quote: Napisane oryginalnie przez Asmodeus
Oczywiscie - gdyby wszystko zostalo zalatwione polubownie...
Niestety, to nie jest podobna sytuacja...
Jasne - wlasciciel lokalu ma prawo dysponowac nim i zapraszac/wypraszac kogo tylko chce. Jesli jednak naduzywa tego prawa, odmawiajac podawania publicznie jakichkolwiek powodow... Mowi jedynie, iz to jego dom wiec ma prawo tak postepowac...
Ma niezaprzeczalna racje.
Niezaprzeczalnie rowniez jest czlowiekiem o niskiej kulturze, zapewne ma tez jakies niewygodne powody swego postepowania...
Coz, skoro jednak sprawa jest juz przesadzona - nie dowiemy sie, jakie sa dowody... Czy warto drazyc ten temat?
Stary, ja wogóle nie nawiązałem do sprawy zbanowania Weirdo, tylko do wypowiedzi Sweepa na temat własności prywatnej i przesadzonej reakcji Insmaca jaka potem zaraz nastąpiła.
Odnoszę wrażenie, że mylisz prawo z etyką i dobrym wychowaniem. Do tych dwóch ostatnich wogóle się nie ustosunkowałem.
Teraz to zrobię. Nie uważam, że admini zachowali się źle wobec Weirda. Wręcz przeciwnie byłem zdziwiony, że tak długo zwlekali z banem i wyjaśniali całe zdarzenie. Powiedziałem to samo Weirdowi i wcale nie spowodowało to kłótni między nami i jakiejś obrazy z jego strony.
Na tym boardzie ludzie opisywali wiele przypadków dostania gdzieś bana bez podania przyczyn, z głupoty i zawiści administratorów. Tutaj stworzony został osobny topic na omówienie sprawy, co przyznasz nie jest czymś niegrzecznym ze strony tutejszych adminów.
Generalnie darzę Weirda, tak jak i wielu innych boardowiczów sympatią, choć nie zawsze się z nimi zgadzam, a ich poglądy czy opinie na niektóre sprawy są dla mnie nie do przyjęcia.
Każdy z nas wie, że jeśli przegnie bagietę może dostać bana. Ponoszenie konsekwencji swoich czynów powinno być zawsze wkalkulowane w nasze postępowanie. Możemy kogoś lubić, ale to nie oznacza, że zwalnia go to przed odpowiedzialnością.
Owszem, bana można z czasem znieść, ale czy Weirdo powróci na boarda? Tylko on zna odpowiedź. Jeśli będzie chciał wrócić, to nie jest to głupi chłopak i na pewno wie jak dotrzeć do moderatorów.
"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|