Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Komputer rujnuje moje zycie...
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
SweepeR
sweter

Komputer rujnuje moje zycie...

http://www.promode.org/columns/xfoo/

To jest adres kolumny znanego gracza Q3. Przeczytajcie ja sobie (uaktualnienie z dnia 22 maja). Podpisuje sie pod nia nogami i rekami. A ponizej podaje wam artykul, ktory wlasnie napisalem, ktory pojdzie do FPP Zone sierpniowego:

---------------------------------

1) Huh, blo mnie pogania, żeby oddać zaraz teksty do FPP Zone, a ja nie mam żadnego napisanego, a co gorsza nie mam żadnego pomysłu. Dlatego zdecydowałem się napisać coś "off topic" do nowego działu.
2) Pewnie jak spojrzeliście na tytuł to pomyśleliście sobie "No nie. Znowu jakiś nudny artykuł o uzależnieniu od komputera. Nawet nie chce mi się tego czytać." To tylko świadczy o jednym... Zaliczacie się do "skażonych "

Do refleksji na temat tego artykułu skłonił mnie xfoo publikując w swojej kolumnie (http://www.promode.org/columns/xfoo/) wypracowanie na temat swojego życia ). xfoo jest/był jednym z najlepszych graczy ProMode na świecie. Brał udział w lidze Clash Of The Titans (CoTT), gdy nagle zdarzyło się w jego życiu coś, co przerwało tą dobrą passę . O tym właśnie napisał. Otóż pewnego wieczoru wybrał się do swoich kumpli na zabawę. Oglądali jakiś ciekawy film, jedli pizzę i kij wie co jeszcze . W pewnym momencie zorientował się, że musi biec do domu, gdyż jest umówiony na mecz właśnie w lidze CoTT. Pożegnał swoich znajomych (którzy nota bene musieli mieć "ciekawą" minę) i udał się do siebie. Po drodze zaczął się zastanawiać co zrobił - zostawił swoich najlepszych kumpli, w najlepszym punkcie zabawy tylko po to, żeby grać w jakąś tam grę i siedzieć samemu w ciemnym pokoju przed ekranem monitora. Zrobił to, mecz przegrał (ale to nie jest tu ważne). Następnie uaktualnił swoją kolumnę. Pozwolę sobie przytoczyć niektóre fragmenty jego wypowiedzi.

"Im więcej nad tym rozmyślałem, tym bardziej stawało się to prawdziwe. Wszystko co robiłem dotyczyło komputera. Wracam ze szkoły około 16, włączam PC, sprawdzam newsy, rozmawiam na ircu, pogram trochę... i już północ."
Przyznajcie, czyż nie podobnie wygląda Wasze życie? Czy komputer nie wypełnia waszych piątkowych i sobotnich wieczorów. "Bo wtedy jest dobry transfer" - bo wtedy wasze życie umiera.

"Nie, nie znaczy to, że jestem samotnikiem. Nie czuję się po prostu dobrze pośród ludzi, których nie znam. I jest tylko parę osób, które tak naprawdę dobrze znam (na "braterskim" poziomie). I prawdę mówiąc, nie lubię większości ludzi."
Huh, jakbym słyszał siebie. Dokładnie takie są moje myśli. Z tymże może pierwsze zdanie trochę nie pasuje, ale poza tym to dokładnie ja. I podejrzewam też, że to dokładnie ty, który(a) czytasz ten tekst. Wydaje mi się, że to jest jeden z głównych objawów uzależnienia...

"Byłem na obozie przetrwania. Ośrodek, w którym mieszkaliśmy bardzo, BARDZO śmierdział. Po tym jak skomentowałem to "Jezu, to miejsce jest tak nudne" koleś idący za mną odezwał się "Heh, nudno ci bez twojego komputerka, Janssen?". To mnie naprawdę wkurzyło. Ludzie znają mnie jako maniaka komputerowego, a nie można negować faktu, kiedy ten stoi przed twoimi oczami. Nie chciałem być postrzegany jako taki, więc w moim umyśle nie byłem taki. Cały czas pogrążałem się w tym wszystkim jeszcze bardziej, gdyż wg mnie to nie był problem."
Właśnie. Samooszukiwanie się. Nie dostrzeganie problemu. Podstawowa rzecz. Czy ktoś z Was zastanawiał się nad tym? Czy spojrzał nagle na siebie i stwierdził, że jest uzależniony? Być może tak, ale czy stwierdziliście, że to jest nie dobre? Pewnie powiedzieliście sobie "Dobra, jestem uzależniony, ale co z tego? Czy to czyni mnie gorszym? Mi się to podoba i jak najbardziej odpowiada." Heh...

