Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > America's Army --> jak Wam pasi?
Czy jest potrzebny nowe forum w FPP.PL o AA?
You do not have permission to vote on this poll.
tak, przydaloby sie miejsce gdzie gracze mogliby sie znalezc i wymieniac info 9 42.86%
nie, a po kiego grzyba o tym gadac?!? 12 57.14%
W sumie: 21 głosów 100%
 [Edycja ankiety (moderatorzy tylko)]
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Mazio
Guest

America's Army --> jak Wam pasi?

Jak pewno wiekszosc z Was zauwazyla pojawil sie taki tytul niedawno.

Pominmy wpadki:

- poczatkowe klopoty z zalogowaniem sie na jakikolwiek serwer
- wysokie pingi
- brak mozliwosci przegladania serwerow w samej grze (na szczescie All Seeying Eye juz to robi)
- brak votow
- omijam kwestie propagandowe i reklamowe gry (who cares?)
- i pewnie jeszcze inne - nie wazne - wiekszosc z nich juz sie poprawila (pkt.1 i 2) lub ma byc poprawiana w kolejnych odslonach

Przejdzmy do sedna:

- subiektywna ocena - gra rzadzi (nie bede sie rozwodzil).
- spotykam sporo grajacych polskich graczy
- nie znalazlem zadnej profesjonalnej strony po polsku o grze
- nie ma chyba jeszcze zadnego profesjonalnego forum

Moje pytania:

- jak Wam pasi gra?
- czy powinien byc oddzielny board w fpp.pl dla tej gry (skoro ma go Halo, Red Faction czy C&C Renegade to powinien byc dla AA)

Poza tym:
- pominmy gadki w stylu: nie moge grac bo mam za malo FPS - to silnik UT2003 - i niestety niektorych z nas czeka modernizacja kompow zeby sprostaly nadchodzacym nowosciom
- mam gdzies tych co maja duzo do powiedzenia o czyms czego nawet nie lizneli Jesli ktos zrazil sie na poczatku trudnosciami i odpuscil sobie gre, niech moze sprobuje again i zabierze glos.
- nie piszcie ze nie ma co sie jarac demem (w paru "fachowych" site'ach PL o grach takie glosy padly) bo to g. prawda - AA ma budowe modulowa - co to znaczy to zainteresowani juz wiedza a kazdy moze sprawdzic. Tak wiec to co robimy teraz w przyszlosci bedzie sie zmieniac.

Moze byc ze jestem odosobniony w moim zainteresowaniu tym tytulem (nie wiem) - a wtedy caly ten topik spadnie sobie gdzies do boardowego "piekla" i dobrze mi tak!!

ps. Podpisuje sie pod tym co powiedzial sYs|yavor o grze w nr 8/2002 Swiata Gier Komputerowych dzial Frakcja 3D i cytujac:
"... A wowczas.... Adieu, Counter Strike!"

Edytowane przez dnia 01-08-2002 o godz. 17:54

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 01-08-2002 15:54
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Emzor
cs.fpp.pl
cs.fpp.pl

hm... szczerze: nie wiem poco takie forum .
trochę by było niepotrzebne, gdyż gierka nie zyskała jeszcze niesamowitej popularności.

A Counter-Strike zawsze będzie ją bił na głowę . Nie ma szans z naszym wypasionym CS'em... Tak samo miało być z TO: AoT. I co ?? Lipa.

Old Post 01-08-2002 17:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Emzor Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Emzor Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Emzor Dodaj [FPP]Emzor do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Emzor prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Mazio
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Emzor
hm... szczerze: nie wiem poco takie forum .
trochę by było niepotrzebne, gdyż gierka nie zyskała jeszcze niesamowitej popularności.

A Counter-Strike zawsze będzie ją bił na głowę . Nie ma szans z naszym wypasionym CS'em... Tak samo miało być z TO: AoT. I co ?? Lipa.

Pozwolisz ze sie z Toba nie zgodze! TO:AoT mialo byc.. ale nie jest! Jesli chodzi o AA to popatrz na dowolna strone gdzie mozna sciagac dema itp. wszedzie AA jest w czolowce i to nie tylko dlatego ze darmo i nowy! Sprobuj zalapac sie do gry na dobrym serwerze - nieraz czeka sie dlugo i do bolu. I to nie tylko dlatego ze sam system hostingu jest do dupy (bo niestety jest ) ale przede wszystkim dlatego ze mnostwo osob gra juz w AA w Europie (nie mowiac o US).

To ze gra jeszcze nie zyskala popularnosci u nas zalezy tez od Was czyli od moderatorow z FPP.PL! Obserwuje to jak ma sie sprawa nowych map i ich ogrania w RTCW!

Niestety mentalnosc naszych graczy w FPSy przypomina mi podejscie XIX wiecznych chlopow do pioruna! Zauwaz rowniez ze tym tematem "delikatnie" szukam jakichs potencjalnych poplecznikow jak rowniez sonduje opinie innych - nie mam patentu na racje chociaz wyrazam swoje zdanie!

A co do CSa - nie ludz sie, jego czas przeminie tak jak moda na Heavy Metal w latach 90!
- Graficznie : to juz jest zero wsrod FPSow.
- Realizm : AA wyznacza teraz standard czy tego chcecie czy nie!
- Grywalnosc : tu nadal CS jest pierwszy chociaz konkurencja ostro goni lidera (RTCW, AA, SoF2, Jedi Outcast inne -ci co w nie graja to nie jest juz tylko garstka maniakow).
To co broni w tej chwili CSa to prosta wykladnia - nauczylem sie w to grac, jestem (lub sie czuje) dobry w ta gre, po co bede szukal czegos nowego skoro to jest niezle?!
Mimo to zawsze w koncu mozna zakrzyknac: "UMARL KROL, NIECH ZYJE KROL!!" i ten czas musi nadejsc!

ps . na horyzoncie ofkz CS2 - i dobrze bo moze i ja sie przekonam, nie o to mi chodzi jednak w tym topiku!
Juz widac ze AA to nie bedzie drugi C&C Renegade, Red Faction czy Global Operation w trybie multi - ta gra krzepnie z dnia na dzien w oczach!
Jesli tak jak jest to przewidziane wydawca bedzie przez 3 do 5 lat pobudzal ja do zycia wydawaniem kolejnych modulow (np. mapy dostosowane do aktualnej sytuacji politycznej na swiecie - Afganistan czy wczesniej Sudan), to nie bedziecie mogli udac ze nic sie nie dzieje milczac o tym tytule!
NA horyzoncie MARKSMANSHIP Add'on a w nim nowe mapy, szkola snajperow i dwie snajperki do wyboru dla absolwentow!

Old Post 01-08-2002 18:14
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
FarSight
Training (Enforcer)

Talking Jestem za !!

Jak w tytule .... ale qfa caly czas mam niezaliczony Infantry trening i qfa gram na illegal serwach

PS. Wersja 1.11 ze szkolka sniperow jush jest na fileplanet

Edytowane przez FarSight dnia 02-08-2002 o godz. 07:21

Old Post 01-08-2002 19:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil FarSight Kliknij tutaj by wysłać e-maila do FarSight Znajdź więcej post'ów przez  FarSight Dodaj FarSight do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać FarSight prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Pysiu
Warrior (Scrag)

Chcialem tylko powiedziec ze jest polska strona o grze pod adresem http://belerafont.toya.net.pl/americasarmy/recon.html . Wyszedl juz rowniez dodatek dzieki ktoremu mozemy pobawic sie snajperka Jest na stronie nvidii http://download.nvidia.com/download...o_patch_111.exe jak i w innych miejscach.
Do zobaczenia na jakims serwerze

Know your limits

Old Post 02-08-2002 08:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Pysiu Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Pysiu Znajdź więcej post'ów przez  Pysiu Dodaj Pysiu do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Pysiu prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

Dzisiaj zessałem i potestuje. :-)

Old Post 02-08-2002 09:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
pS.Glazer
Training (Enforcer)

Tez wlasnie zassalem dodatek. Szkoda, ze servy sa tak zapchane :/

Old Post 03-08-2002 01:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil pS.Glazer Kliknij tutaj by wysłać e-maila do pS.Glazer Znajdź więcej post'ów przez  pS.Glazer Dodaj pS.Glazer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać pS.Glazer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

Jakos to slabo na moim XP chodzi. :/

Old Post 03-08-2002 12:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Mazio
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]bizonek
Jakos to slabo na moim XP chodzi. :/

Rowniez uzywam Win XP i nie stwierdzilem jakichs negatywnych wplywow systemu na gre (poza tym ze ofkz windawny zawsze suxxx z zasady!! ) Moze masz cos w sprzecie co wymaga upgrade'u albo jakies klopoty z konfiguracja karty graficznej?

Jak juz tu pisano wyszedl patch ze sniper school - brak w nim niestety nowych mapek mam nadzieje ze szybko sie pojawia - natomiast pojawienie sie snajperki na polu walki ciekawie zmienilo sytuacje taktyczna na niektorych mapkach. Szkoda tylko ze ukonczenie szkoly snajperskiej bylo tak proste bo teraz co drugi Stevie Wonder jest snajperem...

Old Post 03-08-2002 16:45
bizonek
def

Nie wiem. :-)
NA razie zajmuje sie upiekrzanie XPka :-)

Old Post 03-08-2002 20:16
S4i1or
Thorin Oakenshield

Po zakończeniu MOUT Training (Basic Combat Tr.) coś się *****, nie zalicza mi treningu i nie mogę robić Infantry jakiśtam Training. Jakieś pomysły?

Old Post 20-08-2002 17:45
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil S4i1or Kliknij tutaj by wysłać e-maila do S4i1or Znajdź więcej post'ów przez  S4i1or Dodaj S4i1or do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać S4i1or prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
killertowa
Elite (Fiend)

Mam podobny problem, a może ten sam?
Pierwszy trening, strzelanie z karabinku. Kończę go, zaliczam i.... gówno. Nie mogę dalej przejść, tak więc niech ktoś mi odopowie na pytanko: WTF??

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Old Post 23-08-2002 09:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil killertowa Znajdź więcej post'ów przez  killertowa Dodaj killertowa do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać killertowa prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
S4i1or
Thorin Oakenshield

Ja już nie mam problemu Za którymśtam razem w końcu przeszedłem dalej... Próbuj
BTW zapodałby ktoś listę polskich serverów...

Old Post 23-08-2002 11:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil S4i1or Kliknij tutaj by wysłać e-maila do S4i1or Znajdź więcej post'ów przez  S4i1or Dodaj S4i1or do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać S4i1or prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
killertowa
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez S4i1or
Ja już nie mam problemu Za którymśtam razem w końcu przeszedłem dalej... Próbuj
BTW zapodałby ktoś listę polskich serverów...

Próbowałem wiele razy, wywala jakiś ekran w którym mam podać login. Podaję i nic, nie podaję i też nic. I tak jadę od początku

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Old Post 23-08-2002 13:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil killertowa Znajdź więcej post'ów przez  killertowa Dodaj killertowa do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać killertowa prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
d4
* d r u n k *

Ma ktoś już ten dodatek 1.2 ? Jakieś wrażenia? Bo ja dopiero będę ściągał ;>

Old Post 23-08-2002 14:55
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil d4 Znajdź więcej post'ów przez  d4 Dodaj d4 do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
S4i1or
Thorin Oakenshield

Ja mam. I jest nieźle... Teraz katuję Live Jump w Airborne School i za cholerę nie mogę wcelować w to pieprzone koło Ciekawe, jak wygląda Ranger Training... Pewnie fajno

Killertowa: miałem dokładnie tak samo: po treningu loguję się, ok, "Transfering"... i lipa... "Timed out"... Ale powiedziałem sobie: "****, jak teraz nie pójdzie, to wywalam grę..." I poszło

Old Post 23-08-2002 20:46
bizonek
def

hehehe
:-)
Fajna jest, ale jescze Live Jump musze zaliczyć w powietrzno desantówce.
[i]w tle [b]Vangelis - Pulsar ( po raz 10 )[b][i]

Old Post 25-08-2002 01:50
[FPP]Lipas
I'm a l33t Mover :)

quote:
Nie wiem. :-)
NA razie zajmuje sie upiekrzanie XPka :-)

w jaki sposob ??
piszesz od nowa (lol) ...

'Uśmiechnij się, właśnie jesteś w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Old Post 25-08-2002 17:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Lipas Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Lipas Dodaj [FPP]Lipas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Lipas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

quote:
Napisane oryginalnie przez Lipas

w jaki sposob ??
piszesz od nowa (lol) ...

www.themexp.org :>

I zaliczyłem Live Jumpa :>
Dwa razy pod rząd.

Old Post 27-08-2002 10:26
rcube
KOSZ

Zainstalowalem kiedys ta gierka (miech temu ? ) i mi nie dzialalo

Wyskakuje jakas tabelka i odwoluje mnie do tego forum http://americasarmy.com/forum/
Aha a to co bylo w tej tabelce, jakies lama problem:
Army General protection fault!
History: FD3DRenderInterface:rawPrimitive <- FBspDrawList::Render <- RenderLevel <- FLevelSceneNode::Render <- FCameraSceneNode::Render <- UGameEngine:raw <- UWindowsViewport::Repaint <- UWindowsClient::Tick <- ClientTick <- UGameEngine::Tick <- UpdateWorld <- MainLoop

Na tym forum znalazlem ze kolo ma podobny problem i biega o VIA, trzeba cos tam bylo dograc ale nie pamietam co bo musialem pedzic na pociag do Zakopca Moze jush w tym czasie poprawili te demko lub jakis patch, nie wiem chwilio mnie to rybka (rozkrecam sie powoli po powrocie)

Old Post 27-08-2002 11:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Lipas

quote:

www.themexp.org :>
[...]

Tez z tego korzystam

Old Post 27-08-2002 11:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Lipas Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Lipas Dodaj [FPP]Lipas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Lipas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

quote:

Tez z tego korzystam

rcube jest już patch 1.2.1 :>

Old Post 27-08-2002 22:50
AlieneK
KOSZ

zeby odpalic te gre trzeba miec directX 8.1 i najnowsze sterowniki nvidi czy czego tam....tez mialem prbolemy, ale gdy odpaliłem wreszcie gre to bardzo mi sie podobała....jedyna wada to ze długo trzeba czekac po smierci Ale ogolnie giera zajebista....ale zadko w nią gram

Old Post 27-08-2002 23:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

quote:
Napisane oryginalnie przez AlieneK
zeby odpalic te gre trzeba miec directX 8.1 i najnowsze sterowniki nvidi czy czego tam....tez mialem prbolemy, ale gdy odpaliłem wreszcie gre to bardzo mi sie podobała....jedyna wada to ze długo trzeba czekac po smierci Ale ogolnie giera zajebista....ale zadko w nią gram

Buh....
Ja ma problem, bo nie moge tych rożnych treningow terenie zaliczyć

Old Post 28-08-2002 09:39
[FPP]Lipas

quote:

Buh....
Ja ma problem, bo nie moge tych rożnych treningow terenie zaliczyć

to jest problem chyba wszystkich zonkow na tej planecie
sa za cienkie w uszach

Old Post 28-08-2002 10:31
bizonek
def

quote:

to jest problem chyba wszystkich zonkow na tej planecie
sa za cienkie w uszach

:>

Old Post 28-08-2002 17:23
AlieneK
KOSZ

:]

ja nie moge trafic wszystkiego zeby byc snajperem :D

Old Post 28-08-2002 17:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

A mi jeszcze nie dziala Battlefield: 1942 - wyglada to tak: mapka sie laduje, dochodzi do 40% i wyskakuje do windy. To samo mialem w Singlu, tera mam to rowniez w MP
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Absoltunie poszukuje toporka zeby se w glowe pi.erdolnać

Old Post 29-08-2002 09:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Lipas

quote:
:>

a zrob tak: 3:>

Old Post 29-08-2002 10:36
Mazio
Guest

Siemka All Again!

A ja nie mam juz zadnych problemow z AA!

kazdy kolejny patch wnosi wiele do gry i poprawia sporo pomylek z pierwszych wersji...

jesli chcecie max informacji o grze po polsku odwiedzcie ten adres:

http://www.americasarmy.pl/

polecam...

pozdrowienia dla wszystkich graczy AA! (i nie tylko)

Edytowane przez dnia 20-08-2003 o godz. 10:02

Old Post 08-10-2002 18:29
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 05:43.    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions