VERTEX...
Zaczne od tego, ze nigdy wczesniej tego nie uzywalem to byl moj "first time".
No ale od poczatku, z nudy w nocy zaczelismy sie z C4|Shiro duelowac na bridge1c LTkami. Gramy, gramy gine sobie, i nagle zadaje pytanie Shiro... jak ty mnie tak szybko widzisz, albo tak daleko Chcialem dodac inne skiny? (przyznaje ze glupio mi bylo sugerowac ze ma jakies widoczeniejsze hehe), ale nie musialem bo padla odpowiedz Vertex. Ja caly czas myslalem ze to jakies uproszczone oswietlenie, gorszy cien estetycznie itp. No i wlaczam to sobie i... jezz nie ma zadnych cieni, nigdzie... Nagle ubywa mi wszystkich smierci typu: zaczajka w ciemny kacie... nagle nie gine jak pacyna siedzac pewnym ze Shiro mnie nie widzi, bo tu jest CIEMNO! To ustawienie diametralnie zmienia przebieg i wyglad gry. Cien nie jest juz strategicznym miejscem tylko jasnym katem. Nie marnuje juz czasu na wpatrywanie sie w zacienione miejsca czy ich dokladna lustracje... bo widze odrazu ze nic tam nie ma... Dwa przyklady, pozniej Shiro zmienil na moje ustawienia - light mapa i sam byl zdziwiony hehe, bo mnie nie widzial na bridge np w kratkach na balkonie (miejsce snipera) nawet z polowy mostu na brightness max. Poprzednio sciagal mnie z 2 konca mapki... a ja sie dziwowalem Tak samo budki straznicze zacienione z wiekszej odleglosci przeciwnik nie widoczny, jesli nie strzela *tez mnie tak z 2 razy zabil*, no ale mam vertexa ON widze all i jestem masta.
Nasze wnioski byly zgodne to nie powinno byc uzywane w lidze, ale nikt sie nie bedzie uzeral z forsowaniem tego wniosku, bo czesc ludzi ma poprostu za slabe kompy i opcja jest w menu. Pozostaje pytanie czemu ludzie z mocnymi kompami to uzywaja ( a sa tacy i to ze znanych klanow). Bo coz z cieniem widac sobie nie radza i normalnym oswietleniem zaplanowanym do mapy, bo cienie tez sa pozycjami taktycznymi etc i mapa tez ma spojnosc logiczna. Teraz sie dziwie kto normalny w wiekszosc z nich wejdzie, bo nie ja.
Podsumowujac jest to dla mnie pierwsze okaleczenie gry, traci duzo z klimatu dla mnie ( to moje osobiste zdanie) brak cieni, gry swiatel. Niestety osobnicy jadacy na vercie ( z dobrymi sprzetami) wymuszaja jego uzywanie, zeby wyrownac szanse w walce. Tak wiec mamy lige RTCW VERTEX MOD. Super... nara
PS : Mysle ze zawarlem tez wnioski Shiro z naszej wspolnej rozmowy i testow z vertexem ON/OFF podczasz 4 rund na bridge1c 4x10 zyc.
|