"Mam teraz dużo więcej czasu wolnego, mam zamiar robić więcej. Jest wiele rzeczy, które zawsze chciałem zrobić, ale byłem za leniwy na nie. Teraz nadszedł czas je zrobić."
Ha, znowu jakbym słyszał siebie. Zauważyłem u siebie coś takiego: wiem, że muszę szybko zrobić jakieś zadanie ze szkoły, albo coś napisać dla kumpla, czy też napisać artykuły do FPP Zone (tiaa... teraz, blo, znasz powód...). Ale najpierw siadam do komputera, muszę sobie trochę pograć. I robię to długo, ważne rzeczy odkładam na później. A później siedzę do 2 w nocy nad książką i się uczę na sprawdzian, wstaję rano nieprzytomny i taki pozostaję w szkole. I potem znowu, i tak w kółko. Gdy przychodzi po mnie kolega czy koleżanka mówię, że nie mam czasu. Szybko się ich pozbywam i siadam z powrotem do komputera. W którymś Kompendium Wiedzy (1 albo 2) z Secret Service'u był taki rysunek: na pierwszym planie stoją same nogi kobiety. Widać, że laska była z niej niezła , w każdym razie nogi zabójcze. Ale tylko do pasa, bo wyżej jest pełno krwi i wystaje tylko kawałek kręgosłupa. A dalej, na drugim planie, stoi młody koleś z parującą spluwą i mówi "Zrozum mała, to nic osobistego, ale jak ktoś mi przeszkadza w graniu...". Za nim oczywiście stoi PC. Teraz widzę, jakie to jest żałosne, a sam wyznawałem tą zasadę... Wracając jeszcze do odkładania wszystkiego na później. Mój starszy brat (hi Skalpel!) ułożył taką sentencję: "Dorastanie polega na coraz częstszym odkładaniu wszystkiego na później". Do niedawna śmiałem się z tego i przyznawałem temu rację. Geez... To tak naprawdę jest straszne! Widzę, jak życie przepływa mi między palcami, a przecież jestem teraz (i wy pewnie też) w najlepszym okresie życia. Jestem młody, nie zmęczony, powinienem się bawić, ŻYĆ! A ślęczę przed tym komputerem jak głupek...

W sumie nie mam już nic więcej do dodania. Zastanówcie się nad tymi słowami, bo naprawdę warto. Poniżej jeszcze zamieszczam pełną treść tego uaktualniena kolumny xfoo (z 22 maja) w oryginale (nie przetłumaczone i bez cenzury). I podpisuję się pod jego słowami rękami i nogami.

SweepeR

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 10-06-2001 20:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SweepeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SweepeR Znajdź więcej post'ów przez  SweepeR Dodaj SweepeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SweepeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]MajeS
Guest

Tekst sympatyczny i pelny prawdy, ale czy czasami nie przesadzasz?

Old Post 10-06-2001 20:35
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bLADE
Guest

lol
100% zacji na pana w spodenkach bokserskich...
... btw: eee... chyba nie jestem jeszcze uzalerzniony, bom jeszcze nie przekladam kompa nad znajomymi

Old Post 10-06-2001 20:54
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]RAPTOR
fpp.pl
Administrator

Jak to leczyć ?

Moze stworzymy grupe anonimowych komputeroholikow ?

Old Post 10-06-2001 21:12
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]RAPTOR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]RAPTOR Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]RAPTOR Dodaj [FPP]RAPTOR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]RAPTOR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
OGO
niema mnie

U mnie tak bylo serio bardzo podobnie a teraz. A teraz to sie wyroslo z tego i juz. Koniec i kropa i tego wam zycze.

Juz nie mam przelicznika kasy na czesci komputerowe, tylko na inne rzeczy bardziej uzyteczne Piwo, cygara 3kropki.

Jak siedzie w domciu i gram i mam telefon ze sie cos szykuje czy to wyjscie do pubu czy nawet wyjscie na dwor aby sie poszlajac i poszukac zajecia to sru kompa w kont i ide. Taksamo mam z ogladaniem TV. Takie zycie z kumplami odkrylem niedawno bo tak szczerze to poltora roczku temu i powiem wam - komputer smierdzi idzcie z kumplami gdziekolwiek a bendzie zajebiscie, wspomnienia z szyder sa wypasne

Old Post 10-06-2001 22:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil OGO Znajdź więcej post'ów przez  OGO Dodaj OGO do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

sweep spox ale nie sadze zeby kazdy siedizal przy kompie od 16 do 24. ja np. siadam poznym wieczorem (20) i jak mi sie chce to siedze do 1-2 z duzymi przerwami. wydaje mi sie natomiast ze kazdy ma prawo decydowac o swoim zyciu i jezeli siedzenie przy kompie sprawia mu wieksza przyjemnosc niz picie z kumplami to rozumiem go. a tak przy okazji to czy nie da sie pogodzic "normalnego" zycia z komputerem? imoh sie da.

Old Post 10-06-2001 23:01
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]MajeS
Guest

no pewno ze sie da...

Old Post 11-06-2001 07:23
OGO
niema mnie

Pewnie ze sie da, ale z umiarem trzeba. No i trzeba tez wiedziec ze istnieje jeszcze zycie poza komputerem. Jezeli ktos wie jakie jest zycie z kumplami na zywo i jakie jest zycie przed kompem i ma swiadomosc istnienia ich to niech sam wybiera.

Old Post 11-06-2001 10:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil OGO Znajdź więcej post'ów przez  OGO Dodaj OGO do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

W sumie wszystko co chciałem powiedzieć, zostało napisane w 1 poście... ale rzeczywiście im więcej spędza się czasu przed komputerem tym mniej się wie o osobach które nas otaczają... w sumie tak nieświadomie się alienujemy...

Old Post 11-06-2001 13:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bLADE
Guest

Jebnijcie mnie w leb gdym mnial przelorzyc kompa nad znajomymi

Old Post 11-06-2001 14:41
SweepeR
sweter

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
sweep spox ale nie sadze zeby kazdy siedizal przy kompie od 16 do 24. ja np. siadam poznym wieczorem (20) i jak mi sie chce to siedze do 1-2 z duzymi przerwami.

Wierz mi, ze sie da. Mam takiego jednego qmpla. Ja tak nie moge, gdyz komp nalezy do mojegoi starszego i w jego pokoju stoi i on na nim pracuje, ale podejrzewam, ze gdyby bylo inaczej to nie raz bym tak siedzial. Wlasnie to, ze komp jest mojego starszego jeszcze mnie jakos ratuje. Ale to nie byly moje slowa, tylko xfoo.

quote:
wydaje mi sie natomiast ze kazdy ma prawo decydowac o swoim zyciu i jezeli siedzenie przy kompie sprawia mu wieksza przyjemnosc niz picie z kumplami to rozumiem go.

Hmm... tylko problem w tym czy to jest swiadoma decyzja czy coraz glebsze pograzanie sie w tym nawet wbrew sobie, tylko ze sie tego niezauwaza, a pozniej jest za pozno. Komputer to jak narkotyk. Nie zdazysz sie obejrzec, a juz siedzisz w tym po uszy. I dopiero dobra kuracja moze Cie z tego wylaczyc. Kuracja, ktora ja wlasnie przechodze (ktora sam sobie wymyslilem, ale jest skuteczna).

quote:
a tak przy okazji to czy nie da sie pogodzic "normalnego" zycia z komputerem? imoh sie da.

Da sie. Ale to jest tak naprawde trudne. I to jest cos co osiagnal OGO i to jest cos do czego ja daze. Bo jednak interesuje sie komputerami i chcialbym zeby z nimi zwiazana byla moja przyszlosc, wiec troche glupio by bylo, gdybym go wogole nie dotykal .

Old Post 11-06-2001 16:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SweepeR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SweepeR Znajdź więcej post'ów przez  SweepeR Dodaj SweepeR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SweepeR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
S4i1or
Thorin Oakenshield

Ja tam mogę wszystko pogodzić... Komp ze szkołą, obowiązkami domowymi (wynoszenie śmieci itd. ) itp.

Old Post 11-06-2001 18:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil S4i1or Kliknij tutaj by wysłać e-maila do S4i1or Znajdź więcej post'ów przez  S4i1or Dodaj S4i1or do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać S4i1or prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]RAPTOR
fpp.pl
Administrator

Taka mala moja dygresja:

Przyszlosc swiata:

a) robimy wbrew naturze - siedzimy przed kompami, a przeciez nie do tego zostalismy przystosowani przez miliony lat ewolucji

b) czas zmienic kierunek ewolucji ... bedziemy siedziec przed kompami a zaniedlugi czas natura nas do tego sama przystosuje

... ciekawe ...

Tej, moze zrobic z tego ankiete?

Old Post 11-06-2001 20:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]RAPTOR Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]RAPTOR Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]RAPTOR Dodaj [FPP]RAPTOR do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]RAPTOR prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

Ta z pytaniami: wolisz 3 rece ( zeby bylo wiecej palcy na kibordzie ) czy jedno oko, czy moze lepiej z 5 par - joke

A tak powaznie to sam sie zastanawiam czy nie przesadzam z kompem

Old Post 11-06-2001 20:27
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]RAPTOR
fpp.pl
Administrator

c.d.

hmmm no dobra wiadomo, ze przeciez wiekszosc wybralaby odpowiedz a) bo jest bardziej atrakcyjna i co w takim wypadku zrobic?

Moim zdaniem niedlugo (a wlasciwie juz) nie mozemy sie obejsc bez kompow.

i kolejna dygresja:

a) komputer dziala tak samo jak alkochol czy narkotyki - powinien byc zakazany

Fakt, ze osoby ktore zazywaly narkotyki, wtedy kiedy jeszcze nie byly zakazane i nie bylo wiadomo ze uzalezniaja regularnie to nie rozmawialy na ten temat i mowily to samo co my teraz (... a jeszcze potrafie rozroznic real od unreal live i nic mi nie grozi).

b) to po kiedy kija zyjemy na tym swiecie... gdyby osoba/osoby ktore zazywaja narkotyki robilyby to przez cale zycie to w koncu po latach ewolucji nic im by sie nie dzialo, mozeby nawet narkotyki staly sie dla nich wartosciowe jak dzisiejszy chleb w piekarni, a mozliwe nawet ze organizm moglby sprzymierzyc sie z narkotykami i nawet dostarczac im roznego rodzaju pozytecznych substancji (to juz zalezne od srodowiska i trybu zycia oraz wielu wielu innych czynnikow).

Co wy na to ?

Old Post 11-06-2001 20:36
[FPP]RAPTOR
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez Shooler
Ta z pytaniami: wolisz 3 rece ( zeby bylo wiecej palcy na kibordzie ) czy jedno oko, czy moze lepiej z 5 par - joke

Teraz sie smiejesz ale to jest mozliwe i jezeliby pomagalo w zyciu (z dziesiecioma palcami u jednej reki mozna szybciej zmieniac bronie w q3 ) to sam bys sie przyzwyczail, a nawet marzyl o takiej rece

Old Post 11-06-2001 20:39
DZASKUL
Combat (Death Knight)

Temat ten jest walkowany juz od bardzo dawna i pewnie dopuki komp bedzie istnial bedzie nadal walkowany. Komp to kolejna rozrywka dla czlowieka udogodnienie ulatwienie w pracy, zyciu. Do czego go wykozystamy to kazdego wlasny wybor.
Ja bym to skomentowal tak : Nie jest sie alkoholikiem wtedy kiedy pijac flaszke nie dokanczasz jej i zakanczasz drinkowanie kazda inna osoba ma juz predyspozycje do alkohoilzmu. Teraz przeinaczcie sobie to na kazda inna uzywke TV,PC, itp itd
(Zaraz ktos mi tu wyjedzie jak to nie dokanczac to grzech moze i tak, ale jesli powstrzymasz sie od tego bez zadnego oporu mozessz chlac spokojnie tylko pamietajcie o sprawdzaniu sie co trzecia impreze, gdyz nalog atakuje niespodziewanie)

Old Post 11-06-2001 21:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DZASKUL Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DZASKUL Znajdź więcej post'ów przez  DZASKUL Dodaj DZASKUL do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DZASKUL prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

Wink

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Raptor

Teraz sie smiejesz ale to jest mozliwe i jezeliby pomagalo w zyciu (z dziesiecioma palcami u jednej reki mozna szybciej zmieniac bronie w q3 ) to sam bys sie przyzwyczail, a nawet marzyl o takiej rece

No w soomie ewolucja rozne figle plata ale gwarantuje ci ze trzeciej reki nie odzyje

Old Post 11-06-2001 21:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bLADE
Guest

Wy rzescie sie tak rozpisali a ja walne krotka dygresje, otoz mam qmpla (pozdrufka Klakier), ktory w syswestra siedzi przed kompem, po szkole siedz przed kompem, nie chodzi na zadne imprezy bo siedzi przy kompem, dziewczyne widzial na www.sex.cos.zebym.niedostal.bana.pl i jest do bani... jego zycie jest nudne i monotone pelne steresow. spytalem sie go kiedys: czemu? a on na to: to lubie i to mi pasuej. wiec jaki wniosek? siosrto lewatywe dla pana

Old Post 11-06-2001 21:59
[FPP]RAPTOR
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez bLADE
Wy rzescie sie tak rozpisali a ja walne krotka dygresje, otoz mam qmpla (pozdrufka Klakier), ktory w syswestra siedzi przed kompem, po szkole siedz przed kompem, nie chodzi na zadne imprezy bo siedzi przy kompem, dziewczyne widzial na www.sex.cos.zebym.niedostal.bana.pl i jest do bani... jego zycie jest nudne i monotone pelne steresow. spytalem sie go kiedys: czemu? a on na to: to lubie i to mi pasuej. wiec jaki wniosek? siosrto lewatywe dla pana

Tacy ciecie sa wszedzie: Kujony i lizidupy w szkole, sztywniaki na szkolnych przedstawieniach i pedały z kasa (a raczej z bogatymi tatusiami). Nie trzeba dlugo szukac zeby tacy sie znalezli (i nie musi to byc zwiazane kompami).

Old Post 11-06-2001 22:57
S4i1or
Thorin Oakenshield

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Raptor
komputer dziala tak samo jak alkochol czy narkotyki - powinien byc zakazany

I kto to mówi... BTW w mojej klasie jest taki P.R, którego to matka składała petycję o wy******* mnie z klasy. Że niby zmuszam go do picia alkoholu ( ), a kiedyś tak się naje***, że go prowadziliśmy z jednym kolesiem jakieś 2 kilometry do domu. Takich to bym...

Edytowane przez S4i1or dnia 13-06-2001 o godz. 15:43

Old Post 12-06-2001 12:45
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil S4i1or Kliknij tutaj by wysłać e-maila do S4i1or Znajdź więcej post'ów przez  S4i1or Dodaj S4i1or do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać S4i1or prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

S4i1or
Ty nie jesteś za młody na takie akcje...?

[FPP]Raptor wrote:

quote:

Tacy ciecie sa wszedzie: Kujony i lizidupy w szkole, sztywniaki na szkolnych przedstawieniach i pedały z kasa (a raczej z bogatymi tatusiami). Nie trzeba dlugo szukac zeby tacy sie znalezli (i nie musi to byc zwiazane kompami).

Ja chodzę do szkoły społecznej.. i tam "lizydup" (txt z South Parka ) i nadzianych dópków którzy myślą że są najwarzniejsi w mojej szkole jest multum... z nostalgią wspominam czasy podstawówki kiedy się chodziło do szkoły z żulami, bo wtedy wystarczyło im raz pokazać że się nie boję dupka i kolesie siedzieli cicho (bo to tak naprawdę były mięczaki), a teraz podchodzi taki guwniarz młodszy odemnie i puskuje... a jak mu się coś zrobi to idzie z płaczem do dyrekcji... a z dziewczynami to jeszcze gorzej... w sumie nic do nich nie mam, ale w starej szkole z dziewczynami rozmawiało się normalnie a teraz sprubujesz coś powiedzieć do dziewczyny to potem masz przesrane u męskiej części klasy jako pedał.... sorry ze się tak urzalam ale musiałem się komuś wypłakać w rękaw

Old Post 12-06-2001 21:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

hm. mialem juz troche nostalgiczny nastroj, a text xfoo zupelnie mnie dobil. jakbym czytal wlasne slowa, jakis czas temu teamu napisane do pewnego zina.
no coz, ja mam swiadomosc ze jestem uzalezniony. i co mi z tego... to trudne tak po prostu oderwac sie od kompa. nie jest tak zle jak z niekotrymi kolesiami w mojej klasie (inf.) ale i dobrze nie jest. na szczescie powoli, powoli wychodze z tego gowna.
ale i tak zdarza mi sie 6-7 godzinna partyjka w ADOM'a...
chociaz to rzadko, jak wogole mam czas. zwykle po prostu wlaczam kompa i puszczam muze, robiac cos innego w tym czasie.
przez ostatnie pol roku i tak zrobilem duze postepy w zakresie "komp a towarzystwo" i jak tylko cos sie zapowiada to wylaczam zloma, ubieram sie i papa.
uff, i tak tego nikt nie przeczyta...

Old Post 12-06-2001 21:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil deathcrush Kliknij tutaj by wysłać e-maila do deathcrush Znajdź więcej post'ów przez  deathcrush Dodaj deathcrush do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać deathcrush prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
OGO
niema mnie

quote:
Napisane oryginalnie przez tramwaj
uff, i tak tego nikt nie przeczyta...

Nom, nie chcialo mi sie, za duzo txt na raz

Old Post 12-06-2001 22:10
deathcrush
łobuz

a moglbys!
moze odkrylbys ze jakis dzieciak jest taki jak ty kiedys...

Old Post 12-06-2001 22:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil deathcrush Kliknij tutaj by wysłać e-maila do deathcrush Znajdź więcej post'ów przez  deathcrush Dodaj deathcrush do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać deathcrush prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
S4i1or
Thorin Oakenshield

quote:
Napisane oryginalnie przez [CS]MaslaV
S4i1or
Ty nie jesteś za młody na takie akcje...?

Weź nie żartuj...

Old Post 13-06-2001 15:42
bLADE
Guest

Ten moj qmpel stwierzdziel iz przez wakacje nie tyka kompa, a teraz go widze na GG, zapytalem co robi, przeciez nie mial siedziec, a on na to ze do wakacji jeszcze miesiac, on zaczyna od 1 lipca... hmm... to jest zalosne

Old Post 13-06-2001 17:42
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

ja tam od kompa wcale nie mam zamiaru sie odrywac na sile, jak mi to przestanie sprawiac przyjemnosc to automatycznie bede odchodzil od pc

Old Post 13-06-2001 23:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bLADE
Guest

to jest zelazne postanowienie? to moze byc jak rzucenia np: papierosow. mozesz chciec a nie moc, ale popieram twe mysl!

Old Post 14-06-2001 09:15
Ripeer
spawn(destroyer)

jakieś pooł roku temu zaczeła sie moja transformacja i trwa do dzisiaj,no niepoznaje siebie s przed pooł roku,teraz zainteresowałem się muzyka hip-hopem,grafiti,break dancem i yest qll,nie gram yusz w nic(no prawie),naywyrzej siedze f sieci i oglądam stronki albo mp3 ściągam,yestem z siebie zadowolony
i radze wam posłoochać sweepera

Old Post 14-06-2001 12:02
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Ripeer Znajdź więcej post'ów przez  Ripeer Dodaj Ripeer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Ripeer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 03:51.    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions