Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > Hardware/Software > pingwinem przez okno
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
DamnDog
/-:

Thumbs up pingwinem przez okno

mam pytanie do linuxowcow. jaki mam system wybrac? bo wlasnie sciagam sobie slackwara, i mandreaka ale jeszcze nie wiem co zainstalowac, ale slack sie szybciej sciagnie bo jedna plytka jest. no tak ale wazniejsze jest to jak system dziala, czy sam rozpozna sprzet i zainstaluje stery, czy ma wbudowane i jakie oprogramowanie, cz q3 pod nim chodzi no nie, nie musi ale byloby milo no i jeszcze jaka partycje powinienem zrobic. i jeszcz cos o czym zapomnialem.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 09-07-2002 17:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DamnDog Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DamnDog Znajdź więcej post'ów przez  DamnDog Dodaj DamnDog do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DamnDog prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
jasio14
clone kid (dke)

ask Gumior, on sie zna, a przynajmniej tak uwaza ;>

<prorok> I zapłoną piekielnym ogniem wasze serwery, gdyż zabezpieczenia ich wątłe, a podatnośc na buffer overflowy ogromna. I zaprzestaną działania wasze routery a wasze niewiasty nosić będą pakiety w kubłach, a tam będzie płacz, zgrzytanie zębów, 404 i request timeout.

Old Post 09-07-2002 20:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil jasio14 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do jasio14 Znajdź więcej post'ów przez  jasio14 Dodaj jasio14 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać jasio14 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

no mandrake to totalnie dla osob, ktore pierwszy raz linucha widza. ja polecam slacka.

Old Post 09-07-2002 22:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]MajeS
Guest

jezeli to twoj pierwszy kontakt z linux'em to mandrake'iem sie pobaw...

slackware oczywiscie najlepszy ale troche dla masochistow jesli nie masz pojecia o linux'ie to nie baw sie slack'iem na poczatku bo tylko sie zrazisz do lnx'a

Old Post 10-07-2002 09:36
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]MajeS
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez jasio14
ask Gumior, on sie zna, a przynajmniej tak uwaza ;>

nom, za to ty jestes hacker

Old Post 10-07-2002 09:36
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Anouaar
Guest

A po co az 3 posty?

Old Post 10-07-2002 12:44
BartiZ
fallen

quote:
Napisane oryginalnie przez Anouaar
A po co az 3 posty?

2

By no-one but myself
"
Vader - The Nomad

Old Post 10-07-2002 12:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil BartiZ Kliknij tutaj by wysłać e-maila do BartiZ Znajdź więcej post'ów przez  BartiZ Dodaj BartiZ do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać BartiZ prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DamnDog
/-:

mialem kontakt z linuxem ale to bylo za czasow redhata 5.2 troszke sie pobawilem, mialem nawet jedno specjalne wydanie chipa o linuksie dla poczatkujacych i troszke sobie poczytalem, ale teraz to juz nic nie pamietam ale nawet umialem cdroma zamontowac (windziarze nie kumaja oco chodzi) a nawet bawilem sie corel liniksem ale to byla jakas mopylka, nie moglem nic zaistalowac bo mial stare jadro a ja nie umiem nowego skompilowac, a nawet sie zato nie bralem. ale teraz juz troche podroslem (w przenosni nie naprawde) i jestem gotowy na wszelkie wyzwania. juz mam przugotowana partycje na pingwinka i tylko czekam az sie sciagnie. pozdro dla torvaldsa!

Old Post 10-07-2002 14:27
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DamnDog Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DamnDog Znajdź więcej post'ów przez  DamnDog Dodaj DamnDog do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DamnDog prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

MaJeS : Dla masohistów jest FreeBSD. :>
Tam wszystko się z palca wklepuje. :>
Ja używam FreeBSD i jest luzik. :>

Old Post 10-07-2002 14:55
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
jasio14
clone kid (dke)

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]MajeS

nom, za to ty jestes hacker

tyrararara... wiedzialem ze musisz odpysknac

<prorok> I zapłoną piekielnym ogniem wasze serwery, gdyż zabezpieczenia ich wątłe, a podatnośc na buffer overflowy ogromna. I zaprzestaną działania wasze routery a wasze niewiasty nosić będą pakiety w kubłach, a tam będzie płacz, zgrzytanie zębów, 404 i request timeout.

Old Post 10-07-2002 16:33
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil jasio14 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do jasio14 Znajdź więcej post'ów przez  jasio14 Dodaj jasio14 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać jasio14 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Lipas
I'm a l33t Mover :)

quote:
Napisane oryginalnie przez Anouaar
A po co az 3 posty?

no w sumie MajeS, czy xen0m -> nie ma roznicy

'Uśmiechnij się, właśnie jesteś w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Old Post 10-07-2002 18:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Lipas Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Lipas Dodaj [FPP]Lipas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Lipas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Ulraunt.
ULRAUNT

Mozilla rULEZZZ!!!

Old Post 10-07-2002 21:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Ulraunt. Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Ulraunt. Znajdź więcej post'ów przez  Ulraunt. Dodaj Ulraunt. do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Ulraunt. prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DamnDog
/-:

mam jeszcze jedno gupie pytanie: jak sie je iso?? czy to jest jakis standardowy iso, czy jakis linuksowy? mam juz 360mb i dopiero tera sie zastanawiam... hie :-}

Old Post 11-07-2002 10:00
[FPP]MajeS
Guest

normalne iso wypalisz w Nero pod winshit'em

Old Post 11-07-2002 10:03
DamnDog
/-:

aha, a oplaca sie sciagac te pozostale 2 plytki czy nie ma tam nic specjalnego?

Old Post 11-07-2002 10:06
Ulraunt.
ULRAUNT

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]MajeS
normalne iso wypalisz w Nero pod winshit'em

Eee nero chyba nie zjada iso, trzeba do tego uzyc cd-rwin.

Old Post 11-07-2002 10:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Ulraunt. Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Ulraunt. Znajdź więcej post'ów przez  Ulraunt. Dodaj Ulraunt. do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Ulraunt. prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DamnDog
/-:

tez tak mysle bo wlasnie patrze a w nero nie ma iso w liscie plikow do otwierania. ale zawsze moge sobie przekonwertowac, no nie? a clonecd? a co do nagrywania pod linuksem? a moze lepiej ktos mi wiecej wytlumaczy na gg? 2247565

Old Post 11-07-2002 10:15
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez P0Z

Eee nero chyba nie zjada iso, trzeba do tego uzyc cd-rwin.

Zjada. Nagraj plik z obrazu z pierwszego menu....

Jak poszukacie w archiwum - to byl juz moj topic o tym...

Old Post 11-07-2002 10:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=5251

Old Post 11-07-2002 10:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
jasio14
clone kid (dke)

http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=5341 :o

Old Post 11-07-2002 11:58
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

Ja mam 3 plytki RedHat'a i nie mam gdzie go zainstalowac :} nie mam 2giego HDD a na obecnym nie oplaca mi sie partycji robic bo za maly :}

Old Post 11-07-2002 12:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Ulraunt.
ULRAUNT

A propo nagrywania... poszukuje keya do CloneCD 4.0.1.9 jakby ktos z was byl laskawy

Old Post 11-07-2002 13:17
[FPP]Lipas
I'm a l33t Mover :)

quote:
Napisane oryginalnie przez P0Z
A propo nagrywania... poszukuje keya do CloneCD 4.0.1.9 jakby ktos z was byl laskawy

www.cracks.am :o

'Uśmiechnij się, właśnie jesteś w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Old Post 11-07-2002 15:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Lipas Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Lipas Dodaj [FPP]Lipas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Lipas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DamnDog
/-:

jeeeeeee!! wlasnie mi sie zessala pierwsza plytka!! hura! a z nagraniem nie bedzie problemu bo nawet winrar zna ten format, wiec moge sobie przejzec tutirial przed instalacja
to jak czy ktos mi jeszcze cos powie na temat pingwina czy nie? jakby ktos byl chetny to na gg, ok?
---po przeczytaniu paru slow z tutoriala---
eee, rzeczywiscie ten mandrejk jest dla idiotow ... tutorial jest nawet z animacjami gdzie klikac.
hmm, powinienem zainstalowac kde3?

Old Post 11-07-2002 20:20
[FPP]MajeS
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez DamnDog
hmm, powinienem zainstalowac kde3?

hmm mandrake bez kde? ta dystrybucja zostala stworzona dla zastosowam domowych wiec nie ma sensu miec mandrake'a bez interfejsu graficznego co ty chcesz na nim robic? server www postawic? jesli tak to nie ta dystrybucja a jesli chcesz miec linux'a z kolorowym pulpitem i ikonkami to dobry wybor ten mandrake kde sobie zainstaluj...

Old Post 11-07-2002 20:32
jasio14
clone kid (dke)

no to portsentry, jak na fana gumiora przystalo...

Edytowane przez jasio14 dnia 11-07-2002 o godz. 22:47

Old Post 11-07-2002 20:52
chimera
Elite (Fiend)

http://members.optusnet.com.au/~kni...tched_back.html

Old Post 11-07-2002 21:16
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil chimera Kliknij tutaj by wysłać e-maila do chimera Znajdź więcej post'ów przez  chimera Dodaj chimera do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać chimera prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DamnDog
/-:

quote:
Napisane oryginalnie przez chimera
http://members.optusnet.com.au/~kni...tched_back.html

tia, chyba winda mi styknie...

a tak na serio chodzilo mi o wersje 3 kde, a nie o kde wogole. przeciez wiem co to jest, bez przesady takie rzeczy to ja o linuksie wiem. dobra tera mi wytlumaczcie jak uruchomic q3 pod pingwinkiem. z kad mam wzionc stery do modemu itp...

Old Post 11-07-2002 22:39
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez DamnDog
tez tak mysle bo wlasnie patrze a w nero nie ma iso w liscie plikow do otwierania. ale zawsze moge sobie przekonwertowac, no nie? a clonecd? a co do nagrywania pod linuksem? a moze lepiej ktos mi wiecej wytlumaczy na gg? 2247565

nero wypala iso. wlaczas nero, dalej file --> burn image --> i wybirasz pliczek.

Old Post 12-07-2002 13:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DamnDog
/-:

tia wim

Old Post 12-07-2002 17:58
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 16:28.    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions