Zastanówcie się teraz nad jedną rzeczą. Jakie szczęście mieliście w takim losowaniu jak narodziny, mogliście się urodzić w kraju i żyć w warunkach dużo gorszych niż te, jakie macie teraz.
Ja nie ukrywam tego, iż jestem Polakiem i nie czuję się w jakiś sposób gorszy przez to iż mam taką a nie inną narodowość.
To co robi rząd, hmm a co robi rząd w innych krajach? Też nie jest słodko, jaktoby się mogło wydawać. A w Polsce aż tak źle nie jest. Już mnie wkur..wia to co każdy mówi narzeka, że jest cieńko kiepawo i wszystko jest do dup...y, a w innych krajach jest super. Gówno prawda, w jednych jest lepiej, a w innych gorzej i to dużo. Bo kur...wa każdy by chciał niepracować i kupe kasy mieć. Biedota i margines jest w każdym kraju był i będzie zawsze. A Polska jest teraz u progu ogromnych zmian, nareszcie wychodzi z tego całego zacofania jakie było i się roziwja i to bardzo szybko. Jest jednym z najlepszych terenów inwestycyjnych w Europie. Tylko problem leży tutaj, w tym, iż w Polsce za dużo mamy zaległości z czasów PRL`u i je zwalczamy dopiero teraz. Każdy by chciał wg starego powiedzenia "Czy się stoi, czy się leży 1500 się należy". W dzisiejszych czasach jest tak, iż trzeba dbać o siebie i swoją pracę i się wykazywać aby się utrzymać, a nie dostać coś i siedzieć tam nic nie robiąc. Nadchodzą zmiany i to na lepsze.
tramwaj chciałbym tu poruszyć jeszcze jedną rzecz. Chodzi mi o to, iż Ty jak zauważyłem stałeś się głosem rozsądku tutaj na boardzie. Ja tu tak często nie zaglądam, wręcz sporadycznie, przktycznie mnie tu nie ma, i cieszę się, iż mówisz to co ja bym powiedział. Chodzi mi o ten "model człowieka" co się tutaj każdy do niego próbuje dopisać i powiedzieć, iż taki jest. Każdy nagle jest tolerancyjny, każdy zagada najpierw dziewczynę mniej ładną i po jednym zdaniu stwierdzi iż to jest właśnie ta fajna i z nią się pozna bliżej nie zaprzatając sobie głowy ładniejszymi, każdy jest indywidualistą nie należącym do żadnej subkultury, nawet o tym nie marzący, wyluzowany wporzo koleś - Gów..no prawda tyle na to powiem, natomiast Ty to ujołeś lepiej. Widać tutaj, że ludzie mówią to co się powinno mówić i co jest "poprawne" i "modne", bo boi się powiedzieć to co rzeczywiście myśli i jak by rzeczywiście postępował, bo by był wyklęty przez reszte jako ten odstający od wzorca, albo już sam nie widzi jaki jest naprawdę. Patrzac na takie wypowiedzi można dojś do wniosku iż na boardzie są sami idealni ludzie. Ja bym najpierw napewno zainteresował się tą ładniejszą, tolerancyjny jestem coraz mniej ostatnio, do subkultury należę i czuję się z tym przedewszytkim sobą i dobrze. Dzięki tramwaj, za Twe wypowiedzi.