Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Ligi > PRL > Polska Liga - Informacje
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (6): « First ... « 2 3 [4] 5 6 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Zoltan
Warrior (Scrag)

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]DarkXenocide

Ehh jednak to napisze i pewnie sciagnie to na mnie gromy z nieba slabosprzetowcow Prawda jest brutalna, to ze ktos ma za slaby sprzet zeby w to grac nie oznacza, ze ma mnie zmuszac do stosowania takich ustwien jak na skrinach np. czy, ze usprawiedliwia to ich stosowanie przez niego. Bo... na pudelku i w readme pisze jakie sa wymagania sprzetowe to tak proste samo w sobie...

Rozwine wypowiedz:

Nie chce mi sie cytowac twego "rozwiniecia"

Dzieki Xeno - dobitnie uswiadomiles mi, ze czas na mnie. Mam za ch*jowy sprzet zeby WAM dorownac, zebyscie mogli bezstresowo ze mna grac ... widze, ze mecza was takie "lamy" vertexowe jak ja ... i tak na vertexie ledwo wyciskam te 24 klatki i haczy mi sie miejscami, wiec nieraz walcze nie z przeciwnikiem tylko z moim kompem plus do tego dochodzi ping ... fajnie bylo ale widze ze RADA zajela juz stanowisko ... Nie mam tyle hajsu zeby go wylozyc na "cienie i swiatelka" w wolfie ... Czekam teraz na PB i bana na servery ... "Ktos chce grac w RTCW lubi ta gre? ceni? sprawia mu przyjemnosc granie w nia> to niech nam jej nie psuje, proste." - bardzo proste ...

www.bkrieg.prv.pl
[BK] BlitzKrieg, IRCnet #wolfpl

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 08-01-2002 09:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Zoltan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Zoltan Znajdź więcej post'ów przez  Zoltan Dodaj Zoltan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Zoltan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
FF_ZOh1w2
[VAL]po dupie przeciwnika

[FPP]DarkXenocide słaby sprzęt nie jest powodem do śmiechu

Old Post 08-01-2002 11:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil FF_ZOh1w2 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do FF_ZOh1w2 Znajdź więcej post'ów przez  FF_ZOh1w2 Dodaj FF_ZOh1w2 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać FF_ZOh1w2 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[SPECNAZ]RoL
QLman

quote:

Ehh jednak to napisze i pewnie sciagnie to na mnie gromy z nieba slabosprzetowcow Prawda jest brutalna, to ze ktos ma za slaby sprzet zeby w to grac nie oznacza, ze ma mnie zmuszac do stosowania takich ustwien jak na skrinach np. czy, ze usprawiedliwia to ich stosowanie przez niego. Bo... na pudelku i w readme pisze jakie sa wymagania sprzetowe to tak proste samo w sobie...

Rozwine wypowiedz:

Gra ma wygladac w pewien sposob okreslony, modele mapy, oswietlenie, txtoory etc. Pomijam drobne przerobki skinow etc, jednak w ramach tego co juz jest. Chodzi o to zeby kazdy player widzial swiat podobnie- mial te same szanse grajac w mozliwie podobnym srodowisku. Wrzucajac takie rozne ustawienia, powoduje to ze koles: widzie lepiej znacznie, latwiej celuje, trafia i zabija, ciezko sie ukryc etc etc. TO oczywiste, stosowanie takich rzeczy powoduje zachwianie rownowagi- rownych szans na starcie dla graczy, slowem np wymusi stosowanie podobnych ustawien przez innych np. w lidze, bo nikt nie bedzie chcial przegrywac wlasnie o taka roznice jak widzenie przeciwnika... ktora czesto moze wlasnie byc tymi paroma % przewagi przez ktore sie zginie. Ja jestem osobiscie gluchy na arg, mam za slabego kompa, bo odpowiedz na cos takie lezy juz wypowiedzi : MAM ZA SLABEGO... bla, bla, bla...

To co pishe z tyłu pudełka to są minimalne ustawienia aby gra wogule ruszyła (i tak mocno naciągane przez dystybutorów, by wiecej sprerzedać...) I jeśli przykładowo mam taki komp jaki jest na pudełku (najnirzsze ustawienia) nie znaczuy to że bede mógł sobie równo pograć... ... Poza tym oni pracują nad tymi ustaiweniami po to by ładnie SP wyglądał... Bo gdyby nie chcieli by gra wygłądała szaro-biało to by nie dali w konsoli takiej swobody działania... A tak poza tym co ma ten PB robić ? Kikać cziterów którzy używają ewidentnych czitów (aimbot itp.) czy ludzi którzy wykorzystują możliwości gry dane przez samych producentów ? Bo mnie osobiście sie wydaje że to pierwsze... Co ofkoz nie znaczy że taki r_picmip jest małym przegięciem...

Old Post 08-01-2002 13:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [SPECNAZ]RoL Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [SPECNAZ]RoL Znajdź więcej post'ów przez  [SPECNAZ]RoL Dodaj [SPECNAZ]RoL do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [SPECNAZ]RoL prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Re: Argh!!!

quote:
Napisane oryginalnie przez BadIdea
Syf kicha tandeta... po to sie ludzie mecza robac mapy, textury, oswietlenie i modele... zeby pozniej pacany robily z gierki PacMana?

Zgadzam sie! Trzy miesiace robilam mapke do Q3 - tak zeby wygladala pieknie... a potem sie okazalo ze jest do kitu bo jak sobie ludzie wszystkie rzeczy w grze zmienjszyli na maxa to mapa zrobila sie zbyt jaskrawa...

Poza tym lubie jak gra ladnie wyglada i ma klimat - dlatego w rtcw gram tak jak jest ustawione defaultowo aby czuc sie jak na wojnie a nie wsrod czarno bialych blokow

Old Post 08-01-2002 17:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
C4|Shiro
Crane

quote:

o xeno tera to mnie wqrwiles....*******ony egoisto...pewnie jakbys mial slaby sprzet to bys mowil ze vertex rula i mozna na nim grac...wiesz...takie stwierdzenia sa egoistyczne i chamskie...no ale cooz...Ciebie stac na lepszego kompa ma byc stac i innych...eh...bo jak nie to maja problem
...OD DNIA DZISIEJSZEGO MINIMUM SPRZETU TO TAKI JAK MA XENO... LOL **** LOL

btw. zeby nie bylo ze jestem slabo sprzetowiec...mam athlona 850 128 ram i ge2mx400 32mb

wiec dla mnie nie problem taka bariera...ale nie kazdego stac na takiego kompa...

pomysl zanim cos napiszesz!!!

Old Post 08-01-2002 17:37
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil C4|Shiro Kliknij tutaj by wysłać e-maila do C4|Shiro Znajdź więcej post'ów przez  C4|Shiro Dodaj C4|Shiro do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać C4|Shiro prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DarkXenocide
Prezes Poison

quote:
Napisane oryginalnie przez C4|Shiro

o xeno tera to mnie wqrwiles....*******ony egoisto...pewnie jakbys mial slaby sprzet to bys mowil ze vertex rula i mozna na nim grac...wiesz...takie stwierdzenia sa egoistyczne i chamskie...no ale cooz...Ciebie stac na lepszego kompa ma byc stac i innych...eh...bo jak nie to maja problem
...OD DNIA DZISIEJSZEGO MINIMUM SPRZETU TO TAKI JAK MA XENO... LOL **** LOL

btw. zeby nie bylo ze jestem slabo sprzetowiec...mam athlona 850 128 ram i ge2mx400 32mb

wiec dla mnie nie problem taka bariera...ale nie kazdego stac na takiego kompa...

pomysl zanim cos napiszesz!!!

Dokladnie tego sie spodziewalem pomyslalem co pisze, wiedzialem ze bedzie krzyk, pisk i zgnile jajka. Takie sa realia gry ID do nich to pisz nie do mnie. Gra ma swoje wymagania to suchy fakt i nie ma o czym dyskutowac. Ja rozumiem bole tego typu mialem mx200 do niedawna i szlo grac na 800x600 spoxz, nic nie musialem kombinowac. Wiec na slabyszch kartach mozna i 640 grac z txtorami, nie zmienie swojej wypowiedz Wq sie shiro dalej Jesli ktos musi robic chlew z tej gry to czytac wyzej o slabym sprzecie. Wsiade w syrene na Rally MP i powiem wyjebcie swoje silniki V8 bo ja tez chce cie scigac i dorobie sobie silnik odrzutowy i #@# , co z tego ze to zmienia charakter wyscigu i jego reguly , olac nie stac mnie na V8 mam gdzies, bede szybszy z JETem w dupie

BTW moj dobry qmpel z CSa poprostu nie gra w RTCW bo ma sprzet zaslaby ale rznac gry nie bedzie i taka postawe rozumiem.

To ze chce grac normalnie nie jest egoizmem. tylko to ze goscie ustawieniami ulatwiajacymi gre, zmuszaja mnie do ich stosowanie , czyli utraty 90% tego co lubie w RTCW klimatu, estetyki etc. Majac slaby sprzet nie trzeba rznac txt, mozna ogrniaczyc all do min. Jesli to nie starczy to poprostu SORRY! Gra jest z roku 2001 a nie z 1998.

FIRST IMPACT: board.hive.pl

Old Post 08-01-2002 20:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DarkXenocide Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DarkXenocide Znajdź więcej post'ów przez  DarkXenocide Dodaj DarkXenocide do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DarkXenocide prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Chrumkules
Watch your back!

kurde same problemy! A ja zapytam moze troche jak lama - kiedy wreszcie pogramy... - panowie to tylko kurde gra - na prawde nie ma sie o co klocic - wazne zeby dobra zabawa byla, a widze ze niektorzy to biora RTCW tak na powaznie ze az szkoda slow!

Old Post 08-01-2002 20:55
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Chrumkules Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Chrumkules Znajdź więcej post'ów przez  Chrumkules Dodaj Chrumkules do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Chrumkules prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Zoltan
Warrior (Scrag)

quote:

BTW moj dobry qmpel z CSa poprostu nie gra w RTCW bo ma sprzet zaslaby ale rznac gry nie bedzie i taka postawe rozumiem.

Ok, Twoim zdaniem powinienem teraz wyj*bac Wolfa z twardego bo nie zasluguje na gre z Toba ?? Tak ??? Mam to tak rozumiec ?? Shiro ma jednak chyba co nieco racji ... Ale prawde powiedziawszy ja mam gdzies kto co mysli jak ja gram ... Moze ktos mi jeszcze do garnka bedzie zagladal i sprawdzal co jem na obiad ? Nie mam zamiaru sie kryc ze gram na vertexie - bo na pewno nie jestem sam tylko inni sie boja przyznac ... Pewnie nawet znajda sie i tacy co maja wypasione sprzety a uzywaja vertexa. Dlaczego ?? Bo tak mozna. Opinie zniesmaczonych mapmakerow mnie nie ruszaja i biore na nie totalny ignore - gram dla przyjemnosci a nie dla podziwiania widokow. Nie uzywam zadnych chamskich skinow, zadnego picmipa ale przywalanie sie do vertexa jest moim zdaniem zagraniem ponizej pasa ... nie spodziewalem sie tego po Tobie Xeno ... Moze tak troche tolerancji dla gosci ze slabszym sprzetem co ?? ... Czuje teraz spoko text jak kogos poloze - eeee Zoltan no jasne, przeciez ty grasz na vertexie ... ROTFL - pieprze realizm w wolfie ... realizmu to ja mam potad na codzien w zyciu ...

www.bkrieg.prv.pl

Old Post 08-01-2002 21:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Zoltan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Zoltan Znajdź więcej post'ów przez  Zoltan Dodaj Zoltan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Zoltan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DarkXenocide
Prezes Poison

quote:
Napisane oryginalnie przez Zoltan

Ok, Twoim zdaniem powinienem teraz wyj*bac Wolfa z twardego bo nie zasluguje na gre z Toba ?? Tak ??? Mam to tak rozumiec ?? Shiro ma jednak chyba co nieco racji ... Ale prawde powiedziawszy ja mam gdzies kto co mysli jak ja gram ... Moze ktos mi jeszcze do garnka bedzie zagladal i sprawdzal co jem na obiad ? Nie mam zamiaru sie kryc ze gram na vertexie - bo na pewno nie jestem sam tylko inni sie boja przyznac ... Pewnie nawet znajda sie i tacy co maja wypasione sprzety a uzywaja vertexa. Dlaczego ?? Bo tak mozna. Opinie zniesmaczonych mapmakerow mnie nie ruszaja i biore na nie totalny ignore - gram dla przyjemnosci a nie dla podziwiania widokow. Nie uzywam zadnych chamskich skinow, zadnego picmipa ale przywalanie sie do vertexa jest moim zdaniem zagraniem ponizej pasa ... nie spodziewalem sie tego po Tobie Xeno ... Moze tak troche tolerancji dla gosci ze slabszym sprzetem co ?? ... Czuje teraz spoko text jak kogos poloze - eeee Zoltan no jasne, przeciez ty grasz na vertexie ... ROTFL - pieprze realizm w wolfie ... realizmu to ja mam potad na codzien w zyciu ...

Powiem tylko tyle : nigdzie nie pisalem ani slowa o vertexie, chodzi o te 2 skriny ktore zalaczylem iles postow wczesniej , czytaj uwaznie zanim wyskoczysz na kogos. Po 2 topic dotycyz ligi a tam trzeba zrobic wszystko zeby szanse byly rowne, chyba o tym zapominacie...
EOT

Edytowane przez DarkXenocide dnia 08-01-2002 o godz. 21:41

Old Post 08-01-2002 21:27
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DarkXenocide Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DarkXenocide Znajdź więcej post'ów przez  DarkXenocide Dodaj DarkXenocide do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DarkXenocide prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Zoltan
Warrior (Scrag)

quote:

Powiem tylko tyle : nigdzie nie pisalem ani slowa o vertexie, chodzi o te 2 skriny ktore zalaczylem iles postow wczesniej , czytaj uwaznie zanim wyskoczysz na kogos.
EOT

Wyjasnij co mam rozumiec pod pojeciem "slabosprzetowiec" oraz "Tak wiec mowie: rownowaga i jak najbardziej zblizone warunki gry, czyli txt etc all ON , res rozne , czy stopien komplikacji modeli ale to nie wplywa na widzenie przeciwnika np z bitch na upper base czy bunkrach. " ? all ON ? ... vertex off ?

www.bkrieg.prv.pl

Old Post 08-01-2002 21:43
kag
fenix

zanim zrobi sie wojna to moze jakos was ostudze. ludzie spokojnie bo sie pozabijacie ...
rozumiem ludzi ktorzy chca grac i tna fx'y zeby mogli po prostu zagrac a nie miec slideshow, natomist zupelnie czym innym dla mnie jest ciecie wszystkich ustawien tak zeby jak najwiecej widziec, widziec wiecej od innych , zapewnic sobie kazda, minimalna nawet przewage w grze, nadrabiac braki w skillu zmianami grafiki
grajac po sieci nie walczymy tylko pomiedzy soba ale takze ze soba, o ile jescze lepiej potrafimy zagrac, im bardziej wyrownane sa warunki zewnetrzne [ nie ma i nie bedzie takich samych dla wszystkich chociazby ze wzgledu na lacza i sprzet] tym bardziej skill, pomyslowosc i gra teamowa decyduje o sukcesie
podsumowaujac : zmiany wyswietlania grafiki [bez przesady, nie mieszac w txturach] - tak, zmiany zeby wygrac za wszelka cene NIE

zanim ktokolwiek zacznie na mnie wieszac psy prosze zeby dokladnie i powoli przeczytal to co napisalem, a w razie odmiennego zdania prosze o cytat do ktorego sie odnosi

rozmawiajmy rzeczowo, nie obrazajmy sie i nie wyzywajmy, szkoda zycia na glupie klotnie i nienawisc, PEACE

Old Post 08-01-2002 21:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil kag Kliknij tutaj by wysłać e-maila do kag Znajdź więcej post'ów przez  kag Dodaj kag do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać kag prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DarkXenocide
Prezes Poison

quote:
Napisane oryginalnie przez Zoltan

Wyjasnij co mam rozumiec pod pojeciem "slabosprzetowiec" oraz "Tak wiec mowie: rownowaga i jak najbardziej zblizone warunki gry, czyli txt etc all ON , res rozne , czy stopien komplikacji modeli ale to nie wplywa na widzenie przeciwnika np z bitch na upper base czy bunkrach. " ? all ON ? ... vertex off ?

slabosprzetowiec: osoba nie posiadajaca sprzetu spelniajacego wymagania oficjalne gry RTCW. W rozumieniu kogos, kto tym tlumaczy obcinanie grafiki ktore ulatwia balbalblal juz pisalem to- skreeny.

Rownowaga i jak najbardziej zblizone warunki gry, czyli txt etc all ON , res rozne , czy stopien komplikacji modeli ale to nie wplywa na widzenie przeciwnika np z bitch na upper base czy bunkrach.

Nie bede tego tlumaczyl, co tu do tlumaczenia, zreszta kag post wyzej tez o tym napisal . moze bardziej zrozumiale.

Vertex ON/OFF - nie pisalem nic o vertexie ale napisze bo widac ktos widzi wiecej w moich literkach niz ja... Moim zdaniem OFF jesli sprzet pozwala, jesli nie - ON, bo jest dostepny z system/graphics normalnie mycha. O czym juz tu pisano ze te ustawienia dostepne po nacisnieciu ESC etc, all beda legal.

Old Post 08-01-2002 22:31
Zoltan
Warrior (Scrag)

OK, moj blad ... mam zly dzien ... zdarza sie ... cos moze mnie ponioslo ... EOT

www.bkrieg.prv.pl

Old Post 08-01-2002 22:45
sud
sudden death

quote:

slabosprzetowiec: osoba nie posiadajaca sprzetu spelniajacego wymagania oficjalne gry RTCW.

Wlasnie ciekawe czy ktos gra na tym minimum i czy da sie bez kombinowania w konsoli spokojnie i plynnie postrzelac?
Na pudelku jest napisane:
- akcelerator 3D z 16MB VRAM kompatybilny z OpenGL
- PII 400Mhz lub Athlon
- 128 RAMu

Old Post 08-01-2002 23:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sud Kliknij tutaj by wysłać e-maila do sud Znajdź więcej post'ów przez  sud Dodaj sud do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sud prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DarkXenocide
Prezes Poison

quote:
Napisane oryginalnie przez sud

Wlasnie ciekawe czy ktos gra na tym minimum i czy da sie bez kombinowania w konsoli spokojnie i plynnie postrzelac?
Na pudelku jest napisane:
- akcelerator 3D z 16MB VRAM kompatybilny z OpenGL
- PII 400Mhz lub Athlon
- 128 RAMu

Nie mam zielonego pojecia ale sprawdzalem cos takiego:

PIII@400 skrecilem go w dol. 256RAM, wyjalem 1 kostke znowu mu, i wlozylem poprzednia karte- mx200-32mb i na 800x600 gralo sie dosc elegancko. Podejrzewam ze min, to sa takie wiesz, zeby sprzedac wiecej bo i tak nich prawdopodobnie trzeba all obciac w 640. Tak mysle, ale nie wiem, nie sprawdzalem.

Old Post 08-01-2002 23:42
FF_ZOh1w2

Ja grałem w testa na PII266@338 z Gfmx400 64mb i jakoś dało się grać ale z Verteksem i z mniejszymi detalami w 800x600x32 ( tzn oczko niżej niż maks detale - na pewno gra nie wyglądała tak jak to pokazywał Darkxeno ). Z tego co zauważyłem to RTCW wymaga raczej mocnej karty niż mocnego procka.

Old Post 08-01-2002 23:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil FF_ZOh1w2 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do FF_ZOh1w2 Znajdź więcej post'ów przez  FF_ZOh1w2 Dodaj FF_ZOh1w2 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać FF_ZOh1w2 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DarkXenocide
Prezes Poison

quote:
Napisane oryginalnie przez FF_ZOh1w2
Ja grałem w testa na PII266@338 z Gfmx400 64mb i jakoś dało się grać ale z Verteksem i z mniejszymi detalami w 800x600x32 ( tzn oczko niżej niż maks detale - na pewno gra nie wyglądała tak jak to pokazywał Darkxeno ). Z tego co zauważyłem to RTCW wymaga raczej mocnej karty niż mocnego procka.

To nie wiem bo jaj mam mocna karte domowa i FPS mam sredniaweee, nie jestem zadowolony zbytnio. Gosc z Q3 jak juz pisalem tlumaczyl ze najwiecej w tym engine jednak CPU mi da.

Btw ale np w 640x juz by ci sie gralo na looziku pewnie?

Old Post 09-01-2002 01:01
DarkXenocide
Prezes Poison

Angry VERTEX...

Zaczne od tego, ze nigdy wczesniej tego nie uzywalem to byl moj "first time".

No ale od poczatku, z nudy w nocy zaczelismy sie z C4|Shiro duelowac na bridge1c LTkami. Gramy, gramy gine sobie, i nagle zadaje pytanie Shiro... jak ty mnie tak szybko widzisz, albo tak daleko Chcialem dodac inne skiny? (przyznaje ze glupio mi bylo sugerowac ze ma jakies widoczeniejsze hehe), ale nie musialem bo padla odpowiedz Vertex. Ja caly czas myslalem ze to jakies uproszczone oswietlenie, gorszy cien estetycznie itp. No i wlaczam to sobie i... jezz nie ma zadnych cieni, nigdzie... Nagle ubywa mi wszystkich smierci typu: zaczajka w ciemny kacie... nagle nie gine jak pacyna siedzac pewnym ze Shiro mnie nie widzi, bo tu jest CIEMNO! To ustawienie diametralnie zmienia przebieg i wyglad gry. Cien nie jest juz strategicznym miejscem tylko jasnym katem. Nie marnuje juz czasu na wpatrywanie sie w zacienione miejsca czy ich dokladna lustracje... bo widze odrazu ze nic tam nie ma... Dwa przyklady, pozniej Shiro zmienil na moje ustawienia - light mapa i sam byl zdziwiony hehe, bo mnie nie widzial na bridge np w kratkach na balkonie (miejsce snipera) nawet z polowy mostu na brightness max. Poprzednio sciagal mnie z 2 konca mapki... a ja sie dziwowalem Tak samo budki straznicze zacienione z wiekszej odleglosci przeciwnik nie widoczny, jesli nie strzela *tez mnie tak z 2 razy zabil*, no ale mam vertexa ON widze all i jestem masta.

Nasze wnioski byly zgodne to nie powinno byc uzywane w lidze, ale nikt sie nie bedzie uzeral z forsowaniem tego wniosku, bo czesc ludzi ma poprostu za slabe kompy i opcja jest w menu. Pozostaje pytanie czemu ludzie z mocnymi kompami to uzywaja ( a sa tacy i to ze znanych klanow). Bo coz z cieniem widac sobie nie radza i normalnym oswietleniem zaplanowanym do mapy, bo cienie tez sa pozycjami taktycznymi etc i mapa tez ma spojnosc logiczna. Teraz sie dziwie kto normalny w wiekszosc z nich wejdzie, bo nie ja.

Podsumowujac jest to dla mnie pierwsze okaleczenie gry, traci duzo z klimatu dla mnie ( to moje osobiste zdanie) brak cieni, gry swiatel. Niestety osobnicy jadacy na vercie ( z dobrymi sprzetami) wymuszaja jego uzywanie, zeby wyrownac szanse w walce. Tak wiec mamy lige RTCW VERTEX MOD. Super... nara

PS : Mysle ze zawarlem tez wnioski Shiro z naszej wspolnej rozmowy i testow z vertexem ON/OFF podczasz 4 rund na bridge1c 4x10 zyc.

Old Post 09-01-2002 04:58
C4|Shiro
Crane

Re: VERTEX...

quote:
Zaczne od tego, ze nigdy wczesniej tego nie uzywalem to byl moj "first time".

No ale od poczatku, z nudy w nocy zaczelismy sie z C4|Shiro duelowac na bridge1c LTkami. Gramy, gramy gine sobie, i nagle zadaje pytanie Shiro... jak ty mnie tak szybko widzisz, albo tak daleko Chcialem dodac inne skiny? (przyznaje ze glupio mi bylo sugerowac ze ma jakies widoczeniejsze hehe), ale nie musialem bo padla odpowiedz Vertex. Ja caly czas myslalem ze to jakies uproszczone oswietlenie, gorszy cien estetycznie itp. No i wlaczam to sobie i... jezz nie ma zadnych cieni, nigdzie... Nagle ubywa mi wszystkich smierci typu: zaczajka w ciemny kacie... nagle nie gine jak pacyna siedzac pewnym ze Shiro mnie nie widzi, bo tu jest CIEMNO! To ustawienie diametralnie zmienia przebieg i wyglad gry. Cien nie jest juz strategicznym miejscem tylko jasnym katem. Nie marnuje juz czasu na wpatrywanie sie w zacienione miejsca czy ich dokladna lustracje... bo widze odrazu ze nic tam nie ma... Dwa przyklady, pozniej Shiro zmienil na moje ustawienia - light mapa i sam byl zdziwiony hehe, bo mnie nie widzial na bridge np w kratkach na balkonie (miejsce snipera) nawet z polowy mostu na brightness max. Poprzednio sciagal mnie z 2 konca mapki... a ja sie dziwowalem Tak samo budki straznicze zacienione z wiekszej odleglosci przeciwnik nie widoczny, jesli nie strzela *tez mnie tak z 2 razy zabil*, no ale mam vertexa ON widze all i jestem masta.

Nasze wnioski byly zgodne to nie powinno byc uzywane w lidze, ale nikt sie nie bedzie uzeral z forsowaniem tego wniosku, bo czesc ludzi ma poprostu za slabe kompy i opcja jest w menu. Pozostaje pytanie czemu ludzie z mocnymi kompami to uzywaja ( a sa tacy i to ze znanych klanow). Bo coz z cieniem widac sobie nie radza i normalnym oswietleniem zaplanowanym do mapy, bo cienie tez sa pozycjami taktycznymi etc i mapa tez ma spojnosc logiczna. Teraz sie dziwie kto normalny w wiekszosc z nich wejdzie, bo nie ja.

Podsumowujac jest to dla mnie pierwsze okaleczenie gry, traci duzo z klimatu dla mnie ( to moje osobiste zdanie) brak cieni, gry swiatel. Niestety osobnicy jadacy na vercie ( z dobrymi sprzetami) wymuszaja jego uzywanie, zeby wyrownac szanse w walce. Tak wiec mamy lige RTCW VERTEX MOD. Super... nara

PS : Mysle ze zawarlem tez wnioski Shiro z naszej wspolnej rozmowy i testow z vertexem ON/OFF podczasz 4 rund na bridge1c 4x10 zyc.

dokladnie...z tym ze u mnie sytuacja wygladal odwrotnie...
z powodow sprzetowych na niektorych mapach gram z vertexem...taka mapa jest bridge...dzis po raz pierwszy zagralem na niej z lightmapa (zagralem...poogladalem zdjecia) ... i mniejsza ze skaczaca grafa... gra jest trudniejsza bardziej wymagajaca i... bardziej kamperska ... ale moje zdanie jest takie iz w wolfie nie ma miejsca na okreslenie kamper...

niestety Vertex ulatwia gre i to sporo...

...coz nawrzeszczalem pare postow wyzej na Xeno a on ma troche racji... ludzie ze slabymi kompami (np ja) zanizaja stopien trudnosci gry...
...i sa tez ludzie ktorzy robia to umyslnie...czyli wszyscy ktorzy maja dobre sprzety a i tak vertexuja...cos niesety albo urok albo sraczka:/

Old Post 09-01-2002 05:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil C4|Shiro Kliknij tutaj by wysłać e-maila do C4|Shiro Znajdź więcej post'ów przez  C4|Shiro Dodaj C4|Shiro do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać C4|Shiro prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
FF_ZOh1w2

quote:

Btw ale np w 640x juz by ci sie gralo na looziku pewnie?

Pewnie tak ale wolałem odjąć jedno oczko z detali tekstru i grać na większej rozdzielczości ( tzn. w 800x600 - zawsze wszystko dokładniej widać i na dalszy dystans jest wyraźniejszy obraz). O dziwo przy 64mb karcie paleta barw nie odgrywa już tak wielkiego znaczenia ( tzn. nie spada ilość klatek po ustawieniu 32 bitów), wcześniej miałem 32mb Gf2mx i o ustawieniu większej palety niż 16 bitów mogłem sobie tylko pomażyć ( z tego wnioskuje że karata ma jednak spory wpływ na RTCW).

Old Post 09-01-2002 09:50
KIeliH
Training (Enforcer)

Thumbs down Zle sie dzieje

Mam 366, GF MX32MB, 128MB i gralem 800x600x32 ze "swiatelkami" z roznym skutkiem (czasem 5 FPS). Fajnie skonac w ciemnym miejscu ... zawsze to przyjemniejsza smierc . Jednak z tego co zauwazylem to znakomita wiekszosc graczy "widzi w ciemnosci" , wiec i ja dalem sobie siana - teraz wiem gdzie sie nie schowam.
Jezeli chodzi o lige, to jestem przekonamy, ze stosowane beda kazde dostepne srodki dopingowe - .

• Aha i chcialbym zaapelowac do robiacych mapy, zeby sie nie wysilali z oswietleniem... i tak nie jest to doceniane.

p.s. czy MG40 powinien strzelac pod woda ....chyba nie...a niektorym strzela.

gg #78870
irc #wolfpl

Old Post 09-01-2002 09:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil KIeliH Kliknij tutaj by wysłać e-maila do KIeliH Znajdź więcej post'ów przez  KIeliH Dodaj KIeliH do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać KIeliH prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ins@ne
I'm not mad i'm insane...

Angry Re: Zle sie dzieje

quote:
Napisane oryginalnie przez KIeliH
....p.s. czy MG40 powinien strzelac pod woda ....chyba nie...a niektorym strzela.

Chodzi Ci zapewne o mp40 - też widziałem ten syf (Thompsona dla płetwonurków zresztą też); niemałe było moje zdziwienie gdy ja wyskakuje do gościa z knifem, a dostaje w prezencie - tak z 3/4 magazynka. To kolejny bug tak jak lornetka+granaty - imho granie z czyms takim to trzoda i syf

ps. pozdrowienia dla płetwonurków i ornitologów (nie będę walił moralki bo to i tak nie ma sensu)

Old Post 09-01-2002 12:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ins@ne Kliknij tutaj by wysłać e-maila do ins@ne Znajdź więcej post'ów przez  ins@ne Dodaj ins@ne do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ins@ne prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
FF_ZOh1w2

Chwile chwile nie tak prędko to nie żaden bug, może chodzi wam o to ze ktoś wystawiał głowę ponad wodę, wtedy można normalnie strzelać tyle że nie widać gdzie się strzela więc to też wymaga pewnego kunsztu od strzelca . Ale jeśli chodzi o sytuację w której koleś w pełni dał nura pod wodę i strzela ... hmmm .... to już jest cokolwiek dziwne

Old Post 09-01-2002 13:17
ins@ne

wiem co mówie (pisze)

to było na mp_bridge gdy brałem poranną kąpiel pod mostkiem

Old Post 09-01-2002 16:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ins@ne Kliknij tutaj by wysłać e-maila do ins@ne Znajdź więcej post'ów przez  ins@ne Dodaj ins@ne do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ins@ne prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
kag
fenix

1. VERTEX - ludzie z mocnym sprzetem uzywajacy vertexa - opanujcie sie! chcecie wygrac za wszelka cene? pomc sobie i ulatwic gre? szukajcie aimbotow i innego gowna grrrr
2. strzelanie pod woda, jedyne strzelanie + woda jakie znam to to z wynurzeniem , nie widzialem strzelania na pelnym zanurzeniu, wiec o czym mowimy ? ktos strzela beda calkiem pod woda ?

Old Post 09-01-2002 17:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil kag Kliknij tutaj by wysłać e-maila do kag Znajdź więcej post'ów przez  kag Dodaj kag do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać kag prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Re: Zle sie dzieje

quote:
Napisane oryginalnie przez KIeliH

• Aha i chcialbym zaapelowac do robiacych mapy, zeby sie nie wysilali z oswietleniem... i tak nie jest to doceniane.

wiemy .... ale to odbiera duzo przyjemnosci z robienia mapki ... to jest sztuka zrobic cos ladnego a tacy sobie wszystko powylaczaja i....

Old Post 09-01-2002 17:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ins@ne

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]kag
ktos strzela beda calkiem pod woda ?

tak - widziałem, zginąłem, miałem na grobie R.I.P killed by płetwonurek (podwodny Thompson)

Edytowane przez ins@ne dnia 09-01-2002 o godz. 18:22

Old Post 09-01-2002 18:10
Cain
Warrior (Scrag)

gram na vertexie i nie obchodzi mnie co o tym mysla inny, tak samo nie interesuje mnie jak gra ktos inny. Jesli ktos nei potrafi grac bez jakis trikow z podmiana txtor zeby widziec wszystko i wszedzie to niech sobie tak gra, to nie moja sprawa....

Old Post 09-01-2002 18:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Cain Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Cain Znajdź więcej post'ów przez  Cain Dodaj Cain do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Cain prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Chrumkules
Watch your back!

quote:
Napisane oryginalnie przez Cain

z powyzsza wypowiedzia Z0ltana zgadzam sie w 100 %, gram na vertexie i nie obchodzi mnie co o tym mysla inny, tak samo nie interesuje mnie jak gra ktos inny. Jesli ktos nei potrafi grac bez jakis trikow z podmiana txtor zeby widziec wszystko i wszedzie to niech sobie tak gra, to nie moja sprawa....

dobrze gada trza mu podbic lufe... a tych co graja na vertexie, bez textur czy jak tam tylko dlatego ze lepiej widac perzeciwnika to mam gleboko w - szkoda tylko ze dla nich bardziej liczy sie wygrana niz dobra zabawa!

Old Post 09-01-2002 19:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Chrumkules Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Chrumkules Znajdź więcej post'ów przez  Chrumkules Dodaj Chrumkules do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Chrumkules prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DarkXenocide
Prezes Poison

quote:
Napisane oryginalnie przez Cain
gram na vertexie i nie obchodzi mnie co o tym mysla inny, tak samo nie interesuje mnie jak gra ktos inny. Jesli ktos nei potrafi grac bez jakis trikow z podmiana txtor zeby widziec wszystko i wszedzie to niech sobie tak gra, to nie moja sprawa....

Aha...
To chyba trzeba napisac taki pkt regulaminu :

Skoro liga ma wylonic najlepszy team, a potrzebne do tego sa usrednione choc warunki walki, musi byc jakis odnosnik, rowne szanse etc to podstawa wszelkich zawodow, pkt X brzmi, goraco zalecane jest uzywanie VERTEX ON, gdyz wiekszosc tego uzywa, tu sciagniesz SKIN PACK RED/GREE+Yellow Heads. To powinno sprawic ze bedziecie wszyscy mieli podobne szanse. Dodatkowo uzyj tych ustawien mcmipy, txt rozne. Prawdopodobnie wraz ze zmianami walki otrzymasz tez instrukcje jak : uzywac broni pod woda, nieskonczonej liczy granatow i widziec przeciwnika przez sciany... etc etc. bedziemy wam pomagac wyrownac szanse w miare rozwoju sytuacji. GOOD LUCK.

albo pkt Y: uzywaj dowolnych ustawien gry.

Zalosne, nara, wylaczam sie z tego topika

Old Post 09-01-2002 22:50
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 07:23.    Strony (6): « First ... « 2 3 [4] 5 6 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions