchać przez 168 godzin radia, wysłać lub odebrać 140 000 e-maili lub ściągnąć 10 filmów. Możliwość większego transferu danych dotyczy też klientów wcześniej oferowanej opcji neostrady 320, którzy od 8 października będą mogli ściągać 7 GB.

- Zmiany w ofercie są wyjściem naprzeciw oczekiwaniom internautów. Wielkość transferów i możliwość ich dowolnego zwiększenia pozwoli każdemu klientowi na indywidualne dostosowanie usługi do swoich potrzeb, a nam umożliwi utrzymanie jej wysokiej jakości - powiedział Mariusz Gaca, dyrektor Pionu Multimediów TP.

Dla internautów, którzy potrzebują najwięcej danych z sieci Telekomunikacja Polska wprowadzi od 15 października możliwość dokupienia 2 GB za 9,90 zł brutto. Do końca roku w ramach promocji za tę samą cenę będzie to pakiet 4 GB. Doładowania konta będzie można dokonać za pośrednictwem numeru o podwyższonej opłacie 0-300 900 300 lub dostępnej w Telepunktach karty-zdrapki.

Kolejną nowością odpowiadającą na potrzeby internautów jest wprowadzenie od 8 października możliwości telefonicznego zamówienia neostrady tp wraz z bezpłatną dostawą zestawu instalacyjnego i umowy do domu użytkownika. Koszty przesyłki kurierskiej opłaci TP.

Według firmy Point Topic Polska była w pierwszym półroczu 2004 r. najdynamiczniej rozwijającym się na świecie rynkiem szerokopasmowego dostępu do Internetu. Wzrost wynoszący 80 proc. był możliwy głównie dzięki sukcesowi neostrady tp. Od grudnia 2003 r. do końca sierpnia 2004 r. liczba użytkowników wzrosła ze 133 tys. do 374 tys. Do końca tego roku TP zamierza pozyskać 500 tys. klientów neostrady.

Konkurencja wreszcie mozna zaobserwowac walke o klienta.

Ciekawe jaka znowu bedzie kontra chello, choc narazie chello prowadzi (szybsze, limity podobne aczkolwiek w neo plus to mozliwosc wykupienia limitu)

Alien co tam slychac u ACN ? Niech dadza 5 Mbit za cene 0,5 Mbita to wtedy konkurencja nie spi i tak moze za rok za cene dzisiejszego 1 Mbita bedziemy mieli 10Mbit z limitem 500GB i promocje polegajaca na tym ze kazdy niewykorzystany GB oznaczac bedzie wzrot czesci abonamentu a mianowicie 1 GB - 5 zeta

Old Post 07-10-2004 19:17
Cali
słodki chłopak :]

KOCHAM LUDZI Z CHELLO! Tylko teraz mam taki maly dylemat ,czy ten 25 giga mi starczy ? czy zmienic na chello plus i miec 50 giga :o

Old Post 07-10-2004 22:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Cali Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Cali Znajdź więcej post'ów przez  Cali Dodaj Cali do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Cali prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

Re: Bitwa o Klienta

quote:
Napisane oryginalnie przez rcube
promocje polegajaca na tym ze kazdy niewykorzystany GB oznaczac bedzie wzrot czesci abonamentu a mianowicie 1 GB - 5 zeta

wzrot=wzrost?

to glupio ze za kazdy nie wykorzystany trzebaby było placic wiecej - mniej oszywiscie ale wiecej? - I don't think so..

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 08-10-2004 13:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
weirdo
kontemplator bytu

zwrot.

you accept (reject, respect);

Old Post 08-10-2004 14:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil weirdo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do weirdo Znajdź więcej post'ów przez  weirdo Dodaj weirdo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać weirdo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

dokladnie

Old Post 08-10-2004 15:01
bizonek
def

hyhyhyhyh
problemy macie

Old Post 08-10-2004 23:14
t0d
Elite (Fiend)

jak wam sie teraz żyje z limitami?

Old Post 27-10-2004 09:36
DeZo
Veteran (Ogre)

Naszczescie mam Neostrade 640 i zadnych limitow.....normalnie bym sie chyba pochlastal gdybym takowe mial
To jest taki maksymalny bezsens ze lepiej nic nie mowic
A TP jeszcze mowi ze wprowadzilo limity w trosce o klientow.... buahahaha

Mój numerek gg: 2285535

Old Post 11-11-2004 15:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DeZo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DeZo Znajdź więcej post'ów przez  DeZo Dodaj DeZo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DeZo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 15:50.    Strony (4): « First ... « 2 3 [4] Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions