quote: Napisane oryginalnie przez deathcrush
szkoda tylko ze obaj widzicie tylko dwie postawy : TAK i NIE, czyli tak jakby byly tylko 2 rodzaje Polakow, ci ktorzy mysla na NIE (idioci) i ci ktorzy sa na TAK (moze i tez idioci, ale nie chca zeby ich miec za idiotow, wobec czego smieja sie z idiotow ktorzy sa idiotami bo mowia idiotyczne rzeczy )
No chej! Nie upraszczaj. Oczywiste, że wśród zwolenników jak i przeciwników jest wielu ludzi, których rozumowanie jest rozsądne.
Odnosiłem się do skrajnego przypadku, który zapodał MaslaV ku ucieszcze boardowiczów. Takiego gościa jak ten z mp3 można słuchać tylko dla zabawy lub w ramach praktyk lekarskich. To już jest choroba psychiczna.
Ciągle jeszcze zastanawiam się jaką odpowiedź wybrać w referendum. Postanowiłem nawet zapoznać się z treścią tego traktatu. Może nie przeczytam go w słowo w słowo, ale będę starał się odszukać w nim najbardziej interesujących mnie kwestii.
Sprawa jest naprawdę skomplikowana. Jeśli przeważy odpowiedź TAK nigdy nie dowiemy się co by było gdybyśmy odpowiedzieli NIE i na odwrót 
Moim zdaniem, ze względu na zbyt wiele różnych czynników nie można wprost przekładać tego co stało się z krajami, które przystąpiły do UE i co stało się z tymi, które odmówiły, na to co spotka Polskę. Można gdybać, ale pewności nigdy nie będzie.
Prywatnie obstawiam, że społeczeństwo opowie się na TAK. Argumenty eurosceptyków często przedstawiane są w sposób niechlujny, chaotyczny i prostacki. Ostatnio na klatce leżały gazetki UPR. Ponieważ przygotowuję się do egzaminu przeczytałem ją w całości, bo każdy pretekst jest dobry by odłożyć naukę Kilka spostrzeżeń rzeczywiście było ciekawych, ale liczne błędy w składni zdania, różne podwórkowe teksty czy tak samo oklepane frazesy jak ich przeciwników powodują, że ktoś kto nie jest ideologicznie nakręcony po paru akapitach taką gazetkę wyrzuci.
"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|